Ga naar inhoud

Marinka_1003

Members
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marinka_1003

  1. We zijn nu een week bezig met de medicatie en Jips hoofd staat het ene moment schever dan het andere moment. Daarnaast is hij veel actiever en eet meer (nog niet genoeg). Het gaat dus de goede kant op 🙂 Merk alleen wel dat hij springen niet doet. Dus hoop dat dat binnenkort ook weer komt.

  2. Bedankt! Stamper heeft geen symptomen. En ondanks dat medicatie geven makkelijker gaat bij haar, laten we dat dan maar zitten zolang zij zich goed voelt 🙂

     

    Nijnen zijn nu samen buiten en groenvoer en gras eet Jip redelijk. Verder huppelt hij redelijk goed door het gras 🙂 Buiten zijn vind hij fijn!

     

    Hebben jullie er ervaring mee dat scheve hoofdjes weer recht gaan staan? Jip ziet er zo toch wel zielig uit...

    20210529_161740.jpg

  3. Bedankt voor de reacties!

     

    @Marjoleink Ik denk dat Jip inderdaad wat minder plast en drinkt... Maar door de dwangvoering krijgt hij wel vocht binnen. Maar hij heeft er nog wel een handje van om bijna iedere dag naast de toiletten te plassen en dat is sinds begin vd week niet meer gebeurt.. Niet vervelend voor ons natuurlijk, maar de reden waarom vertrouw ik dan weer niet.

     

    @Iedereen Mijn vriend heeft vandaag inderdaad geregeld dat we bij een andere dierenarts de medicatie voor EC konden krijgen zodat we daar vandaag mee konden starten 🙂

    Daarnaast wordt hij nog behandeld voor de verstopping en de mogelijke oorontsteking. Flinke medicijnenkast nu en hopelijk gaat het snel beter!

  4. Hoi allemaal!

     

    Begin van deze week vertoonde onze konijn symptomen voor verstopping. Zielig in een hoekje zitten, niet willen eten en duidelijk minder keutels in de kooi dan anders (vriendinnetje geen last). Dinsdag naar de DA geweest en zij voelde inderdaad duidelijk een ophoping net onder de ribben.

    Nu heeft hij sinds woensdag ook last van omvallen nadat wij dwangvoeren, hij loopt met een afwijking naar links en zijn hoofd en oren staan schuin. Ook viel het mij vanochtend op dat hij met het wassen van zijn achterwerk hij regelmatig weer recht gaat zitten met grote ogen alsof hij duizelig is. Uiteraard vanmiddag weer naar de dierenarts geweest. Zij denkt nu aan EC, ook gezien hij een verstopping heeft/had (de ophoping is veel minder gelukkig). Wij dachten in de eerste instantie aan een oorontsteking. Nu lees ik ook op de website van Wilhelminapark dat het ook erg moeilijk is om EC de diagnosticeren. De uitslagen van de bloedonderzoeken zijn mogelijk niet betrouwbaar aangezien de antilichamen zowel bij gezonde als zieke konijnen te vinden zijn...

    Momenteel gaan wij nu dus behandelen met Antibiotica tegen de mogelijke oorontsteking. En ook krijgen wij volgende week Fenbendazol/Panacur (was op) tegen de EC.

     

    Nu vraag ik mij wel af wat jullie denken, is dit EC of oortonsteking.

    Wij weten het echt niet, wel valt mij op dat Jips hoofd niet zo scheef staat zoals ik veel op foto's bij EC zie.

    Jip.jpg

  5. Citaat
    17 minuten geleden zei Marjoleink:

    Krijgt ze nog pijnstillers?

    Ze moest 3 tot 5 dagen 1x per dag pijnstillers, gisteren was de 3e dag. Vandaag dus maar niet gedaan in de hoop dat het kwijlen minder zou worden...

    Citaat
    18 minuten geleden zei Marjoleink:

    Ik heb een konijn dat gaat kwijlen door stress. Kan dat bij jouw konijn het geval zijn?

    Ik zou niet zo goed weten waar ze stress van zou hebben... En ze maakt af en toe wel schud bewegingen waarvan ik heb gelezen dat dat een positieve/blije beweging is. Verder komt ze ons ook nog steeds opzoeken, ze eet, ze drinkt iets en gisteravond (na haar avondbrokken) een intelligentie activiteit gevuld met lekkers groen voer een halve snoepstick van selective en dat ging ook gewoon goed.

    Ze is momenteel alleen iets rustiger dan normaal en haar ogen lijken niet altijd helemaal open te zijn. Verder gedraagt ze zich eigenlijk als voorheen. Alleen duurt het eten wat langer en drinkt ze veel minder en ze kwijlt dus ..

    Heb de afgelopen dagen alleen haar verblijf wat "gepimpt" waardoor het nu ruimer en rustiger is. Zo heb ik de bak van haar voormalige kooi verwijderd omdat ik dat eigenlijk geen nut meer vond hebben aangezien ze in toiletjes plast en het in de bak juist niet de bedoeling was.. Ik heb wel haar favoriete ligplekjes gewoon gelaten waar ze zijn.

  6. Hoi allemaal,

     

    Ik heb een vraag. Afgelopen dinsdag is mijn konijntje geopereerd, haar baarmoeder is verwijderd. Verder zijn er ook haken van haar kiezen geslepen en haar voortanden zijn wat geslepen.

    Voor de operatie dronk ze altijd heel veel, zeker wel 200ml per dag of meer. Haar tong zag er nog goed uit, maar wij vermoeden dat het vele drinken wel te maken had met de haken op de kiezen. Nu is ze ook nog jong, net 6 maanden oud en waarschijnlijk kent ze het niet goed zonder haakjes op de kiezen, haar voortanden staan ook al niet helemaal goed. Haar ondertanden staan te ver naar voren waardoor ze niet goed zelf slijten. Ondanks deze tandkwaaltjes at ze altijd erg goed en was ze ook altijd dol op eten. Ze zat brokjestijd altijd af te wachten voor de kastdeur.

    Nu is mijn zorg, sinds de operatie kwijlt ze en drinkt ze weinig. De eerste dag was het lastig om haar aan het eten te krijgen maar gelukkig eet ze nu al bijna weer zoals ze voorheen deed, hoewel het wel veel langzamer gaat. Maar het kwijlen snap ik niet. Overal op het internet staat dat wanneer een konijn kwijlt er iets met de tanden moet zijn, maar haar tanden en kiezen zijn dus zeer recent onder handen genomen ... Daar kan het dus niet aan liggen. Ligt het dan misschien aan de pijnstillers? Of het feit dat ze gewoon pijn heeft? Ik ga maandag de DA er wel over bellen maar dacht een berichtje hier kan niet kwaad, maak me er wel zorgen over namelijk.

     

    Marinka

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .