Spring naar bijdragen

JacinthaBrehler

Members
 • Aantal bijdragen

  70
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  7

JacinthaBrehler last won the day on 13 Januari

JacinthaBrehler had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

62 Uitstekend

2 Volgers

Over JacinthaBrehler

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Flevoland
 • Namen van de konijnen:
  Kliko en Spook

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Overigens hier ook 2 zeikerds met hooi, heb ook al van alles en nog wat uitgeprobeerd. Het als jij waarschijnlijk... Het ‘basishooi-uit-de-dierenwinkel’ blieven ze hier niet. Moet er echt een mengelmoes van soorten van maken willen ze het eten. Dus staat hier standaard op het dagelijks hooi- menu: - 1 Zak Bunny Nature vers grashooi (kleine zak, via webshop BB) - 2 Zakken verschillende smaken Vitakraft Via Verde Timothy hooi (pepermunt, brandnetel, paardenbloem of kamille vinden ze hier hier lekkerst en ook écht dat merk) - 1x Bloemenhooi, kleine zak (webshop BB) - 1x Amerikaans of Canadees Timothy hooi (kleine zak, webshop BB) Deze soorten meng ik door elkaar in een grote ton en doe daar vervolgens nog de grasmix en luzernemix (ook webshop BB) en ongeveer 10 soorten gedroogde kruiden bij uit het seizoen (Nu bijvoorbeeld weerstand-mix, in de zomer meer fruitblad en bloemen etc). Ik bestel van de kruiden van alles een zakje, meng dit door elkaar in een eigen goed af te sluiten emmer, en bewaar het daar ook in, en als ik weer een nieuwe hooimix ga maken doe ik er zo’n 5-7 koffiekopjes (maatje Senseo) kruidenmix doorheen. Ook omdat ze verse kruiden krijgen hier. Bij de Jumper (maar meeste dierenwinkels hebben het wel) haal ik van Esvé nog een ‘Weidemix’ en dat ander heet geloof ik ‘Tarwemix’ zo uit m’n hoofd. Ook dat meng ik door m’n hooimix heen. En ik geef wekelijks een paar stukjes gedroogde afgeschaafde schors van de berk. Vezels én het zet de tanden en kiezen aan het werk! Vinden ze heerlijk hier, is ook van Esvé, klein zakje.
 2. Wat super dat de operatie goed gegaan is!! Nu nog dat hooi naar binnen krijgen...
 3. Nou, dat het minimaal sluit klopt wel ja... ben er inmiddels achter dat ik het hok op een bepaalde manier neer moet zetten en dan sluit het goed. De tierap is om de klep open te houden als het hard waait en ik moet iets in het hok doen. Dan zet ik de klep van het hok vast aan het dak van de ren (mijn ren is gemaakt van volledig aluminum panelen, incl een volledig afgerasterd dak dus) omdat het mij al meer dan eens gebeurd was dat óf ik de klep van het hok op m’n hoofd/schouder/hand kreeg óf dat ik op een haar na kon voorkomen dat er een Kliko of Spook onthoofd werd 😱 Dus nu maak ik het dak vast met een tierap aan een musketonhaak als ik bezig ben in het schuil/nachthok. Wel zo veilig 😉
 4. JacinthaBrehler

  Schone ren 🐇🐇

  We hebben hier drie soorten schoonmaak: - Kleine schoonmaak: 1x per week het strooisel, hooi en keutels die los in de ren liggen bij elkaar vegen en weggooien; - Middelgrote schoonmaak: gemiddeld iedere 4 weken de ren helemaal leeg halen, stro onder het schuil/nachthok weghalen en verversen, tunnels vernieuwen en nieuwe speeltjes geven; - Grote schoonmaak: gemiddeld iedere 12 weken de zelfde riedel als de middelgrote schoonmaak, met als extraatje erbij dat het schuil/nachthok dan ook helemaal leeg gaat en schoon gesopt wordt. (Kliko en Spook zijn enorm zindelijk en doen alles op hun toiletbak, die wordt iedere dag en in de zomer 2x per dag leeggegooid en 2x per week een sopje erdoor) Goed, gister was het tijd voor de ‘middelgrote schoonmaak’. En uiteraard moeten ze daar ook zelf erg goed bij ‘assisteren’.... emmers omgooien die halfvol met net opgeveegde Aubiose zitten, proberen in je mini-container met vuil stro te springen vanaf het dak van het huisje. Als jij standje ongemakkelijk op de grond ligt om een trapje weer vast aan het hok te maken dan ga je het liefst óf alvast op die trap zitten óf op je mensenslaaf óf je doet teamwork met je vrouw en laat haar op het slaaf zitten terwijl jij de trap op en af rent.... kortom het duurde drie keer langer dan gepland maar toen alles weer schoon was konden de nieuwe spulletjes erin. Kerst is toch écht wel voorbij (en ik heb er toch een hekel aan dus die verdwaalde houten kerstboom mocht nu wel wieberen 😇) dus tijd voor nieuw speelgoed. Niet alles staat er op (in het schuil/nachthok nog hangt een wilgenkrans en zo’n Boredom Breaker van Rosewood), maar het geeft een aardige impressie denk/hoop ik van het onderkomen van de 2 doerakken 🙃 Die dikke tak komt van m’n oom trouwens, die had z’n wilg even onder handen genomen... Kliko en Spook hoorde je niet klagen! (O, Kliko wil graag kapper worden. Op de laatste foto neemt ie serieus een hap van m’n haar en eet het op 😱🤣)
 5. We hebben een prut-website helaas nog. Dus wil je meer weten dan kun je beter pb’en 🙃
 6. Jeetje... ik word hier plaatsvervangend boos en verdrietig tegelijk van. Ik kan me niet voorstellen hoe jij (en Pluis) zich dan wel niet moeten voelen. Knuf....
 7. @Hallo Hoi je komt uit Utrecht toch..? Ik zit in de (S)GGZ hulpverlening in Almere. Tis een stukkie rijden (al is de ov verbinding Utrecht cs - Almere cs wel goed) maar misschien kunnen wij je op bepaalde vlakken helpen? we zijn maar een kleine toko, dus geen grootschalige instelling waar je een nummertje ipv mens bent. En voor gesprekken is er altijd de mogelijkheid te Skypen ivm de afstand. Wil je meer weten mag je altijd pb’en 🙃
 8. “HALLOOO, mensenslaaf...?!!!?!! Ons hooi is zeg maar een soort van ehm... nogal op. Dus ik gebruik nu het dak van de ruif even als extra uitkijkpost, dan valt het je vast wel op hoe vre-se-lijk je mij en mijn vrouw Spook verwaarloosd en zo...! 🙄 ” Kliko Ter verdediging wil dit mensenslaaf graag inbrengen dat de ruif net leeggegooid was tijdens de schoonmaak om voorzien te worden van een verse inhoud hooi en kruiden 😇.
 9. @Hallo Hoi hoe is het gegaan vandaag..? De operatie van Pluisje?
 10. Wat een ontzettende rotsituatie.... Met zo’n mail kun je wel aangeven hoe jij er in staat en dat dat niet alleen lijnrecht tegenover je ouders is maar voor je gevoel ook niet het best is voor Pluis om nog langer te dokteren. Maar ik ken je situatie verder niet en wil je ook niet nog meer stress geven. Sorry dat ik er over begon.
 11. @Hallo Hoi Ik snap je situatie, vandaar ook dat ik al aangaf je het zeker niet als aanval moest lezen. Je kunt niet de dierenarts voor de operatie nog aangeven dat je de hele ingreep eigenlijk niet zo ziet zitten (zonder je ouders erbij)? Bijvoorbeeld door even te vragen om nog wat tijd met Pluis te hebben bij het opname-kooitje omdat het misschien de laatste keer is dat jullie elkaar ‘in levende lijve’ zien en dat je dat graag even alleen met Pluis wil doen? Er is dan, als het goed is, sowieso een assistente bij als jij met Pluis achter bij de opname-hokjes bent. Dat is het moment dat je kunt aangeven hoe en wat. Plan B zou kunnen zijn om de dierenarts een mail te sturen met SPOED!! Als eerste woord in de titel van de mail. Bijvoorbeeld: SPOED!! Lezen VOOR operatie konijn Pluisje aub!! en vervolgens daar je hele verhaal in doen. Geloof me, ik heb jaren bij een dierenarts gewerkt en je bent écht niet de enige met dit soort problemen...
 12. Het is altijd een *****-beslissing om te moeten nemen. Ik heb jaren tamme ratten gehad en misschien wel eens ‘te vroeg’ de beslissing genomen. Maar altijd liever 1 dag te vroeg dan 0,5 dag te laat... zeker omdat een konijn, net als een rat, een prooidier is en pas pijn en ongemak laat zien als het al ver heen is. Nu klinkt wat ik ga zeggen heel zweverig misschien, maar ik ben een enorm gevoelsmens. Zodra ik letterlijk voel dat het dier aangeeft dat het klaar is dan is het klaar. Ik ben geen Jomanda of zo hoor, maar de band tussen mij en mijn dieren is zo sterk dat het op deze manier werkt. Ik kan je dus moeilijk advies geven hierin, maar ik heb het idee dat je het zelf al weet als ik zo tussen de regels doorlees... Ik hoop dat de operatie maandag nog gaat helpen, maar persoonlijk weet ik niet of ik het nog had gedaan. Dat is mijn mening, ik bedoel het zeker niet aanvallend.
 13. Ik ben inderdaad bang dat ze hier óf niet ingaan óf klem komen te zitten. Zelf heb ik in mijn ren een plastic bak van de Action staan met een laag zand erin. Vooral Kliko graaft als een malle, maar doordat de bak niet heel groot is en half vol blijft het meeste zand er in. In 2 weken moet ik denk ik 1 keer wat zand terug erin gooien. Je hebt de bakken in verschillende breedte en hoogte maten dus er zit vast wel een bak bij wat past. Op de foto de graaf/zandbak die ik gebruik.
 14. Ik ben het helemaal met je eens 😎
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .