Ga naar inhoud

thatbunnyshadow

Members
  • Items

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door thatbunnyshadow

  1. 27 minuten geleden zei Eefje:

    Ze bakent haar territorium af, dat is normaal gedrag en stopt vaak wel na een tijdje. Je kunt het niet afleren. Hoe oud is je konijn? Heeft ze een maatje? 

     

    Ze is 1 jaar geworden. Heeft geen maatje. 

  2. ik vroeg me af wat het betekent als je konijn voor de deur plast/ keuteltjes laat. Mijn konijntje mag sinds enkele maanden niet meer binnen doordat ze alles onder plast/poept. Dus ze mag alleen in de tuin maar sinds de lente begon ze voor de deur plasjes en keutels te laten. Wat betekent dit? Is dit territoriaal gedrag? Ik neem aan dat ze dit doet omdat ze niet meer binnen mag? Hoe kan ik dit haar afleren? 

  3. 5 uur geleden zei Marjoleink:

    Heb je geen mogelijkheid om het hok uit te breiden met een ren, zodat ze dag en nacht meer ruimte heeft? Nu zit ze in het hok als ze het meest actief is ('s ochtends en 's avonds).

    Misschien naar de toekomst toe. Maar op moment niet echt 😕

  4. 11 minuten geleden zei Marjoleink:

    Heeft ze alleen een hok of zit er ook een ren aan waar ze dag en nacht in kan?

    Er zit een ren aan. Het is een hok met 2 verdiepingen. Maar zeker niet voldoende beweegruimte. Daarom laat ik haar rond 12 u in de middag buiten tot 19 uur ongeveer. Ze heeft
    dan de tijd van haar leven. Ze graaft, huppelt vrolijk rond en ze maakt voortdurend bunny flops. Ik zit dan altijd wel bij haar en dan komt ze naast me liggen. Wel jammer als ik dat niet meer kan toelaten?  

  5. 9 minuten geleden zei Evee:

    Gras is nu in het voorjaar ontzettend eiwitrijk, als ze daar nu veel kan eten vermoed ik dat dat de boosdoener is.  

     

    Ik raad je aan om de tijd op het gras toch te beperken, rustug aan op te bouwen, zeker nu in het voorjaar. Echt geen uren op eiwitrijk gras laten lopen.  Zorg dat ze goed hooi eet en voldoende drinkt is ook erg belangrijk.  

    Dan ga ik haar vooral in de hok moeten houden vrees ik. Goed dat ik dit weet. Kan idd de boosdoener zijn. 

  6. 49 minuten geleden zei Evee:

    Hoe groot is het kommetje? Is dat een standaard voerbak? Dat zal dan waarschijnlijk veel te veel zijn, tenzij het een Vlaamse reus is. 

     

    De richtlijn is 20 gram brok per kg lichaamsgewicht, dat is ongeveer een eierdopje brokken per kilo konijn, per dag. 

     

    Ze eet waarschijnlijk ook niet veel hooi nu?

    Het is best een klein kommetje. Geen standaard voerbak. Ik heb eigenlijk een kommetje gekocht voor vogels haha. Het is een klein rond stenen bakje. En als ze buiten is eet ze geen hooi nee. Af en toe gaat ze vanzelf in de hok. Dan gaat ze naar de nachthok waar haar toiletje staat en dan gaat ze dus naar toilet. Maakt ze zich schoon. Eet ze wat hooi en komt ze terug naar buiten. Maar grotendeels van de dag eet ze gras omdat ze buiten is nu. En ze heel de tuin ter beschikking heeft. Ook drinken doet ze niet echt als ze buiten is dan is ze echt vol op aan het graven, en gras aan het eten. Als je tips hebt hoe ik dat anders kan doen of aan kan pakken is dat altijd welkom? Ik wil haar vrijheid ook niet afnemen. Maar als ze dingen te kort komt door lang buiten te zitten wil ik dat natuurlijk veranderen. 

  7. 47 minuten geleden zei Marjoleink:

    Welk merk voer geef je en hoeveel? 

    Het merk: Versele-Laga Complete Cuni Adult.

    Ik geef haar iedere avond een klein kommetje vol. Indien dat kommetje in de ochtend leeg is geef ik nieuwe bij. Als er nog over is laat ik het zo tot ze het volledig opeet. 

  8. 7 minuten geleden zei Evee:

    Zijn het blindedarmkeutels? Zoals nr. 3 op onderstaande foto?

     

    konijnenkeutels.jpg

    Het zijn echt wel gewone keutels zoals je ze kent, normaal formaat, rond, maar dan nat. En ik heb 3 keutels aan elkaar gezien. Voor de rest losse natte keuteltjes. Nu weet ik niet of dat dat is op bovenstaande foto, maar dan met wat minder keutels? 

  9. 10 minuten geleden zei Marjoleink:

    Meestal heeft het met voeding te maken. Kun je een overzicht geven van wat ze eet op een gemiddelde dag, en de hoeveelheid? En hoeveel weegt ze?

    In de ochtend:

    - verse hooi

    - pellets

     

    in de middag:

    - een klein stukje appel of een plakje banaan of een klein stukje wortel. 

    - ze speelt ook buiten in de middag en dan eet ze gras

     

    in de avond:

    - pellets 


    hooi eet ze heel de dag door

    haar exacte gewicht weet ik niet dat is recent nog niet vastgesteld.

  10. Vandaag heeft mijn konijntje precies last van natte keuteltjes. Het zijn nog altijd ronde keutels en sommige van hen zijn aan elkaar geplakt en sommige zijn losse natte, malse keutels. Afgewisseld met droge keutels. Ze heeft dit niet heel de dag door. Af en toe heeft ze dat merk ik. Zo eens een dag en dan een week niet, of een paar dagen, weken niet. En vandaag weer wel. En dat verschilt. Als het kouder was had ze hier geen last van. Ik merk ook op dat ze al 2 dagen minder eetlust lijkt te hebben? Als ik in de ochtend ga kijken heeft ze nog voor de helft pellets over. Ik moet wel zeggen dat ze nooit alles volledig op eet. Nooit gedaan. Alleen tijdens de koude winterdagen at ze vaak en veel alles leeg. Ik weet nu niet of dat met de recente weersverandering te maken heeft? Of haar maagje en zijzelf zich moet aanpassen hieraan? Ze eet wel voldoende hooi. En drinkt ook hoe dat het moet. Moet ik me zorgen maken of denken jullie dat dit normaal gedrag is? Ze is 9 maanden oud. 

  11. Ochtend:

    - verse hooi

    - vers water

    - eerste deel brokken

    (allen tegelijk)

     

    smiddags: 

    - groenten

    - een gezond snoepje (na het kammen —> ik heb haar dat zo geleerd zodat ze rustig zit tijdens het kammen omdat ze weet dat ze hierna wat lekkers krijgt als beloning.) 

    - een wcrol gevuld met verse hooi + een kiwitakje (kan ze spelenderwijs eten en klungelen)
    - tegen de middag aan vervang ik ook de toilet en veeg ik de eventuele keuteltjes en plasplekjes op, die ernaast zijn geraakt haha. —> Als ik niet thuis ben ververs ik haar toilet rond 18u savonds. (Als ik haar hok/toilet ververs laat ik haar graven in de tuin. Maar meestal zit ze bij mij te kijken en mij nieuwsgierig te volgen.)

     

    savonds:

    - indien het hooi bijna op is krijgt ze hooi bij

    - tweede deel brokken gemengd met andere brokken. (Ze weet dat ze 2 soorten brokken savonds krijgt en daar wacht ze op) 

     

    ze is een kleine vreetzak 😂 maar mijn kleine vreetzakje haha. 

  12. 4 uur geleden zei Hallo Hoi:

    Pluisje eet wel altijd al het karton op😣 voor haar gebruik ik de speeltjes die ik van @JacinthaBrehlerheb gekregen. Houten speeltjes in de vorm van een banaan, framboos en mandarijn, een knaag en gooi speeltje van een wortel. Ook vind ze wilgentakjes wel lekker, maar die moet je wel echt aantrekkelijker maken. Ik heb dat toen gedaan door het stokje door de geraspte wortel te roeren, kreeg het een lekker smaakje. 

    Oooh goed idee. Mijn konijntje knaagt niet graag aan die takjes. Misschien een idee om dat op die manier te doen

  13. 5 uur geleden zei Evee:

    Ja dat kan, wel oppassen dat ze niet echt heel het karton helemaal opeten. Een beetje is niet erg, maar grote hoeveelheden kan verstopping geven. De meeste konijnen verscheuren en versnipperen het meeste, en eten niet heel veel.

    Dat is goed! Bedankt! Ik hou dit zeker in de gaten 🙂 

  14. 7 minuten geleden zei thatbunnyshadow:

    Bedankt! 🙂 ik ga veel plezier hebben met al dit lekkers en leuks aan te kopen 😉 

    Weet iemand ook toevallig of een wcrol , keukenrol vullen met stro mag? Ik heb dit op veel plaatsen gezien dat ze dat doen. Gaten maken in de rol en stro erin steken dat het konijn dit eruit kan prullen. Mag dit? Dit leek me een leuk idee. 

  15. 6 minuten geleden zei Marjoleink:

    Bij sommige dierenwinkels verkopen ze ook takken. En ken je niemand met een tuin, die een voor konijnen geschikte boom heeft staan? Ik heb weleens een stapel takken gekregen van een collega die had gesnoeid.

    Voor speeltjes kun je eens in de webshop kijken voor inspiratie. In Nederland hebben sommige dierenwinkels en tuincentra vrij veel geschikte speeltjes voor konijnen. Hoe dat in België is weet ik uiteraard niet.

    Ik woon in een wijk met vrij weinig bomen. Hier is wel een speeltuintje om de hoek met een stuk bos achter maar ik wil niet zomaar takken gaan verzamelen op een openbare plaats wie weet wat daarmee is gebeurd. Hier in België zijn de dierenwinkels niet zo uitgebreid voor konijnen. Er zijn wel dingen maar echt niet veel. Ik denk dat ik eens op de webshop ga kijken!

  16. 1 minuut geleden zei Evee:

    Kiwismaak? Dat ken ik niet 😂 

     

    In de webwinkel is een categorie knaag & sloopspeelgoed, waarin je voorbeelden ziet van dat soort speeltjes. Vooral gemaakt van veilige hout- en grassoorten: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/speelgoed/knaagspeelgoed-sloopspeelgoed.html

     

    Wilgenhout is het meest gebruikt, maar zeker niet het enige waaraan konijnen mogen knagen. Dit artikel gaat volledig over knaaghout voor konijnen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-voeding/post/knaaghout-voor-konijnen/

     

     

    Yep kiwismaak. Volgens het doosje waar de takjes inzaten. Wie weet dat dit niet eens waar is. Want wij mensen kunnen dat niet proeven haha. En bedankt ik zal het bekijken!

  17. 10 uur geleden zei Marjoleink:

    In dierenwinkels hebben ze over het algemeen geen verstand van konijnen. Zo zijn hokken uit de dierenwinkel standaard veel te klein.

    Maar het is jammer dat het gemaakt wordt.

    Inderdaad! In 2009 had ik 4 konijnen. Mijn papa heeft de hok toen helemaal zelf gemaakt en het was een super grote hok. Jammer genoeg heb ik die niet meer en heb ik voor dit konijntje een hok moeten kopen omwille van tijdsgebrek om 1 te maken. Ik heb deze hok op grootplezier.nl gevonden en ik ben vrij tevreden met dit hok. Het heeft 2 verdiepingen en is groot genoeg voor 1 konijn. Met ingebouwde nachthok en knaagstrips overal bevestigt. Ik vind 100 euro nog altijd teveel voor wat ik krijg maar verwacht niets anders. Dit was de goedkoopste “ruime” hok. Voor de anderen betaal je gemakkelijk 170 euro. Niet normaal! Mijn konijn heb ik zelf niet van de dierenwinkel. Ze komt van een boerderij. Ik heb de mama en papa konijn mogen ontmoeten en haar broertjes en zusjes. Nu heb ik spijt dat ik er geen broertje van haar had bijgenomen maar ik was bang dat ik niet wist wie wie zou zijn haha. De mevrouw van de boerderij had me ook gewaarschuwd dat konijntjes veel te vroeg hun nest verlaten en in dierenwinkels gezet worden om te kunnen verkopen op bijvoorbeeld 6 weken of jonger! Omdat ze dan super klein zijn en dat aantrekt. Echt erg! Ik ben blij dat ik mijn konijntje heb mogen overnemen vanaf het moment dat ze er klaar voor was. 

  18. 1 uur geleden zei Hallo Hoi:

    In de winkel verkopen ze bijvoorbeeld ook van die gekleurde broodjes. Die hebben wij toen zelf gemaakt. Een Afbakbroodje laten opdrogen, vogelzaadjes erop, maar ze mogen dus helemaal geen brood, 😬

    Ik heb die broodjes inderdaad ook gezien maar nooit gekocht want bij mij ging een belletje rinkelen van mag dat wel? Brood! Haha. Ik heb altijd konijnen gehad maar toch is mij altijd anders verteld het is gek nu te weten wat die kleine beestjes niet mogen. Verschiet je toch van. 

  19. 2 uur geleden zei Evee:

    Met knaagmateriaal bedoel ik inderdaad wilgentakken, appeltakken of ander geschikt knaaghout, of speeltjes gemaakt van hout. Dat is wel veilig (en gezond) voor konijnen. Wij hebben het geluk dat de buren een schutting van knotwilgen hebben gezet, wilgentakken genoeg dus gelukkig 🙂 

    Heb jij geluk 😉. Ik heb ook knaagtakken (ook van de winkel) met kiwismaak. Ik weet niet of dat ook goed is? Ik heb er zo een in de hok liggen maar mijn konijn knaagt er totaal niet aan. En zo gemakkelijk kan ik niet aan natuurlijke knaagtakken komen die echt van de bomen komen. En eender welk speeltje gemaakt van hout? Of is dat een specifiek soort hout? En hoe ziet dat eruit want dat ben ik nog nergens tegengekomen. 

  20. 55 minuten geleden zei Marjoleink:

    Hier staat een lijst met opvangen in Nederland en België. Je zou kunnen kijken wat er in de buurt is en dan op de website kijken of even bellen.

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnenopvang-asiel-lijst/

    Speeddaten en thuis verder koppelen kan ook hoor, maar dat is wel wat spannender. Maar met goed inlezen instructies van de opvang kan dat wel. Als je erg nerveus bent aangelegd adviseer ik toch de koppelvakantie (zeg ik uit eigen ervaring).

     

    Knaagstokken en wortels bevatten erg veel suiker, en dat is niet zo goed voor de darmen. Als je iets lekkers wilt geven kun je eens in de webwinkel kijken voor voorbeelden van gezonde snoepjes. Je kunt ook bijvoorbeeld een blaadje basilicum geven, of peterselie. Wel eerst proberen met een klein stukje. Een brokje geven als snoepje kan ook.

    Dankjewel! En oke, dat is goed! Wel vreemd dat dit verkocht wordt in dierenwinkels als dit schadelijk is. Money makes the world go round, toch... 

  21. 1 uur geleden zei Hallo Hoi:

    Knaagstokken zijn ongelooflijk slecht. Wortels zijn ook niet echt de beste optie. Misschien kan je een keer Andijvie of witlof proberen? Wel goed opbouwen. 

     

    Ik zei ook altijd dat ik wel Pluis haar maatje zou zijn. Maar toen dacht ik, wat nou als ik 20 uur per dag niemand heb. Alleen zit en af en toe alleen wat gestommel hoor. En die overige 4 uur zit er een of ander reusachtig wezen tegen mij te praten en ik versta dat ding niet eens. Lijkt me niet echt chill... Sindsdien wil ik een maatje voor haar. Maar ik kan haar niet loslaten. Maar ik zal wel moeten. Zij is namelijk niet geschikt als buitenkonijn. En 2 konijnen binnen gaat hem niet worden. 

    Ik heb witlof al eens geprobeerd dat heeft ze niet zo graag dan geeft ze me een stinky eye van “waar is mijn wortel?” En waarom zijn wortels dan ziet zo goed voor konijnen? Van de suikers? Leek me net een stereotypisch stuk groente voor een konijn. Dit heeft ze ook supergraag! Kan ik dit dan niet gewoon wat minderen?

  22. 3 uur geleden zei Konijnen123:

    Ja ze heeft zeker een maatje nodig! Je kan inderdaad naar een opvang gaan en daar helpen ze altijd met koppelen. Een gecastreerd rammetje zou ze erg leuk vinden! Als je daarna nog vragen heb kan je ze altijd stellen.

    Het is altijd een risico een konijntje alleen adopteren. Ik merk dat ze daar in de zomer/lente helemaal geen last van heeft dan heb ik ook heel erg veel tijd voor haar. Nu in de winter met dit slechte weer merk je wel dat ze nood heeft aan veel aandacht en inderdaad, niemand minder dan een maatje kan dit doen. 

  23. 2 uur geleden zei Evee:

    Zoals de rest ook al aangeeft, een maatje is het beste medicijn ❤️

     

    Wat betreft de regen, en ander gedrag, ik merk ook aan mijn konijnen dat ze meer in de schuilhokken zitten met dit weer. Ik probeer ze daar dan wel wat leuks te doen te geven, zonder dat ze naar buiten hoeven. Ik leg er dan bijvoorbeeld een speeltje, of iets van knaagmateriaal in het nachthok. Vandaag kregen ze hooikoekjes 🙂 

    Ja dat doe ik ook altijd. Ik koop af en toe van die knaagstokken dat heeft mijn Shadow graag. Ik geef wel niet teveel en niet te vaak voor de suikers. Ze krijgt wel elke dag een halve wortel daar is ze dol op! En dit maakt haar dag! 🙂 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .