Ga naar inhoud

DaniëlleV

Members
 • Items

  725
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door DaniëlleV

 1. Ik heb inderdaad waarschijnlijk een keer RHD aan mijn schoenen meegenomen toen ik mijn konijnen nog niet liet vaccineren. Ze wonen bij mij in de schuur en ik ben de enige die bij ze komt. Ik was achteraf gezien toen in een gebied geweest waar het toen heerste. Binnen 24 uur waren beide konijnen van gezond en springlevend naar dood. Een vreselijke dood met zo ik heb begrepen interne bloedingen. En je staat machteloos. Dit wilde ik nooit meer meemaken. Vanaf toen heb ik altijd mijn konijnen laten vaccineren. Meestal stipt elk jaar in dezelfde week, de eerste week van maart. Soms wat eerder maar zeker nooit later. Ze hebben hier nooit gezondheidsproblemen na de vaccinatie gehad.
 2. DaniëlleV

  Oormijt

  Is oormijt altijd meteen zichtbaar in het oor of kan het in begin stadium ook dusdanig diep en onder het oorsmeer zitten zodat het niet word opgemerkt door de dierenarts? Iemand ervaring hiermee? Ik vraag me dit af omdat met name Vlinder al langere tijd last heeft van haar oren. Maar ook Bennie heeft al langere tijd af en toe jeuk. Bij Vlinder werd een rode en gezwollen gehoorgang en wat oorsmeer diep in het oor gezien bij de dierenarts. Conclusie: ontstoken gehoorgang en tot drie keer toe behandeld met antibiotica. Het leek steeds even te helpen maar het schudden met de kop en oren en oren naar achter houden en het krabben, kwam steeds terug. Tot ik vorige week dacht; misschien toch mijt.. Ik ging er niet vanuit omdat ik op internet las dat de dierenarts dit dan wel had gezien. Ik had nog stronghold in huis en heb beide konijnen gedruppeld. En zowaar de volgende dag was ze de oude. Oren niet meer naar achter, geen geflapper met de oren meer. Dit effect hield een dag of 5 non stop aan. Ik hou ze goed in de gaten via de camera. Ik vermoed dus toch ook mijt, die wellicht ook de rode gehoorgang veroorzaakt heeft. Maar dan de werkzaamheid van stronghold, hoe lang houdt dit aan? Is het zo dat na een dag of vier/vijf er nieuwe mijten uit eitjes komen waardoor ze kort weer even jeuk hebben, alvorens ook die worden gedood, of is het zo dat stronghold alleen net na het druppelen effect heeft en nieuwe mijten niet meer doodt? Want nu gaat het zichtbaar beter met haar maar af en toe lijkt ze weer even last te hebben. Ik vraag me af, is dat net even het moment dat er dus nieuwe mijten uit komen en dat het later weer rustig in de oren is? Ik heb overigens een controle afspraak deze week voor vlinder staan bij de dierenarts. Maar ik vind het toch een raadsel. Ze reageert op stronghold maar de dierenarts heeft niets gezegd over mijt, dus die waarschijnlijk niet gezien. Iemand dit ook eens meegemaakt?
 3. Sterkte, je hebt de juiste beslissing gemaakt.
 4. Hier zijn ze ook slaperig. Ik denk inderdaad dat ze gewoon wat slaap tekort hebben. Dat heb ik zelf eerlijk gezegd ook, dus ga ik vanavond ook maar wat vroeger.. 🥱
 5. Iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst! Wat een heerlijke rustige dag is dit zeg! Genieten ☺️ De konijnen zijn er hier gelukkig ook goed door gekomen. Bennie heeft om 12 uur even in een schuilhuisje gezeten. Een kwartier ofzo. Vlinder bleef stoer in het midden van de ren zitten. Hier blijkt dus maar weer dat vrouwen over het algemeen veel stoerder zijn dan mannen 😜 Maar voor en na dat kwartiertje deden ze eigenlijk met af en toe opkijken, gewoon hun ding. Vanmorgen aten ze gelukkig ook goed. 😃 We zijn er voorlopig weer vanaf 😃
 6. Ja mijn wens ook natuurlijk maar dan moeten ze er ook voor zorgen dat het heel moeilijk is om nog aan vuurwerk te komen. Anders maakt een verbod weinig uit, is hier vorig jaar gebleken.
 7. Hier is de herrie een uurtje geleden ongeveer begonnen. 🙉 De konijnen lijken vooralsnog gewoon hun ding te doen. Hopelijk komen we er met zn allen goed doorheen en zijn we er weer een jaartje vanaf.
 8. Als ik nog eens behang scheurders nodig heb, weet ik waar ik zijn moet 😉😂
 9. Ik heb “ja, heel heftig” gestemd. Maar eigenlijk zit ik er een beetje tussenin. Hier is het oorlogsgebied met de jaarwisseling. Het merendeel van de jochies en mannen uit het dorp komt juist op een plein vlakbij ons huis bij elkaar om de meest grote bommen af te steken. Soms zo hard dat je het glaswerk in onze kast kunt horen rinkelen en je zit te shaken in je stoel. En meestal wordt er ook van alles in de fik gestoken. De brandweer moet er meestal meerdere keren naartoe en ook de politie en af en toe is zelfs de ME van de partij. Echt absurd gewoon! 😡 Nu is het zo dat ik er zelf al totaal niet tegen kan omdat ik snel schrik en niet van herrie hou en dan heb ik het nog niet over de konijnen gehad. Ik word er super gestrest van. 😔 Ik zie er altijd enorm tegenop en dat begint soms al in augustus als ik de eerste knallen hoor. Mijn konijnen wonen in de schuur en zitten dus wel overdekt en beschermd en ik hou altijd het licht tot een uur of 2 snachts aan met oud en nieuw. Ik heb het idee dat dit wel scheelt wat de lichtflitsen betreft. Ik denk dat juist de combinatie van knallen en lichtflitsen het vooral erg angstig maakt. Ik heb ooit met andere konijnen de ramen weleens afgeplakt maar ik merkte dat dat juist meer stress gaf, omdat ik iets deed wat ongewoon was. Sindsdien heb ik het niet meer gedaan. Als ik mijn konijnen observeer lijken ze de knallen altijd wel goed te kunnen hebben, vooral als het de hele dag al herrie is. Ik zie ze bijvoorbeeld niet zichzelf verstoppen ofzo. Wel moet ik oppassen dat ik niet meer naar ze toe ga dan anders. Ik denk dat ze dan vooral mijn stress voelen en ze dat juist bang maakt. Ook moet ik echt oppassen dat ik niet steeds schrik in hun bijzijn. Dat valt niet altijd te voorkomen maar ik probeer mijn schrikreactie wel wat te temperen. Maar dit wordt de eerste jaarwisseling met een camera. Dus nu kan ik ze makkelijker in de gaten houden dan andere jaren zonder dat ze mijn stress voelen. Hopelijk gaat dit ervoor zorgen dat ik in de eerste dagen van het nieuwe jaar niet weer bij de dierenarts in de wachtkamer zit. Want hoewel de mijne dus weinig van de angst laten merken komen de problemen meestal de volgende dag of de dagen erna pas: een opleving van ec (wat ik probeer te voorkomen door ze nu al panacur te geven t/m een week erna) of gas. Dus in die zin is het voor mijn konijnen en hun baasje dus meestal best heftig. 🙁 en we zullen blij zijn wanneer het voorbij is. Iemand ervaring trouwens met de verdamper van rabbit comfort? Zou dat wat helpen? Ik heb ook wat sloop speelgoed voor ze in huis wat ik ze zaterdag geef, zo probeer ik ze ook wat af te leiden.
 10. Het is jammer want volgens mij moeten ze het niet meer als het nattig is. Ik gooi nu dus best veel weg.. 😕
 11. Ik vind het wel jammer dat het hooi ook zo nat wordt. Ik moet het veel vaker verversen dan anders nu.
 12. Ik heb het op dit moment in mijn schuur ook. Er liggen daar plavuizen maar er komt toch vocht vanuit de voegen tussen de tegels naar boven. Maar volgens mij is het overal vochtig nu.
 13. Graag gedaan @MichelleloveElmo! Ik ben blij dat je het leuk vond en ook leuk dat je het papier nog een keer gebruikt hebt. 😃 Ik wist niet goed wat voor sneeuwvlokken je bedoelde en nu vraag ik me af of de sneeuwvlokken in het pakket een beetje was wat je bedoelde?
 14. Bij mij wordt er niet aan het bedje geknaagd. Er wordt vooral door Bennie op geslapen.
 15. Ontstoken oog? Maar de oorzaak kan inderdaad van alles zijn. Naar de dierenarts dus!
 16. Ja ik had het gezien 😉
 17. Zal de postbode zichzelf dan maar ontmaskeren? 😜 Ik had niet verwacht dat mijn hint zo moeilijk zou zijn 😂🙈 en ik wil je niet langer in spanning laten zitten. 😉 @MichelleloveElmoik ben jouw secret santa. Een jaar of wat geleden vroeg @MichelleloveElmomij hoe ik aan die postzakken kwam om het bedje te bekleden in hobby’s. Toen gaf ik het antwoord dat ik bij de post werk. Ook heb ik een verhaal geschreven over een konijn wat ik op straat heb gevangen tijdens mijn werk. Ik had echt gedacht dat je het makkelijk zou kunnen vinden. Maar vond het uiteindelijk wel grappig dat ik nog lang als verdachte gezien werd ook van anderen. De konijntjes op de doos waren inderdaad een extra hint. Ik had het ene oor zwart gekleurd en het andere grijs.
 18. Ja in vergelijking met een abces valt het enorm mee inderdaad. dat van zichzelf besmetten, ik heb geen idee of dat kan, het zijn toch bepaalde bacteriën en schimmels die voor ontsteking zorgen denk ik 🤔 Ik hoop ook op rustige feestdagen en het voelt toch soort van veilig als je pijnstillers in huis hebt, zodat je in elk geval een weekend ofzo kunt overbruggen. Op zondagen en feestdagen kunnen we namelijk alleen naar een dierenziekenhuis op anderhalf uur rijden van hier. Ik vind dat echt absurd eigenlijk om zover te moeten rijden voor een spoedgeval.
 19. Precies dat @Jamesthebunnybutler, je weet vaak gewoon niet waar je aan toe bent. Ze probeerde me zelfs net voor de afspraak nog op andere gedachten te brengen 😂 (zie foto van de camera) Voor nu ben ik in elk geval weer niet voor niets geweest. Allebei de oren gecheckt. Ze had eerst een ontsteking in het rechteroor. Die was nu genezen. De zalf heeft dus goed geholpen. Maar hoe ze het voor elkaar krijgt, weet ik niet, maar ze heeft nu dus een ontsteking in haar linkeroor. 🙄 Opnieuw een rode en wat gezwollen buitenste gehoorgang zonder pus. De huid is dus ontstoken. Maar geen pus en gelukkig ook geen abces. Wel zat er diep onderin elk oor wat oorsmeer. Dierenarts legde me uit dat oorsmeer op zich goed is voor het oor maar dat de gehoorgang onderin wat nauwer wordt en doordat de oren hangen sluit de gehoorgang af en zodoende kan dat vooral onderin gaan broeien. Ze heeft nu dezelfde antibiotica-zalf in haar linkeroor gekregen. Het rechteroor was niet meer nodig. Ook heb ik metacam meegekregen omdat het wel handig is dat ze goed blijft eten (ook tijdens de feestdagen, als de praktijk dicht is) Ze mag nu wegblijven tot volgend jaar 😃 klinkt heel ver natuurlijk maar ze mag na de jaarwisseling terugkomen. Dan moet er misschien nog een keer gezalfd worden. Als uiteindelijk blijkt dat het onvoldoende helpt, maar daar gaan we niet vanuit omdat het rechteroor wel genezen is, dan kunnen ze haar oren nog eens doorspoelen onder narcose, zodat echt alle oorsmeer eruit is. Maar ik hoop dat dat niet nodig gaat zijn…
 20. Nou, ik heb toch weer een afspraak gemaakt voor vanmiddag bij de dierenarts voor Vlinder. Het lijkt weer terug te zijn.. 🙄ze zit weer met de oren naar achter, maar nu uren achter elkaar. Ik vertrouw het toch niet en dacht dan gaan we maar weer.. zeker met de feestdagen in zicht wil ik het nu niet uitstellen. Heb ik net naar de dierenarts gebeld zie ik ze op de camera superblij sprinten in de ren 🙄 op de een of andere manier denk ik dan altijd: hou je me nu voor de gek of niet? 😐
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .