Ga naar inhoud

Bambi & Lucky

Members
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bambi & Lucky

  1. Mijn konijntje Bambi is ongeveer 3,5 jaar oud maar heeft een klein abces bij haar oog. De da zei dat doordat de medicijnen werken ze niet geopereerd hoeft te worden. Ze neemt elke dag medicatie, 2x per dag 0,3 ml pijnstiller en nog wat andere oogzalfjes en druppels. Omdat ze bijna vier is en de kans op baarmoederkanker bij konijnen zeer hoog is wil ik dat ze gesteriliseerd wordt. (ik had het veel eerder moeten doen, maar wist toen niet de voordelen ervan) Ze eet trouwens heel goed en poept en speelt en maakt binkies, maar kan ze wel zo'n operatie onder narcose ondergaan? Iemand? Of zal ik gewoon de da bellen voor advies? 

  2. @BunnieHop goed idee! 

     

    @Mira11 dankjewel voor je antwoord, ik heb het voer in zo'n balletje gestopt en nu sjezen ze er achter aan 😆 alleen Lucky gebruikt zn pootjes.. valsspeler

     

    @sarah1 heb het geprobeerd met waterflessen, maar ze bleef toch de hele tijd ruiken haha. Maar oefening baart kunst! 

    • Vind ik leuk 1
  3. 6 uur geleden zei Anne_:

    Bedankt voor je tip! Ik heb 't geprobeerd maar ze wordt helaas helemaal gek dan. 

     

    Maaar ze heeft nu net een groot gedeelte van de pijnstilling op door steeds een druppel op een stukje kiwi te doen. Na een paar stukje kreeg ze door dat er iets op zat wat ze niet lekker vond en toen stopte ze. Maar ze heeft in ieder geval wat binnen 🙂

     

    Ik heb wel nog een vraag: vanmorgen zag ik naast een hoopje normale keutels ook een trosje zachte keutels. Ik vermoed blindedarmkeutels. Die vind ik normaal gesproken nooit, ze eet ze altijd netjes op. Moet ik me zorgen maken? Kan het komen doordat ze veel meer groenvoer (en suiker door wat meer fruit) op heeft dan normaal? Ze heeft weinig hooi gegeten. Maar ik ben bang als ik geen groenvoer geef zodat ze meer hooi gaat eten, dat ze gewoon helemaal niet eet.

    Oh okay, wel fijn dat ze wel een beetje binnenkrijgt. 🙂 

  4. 2 uur geleden zei Anne_:

    Gisterenavond ben ik met spoed met mijn vlaamse reus naar de dierenarts gegaan. Ze zat de hele dag wat stilletjes in haar hok. (Edit: ze loopt los in huis, maar heeft een kattebak als schuilhok. Normaal komt ze altijd bij me op de bank zitten, gisteren dus niet.) 's Ochtends had ze gewoon gegeten, maar 's avonds wilde ze niets meer. Gelijk naar de dierenarts, want ze liep ook mank met haar achterpootje.

    Niets gebroken gelukkig en dwangvoer en pijnstilling meegekregen. 

    Het lukt alleen echt met geen mogelijkheid om haar die voeding en pijnstilling te geven. Heb alles geprobeerd: handdoek (krijg ik haar niet in), laten oplikken van een lepeltje (doet ze niet), haar vastklemmen (ze vecht en bijt tot ze los is, kan haar niet houden, hoe rustig ik ook praat). Ik woon alleen en geen mensen in de buurt die kunnen helpen zo vaak. Het brengt ook mega stress voor haar mee en ikbenbang dat ze daardoor alleen maar slechter gaat eten. Heeft iemand tips? 

     

    Ik probeer haar nu zoveel mogelijk te verleiden met verschillende soorten groenvoer, maar kan dat geen kwaad? Ze is dat niet in deze mate gewend. Maar biks en hooi laat ze links liggen, ook hooi met smaakjes die ik vandaag heb gehaald. Ondanks dat snoepjes niet goed zijn heb ik dat ook geprobeerd, maar zelfs dat wil ze niet en heeft ze de hele dag laten liggen. 

     

    Ps. Woont er hier iemand in Ermelo/omgeving die er ervaring mee heeft en vanavond of morgen eens wil komen kijken en me kan helpen?

    Hai, wat vervelend dat je konijntje niet meewerkt. Mijn konijntje krijgt nu ook medicatie en die vindt zij ook niet zo lekker. Als zij in haar schuilhuisje of in de bedekte kattenbak is ga ik met mijn lichaam de ingang blokkeren, waardoor ze niet weg kan lopen. Als ze probeert weg te gaan hou ik mijn hand op haar lijfje, en duw het zachtjes naar de grond. Dit doe ik net zo lang tot ze het opgeeft, meestal wel na drie keer. Als ze zo plat ligt ga ik steeds de medicatie uit het spuitje tegenhaar bekje zetten, ze draait haar kopje dan wel, maar ik probeer haar hoofdje ook stil te leggen en wanneer ik de kans krijg spuit ik snel een beetje in/op haar bekje. Dan likt ze het automatisch op. Soms lukt het in vijf minuten, soms ook twintig minuten.. gelukkig ben ik best geduldig, dat scheelt. Ik hoop dat dit bij jou lukt, bij mijn konijntje in ieder geval wel. (andere medicijn vindt ze lekker en likt ze braaf op) 

  5. 2 uur geleden zei Evee:

    Is het niet een idee om het verhaal aan Wilhelminapark voor te leggen, er misschien een keer op consult te gaan en dan te vragen wat de mogelijkheden volgens hun zijn, en wat de bijbehorende kosten zijn? Dan weet je in ieder geval echt wat het kost, en niet zomaar ergens gevonden bedragen die bij andere situaties horen. Zij kunnen je dan ook gelijk goed informeren over de eventuele problemen die op kunnen doen, de kans van succes enz die horen bij de opties die je hebt. 

     

    Dan kun je dus ook beter beslissen welke keuze het kan worden voor jullie. Anders doe je straks niets en sterft het konijn, terwijl de operatie misschien maar 150 euro was geweest, ipv 1400 (?) Dat laatste is echt wel behoorlijk veel voor een operatie van een konijn hoor, dat geef je niet snel uit voor één ingreep, maar eerder voor dingen die op een langere termijn spelen. 

    Misschien was die 1400 idd van meerdere dingen, ik ga zeker het wilhelmina park bellen en evt op consult. Bedankt voor je reactie!

    • Vind ik leuk 1
  6. Hoi. Mijn bijna vierjarige konijntje Bambi heeft een abces, waardoor haar ene oog gezwollen lijkt. Ben drie keer bij de DA geweest. Eerste keer gaven ze een pijnstiller/ontstekingsremmer mee van Meloxidyl die ik in de bek moest ingeven, ze hebben haar ook een prikje gegeven. De tweede keer hebben ze het abces opengemaakt, wat pus er uitgehaald, schoongemaakt, en Cas oogdruppels en sulfatrim drops gegeven. De derde keer hebben ze het abces weer opengemaakt, en ze hebben ook weer meloxidyl gegeven die ik in de bek moest geven. Ze hebben ons verteld dat Bambi een operatie moest, maar dat Wilhelmina park meer verstand daar van had. Ik heb op dit forum gekeken, en zo'n operatie kost volgens velen van de 200 tot 1400 euro. Dat is een groot verschil. Mijn moeder vindt dat te veel voor een konijntje, omdat ze denkt dat Bambi kan overlijden door de operatie, of dat ze niet zo oud wordt. 
    Ik ben zelf 14, maar ben bereid om de operatie te betalen, maar als het tot de 1400 euro oploopt kan ik het niet betalen. Rond de 700 zou ik kunnen betalen, maar dan is mijn spaargeld helemaal op (mijn ouders betalen wel wat mee, maar als het te duur wordt niet denk ik) Ik ben bang dat de operatie ook niet gaat werken, heb het wilhemina park nog niet gebeld, maar ik ben benieuwd naar ervaringen van mensen die zo'n operatie gedaan hebben bij hun konijntje. Want als die operatie niet werkt ben ik blut en heb ik letterlijk geen cent meer op zak, terwijl ik hard voor mijn geld gewerkt heb met bijles geven. 

    Ik zou het heel erg op prijs stellen als iemand reageert, ik weet echt niet wat ik moet doen.. 

  7. Hoi. Mijn bijna vierjarige konijntje Bambi heeft een abces, waardoor haar ene oog gezwollen lijkt. Ben drie keer bij de DA geweest. Eerste keer gaven ze een pijnstiller/ontstekingsremmer mee van Meloxidyl die ik in de bek moest ingeven, ze hebben haar ook een prikje gegeven. De tweede keer hebben ze het abces opengemaakt, wat pus er uitgehaald, schoongemaakt, en Cas oogdruppels en sulfatrim drops gegeven. De derde keer hebben ze het abces weer opengemaakt, en ze hebben ook weer meloxidyl gegeven die ik in de bek moest geven. Ze hebben ons verteld dat Bambi een operatie moest, maar dat Wilhelmina park meer verstand daar van had. Ik heb op dit forum gekeken, en zo'n operatie kost volgens velen van de 200 tot 1400 euro. Dat is een groot verschil. Mijn moeder vindt dat te veel voor een konijntje, omdat ze denkt dat Bambi kan overlijden door de operatie, of dat ze niet zo oud wordt. 
    Ik ben zelf 14, maar ben bereid om de operatie te betalen, maar als het tot de 1400 euro oploopt kan ik het niet betalen. Rond de 700 zou ik kunnen betalen, maar dan is mijn spaargeld helemaal op (mijn ouders betalen wel wat mee, maar als het te duur wordt niet denk ik) Ik ben bang dat de operatie ook niet gaat werken, heb het wilhemina park nog niet gebeld, maar ik ben benieuwd naar ervaringen van mensen die zo'n operatie gedaan hebben bij hun konijntje. Want als die operatie niet werkt ben ik blut en heb ik letterlijk geen cent meer op zak, terwijl ik hard voor mijn geld gewerkt heb met bijles geven. 

    Ik zou het heel erg op prijs stellen als iemand reageert, ik weet echt niet wat ik moet doen.. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .