Ga naar inhoud

Marinka_1003

Members
 • Aantal items

  9
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Marinka_1003's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

0

Community reputatie

 1. We zijn nu een week bezig met de medicatie en Jips hoofd staat het ene moment schever dan het andere moment. Daarnaast is hij veel actiever en eet meer (nog niet genoeg). Het gaat dus de goede kant op 🙂 Merk alleen wel dat hij springen niet doet. Dus hoop dat dat binnenkort ook weer komt.
 2. Bedankt! Stamper heeft geen symptomen. En ondanks dat medicatie geven makkelijker gaat bij haar, laten we dat dan maar zitten zolang zij zich goed voelt 🙂 Nijnen zijn nu samen buiten en groenvoer en gras eet Jip redelijk. Verder huppelt hij redelijk goed door het gras 🙂 Buiten zijn vind hij fijn! Hebben jullie er ervaring mee dat scheve hoofdjes weer recht gaan staan? Jip ziet er zo toch wel zielig uit...
 3. Nog 1 vraag; Moet ik mijn 2e konijn Stamper ook de EC medicatie geven? Had ergens gelezen dat het besmettelijk is en daarom slim is om beide konijnen het te geven.
 4. Bedankt voor de reacties! @Marjoleink Ik denk dat Jip inderdaad wat minder plast en drinkt... Maar door de dwangvoering krijgt hij wel vocht binnen. Maar hij heeft er nog wel een handje van om bijna iedere dag naast de toiletten te plassen en dat is sinds begin vd week niet meer gebeurt.. Niet vervelend voor ons natuurlijk, maar de reden waarom vertrouw ik dan weer niet. @Iedereen Mijn vriend heeft vandaag inderdaad geregeld dat we bij een andere dierenarts de medicatie voor EC konden krijgen zodat we daar vandaag mee konden starten 🙂 Daarnaast wordt hij nog behandeld voor de verstopping en de mogelijke oorontsteking. Flinke medicijnenkast nu en hopelijk gaat het snel beter!
 5. Hoi allemaal! Begin van deze week vertoonde onze konijn symptomen voor verstopping. Zielig in een hoekje zitten, niet willen eten en duidelijk minder keutels in de kooi dan anders (vriendinnetje geen last). Dinsdag naar de DA geweest en zij voelde inderdaad duidelijk een ophoping net onder de ribben. Nu heeft hij sinds woensdag ook last van omvallen nadat wij dwangvoeren, hij loopt met een afwijking naar links en zijn hoofd en oren staan schuin. Ook viel het mij vanochtend op dat hij met het wassen van zijn achterwerk hij regelmatig weer recht gaat zitten met grote ogen alsof hij duizelig is. Uiteraard vanmiddag weer naar de dierenarts geweest. Zij denkt nu aan EC, ook gezien hij een verstopping heeft/had (de ophoping is veel minder gelukkig). Wij dachten in de eerste instantie aan een oorontsteking. Nu lees ik ook op de website van Wilhelminapark dat het ook erg moeilijk is om EC de diagnosticeren. De uitslagen van de bloedonderzoeken zijn mogelijk niet betrouwbaar aangezien de antilichamen zowel bij gezonde als zieke konijnen te vinden zijn... Momenteel gaan wij nu dus behandelen met Antibiotica tegen de mogelijke oorontsteking. En ook krijgen wij volgende week Fenbendazol/Panacur (was op) tegen de EC. Nu vraag ik mij wel af wat jullie denken, is dit EC of oortonsteking. Wij weten het echt niet, wel valt mij op dat Jips hoofd niet zo scheef staat zoals ik veel op foto's bij EC zie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .