Spring naar bijdragen

thatbunnyshadow

Members
 • Aantal bijdragen

  34
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over thatbunnyshadow

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Limburg
 • Namen van de konijnen:
  Shadow
 • Huisdieren
  1

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat is waar! Alle Shadow geurtjes zo miniem mogelijk houden 😉. Bedankt voor je antwoord! Ik ga de konijnenverblijven contacteren 🙂
 2. Dat is waar! Daar heb je gelijk in. Dan zal ik dit gaan verder bekijken en eens navraag doen naar zo een koppelvakantie 🙂
 3. Oh ja, sorry 😮 dat is even ver. 😕 en ik zou dat wel willen maar kan een konijn dat aan zover rijden heen en terug? In totaal 3 uur onderweg ofzo?
 4. Deurne is ook nog in België. Dat is in Antwerpen maar is een uur en een kwartier rijden vanaf hier. 😮 ik heb geen idee wat een konijn aankan van afstand?
 5. Enkel in Heusden zolder hebben ze een konijnenopvang maar is inderdaad geen gespecialiseerd konijnenasiel maar een algemeen dierenasiel. Ik wil ook niet te ver rijden met mijn konijn ik wil haar niet zoveel stress bezorgen. Hopelijk lukt mijn zoektocht anders moet Shadow jammer genoeg alleen blijven en ben ik haar enige maatje. Alvast bedankt voor de hulp!
 6. Ja dat was ik ook aan denken een konijn te nemen die al iets ouder is. Stel je nu voor dat ze elkaar ineens in de ‘vacht’ vliegen 😮 en ik woon in Belgisch Limburg.
 7. Ps: Enkele van jullie hadden me al aangeraden naar een dierenasiel te gaan en een soort date te organiseren zodat de konijntjes elkaar leren kennen en zo een match uit te zoeken. Maar het contact met mijn dichtstbijzijnde dierenasiel verloopt stroefjes. Dus andere suggesties, tips... zijn welkom
 8. thatbunnyshadow

  Konijn koppelen

  Hallo beste bunnybunchers, ik ben recent begonnen naar mijn zoektocht naar een tweede konijn. Ik wil mijn lieve Shadow een maatje bijgeven maar ik weet echt niet hoe ik dit moet aanpakken. In het verleden heb ik 4 konijnen gehad. Waarvan ze per 2 apart in de hok verbleven had ze toen ook rechtstreeks samen gekocht dan is dat makkelijker om ze te koppelen omdat ze niets anders kennen. Maar nu heb ik Shadow al van augustus 2019 en is ze dus al die maanden alleen. Ze heeft natuurlijk alles al als territorium gemarkeerd. Heel de tuin, haar hok en zelf ons thuis binnen. Ik ben dus bang dat als ik een tweede konijn binnenbreng er een heeel grote ruzie gaat ontstaan. Shadow is een meisje. Een jongetje Gaat er dan dus bijkomen. Alleen, hoe moet ik dit aanpakken? Ik heb nu op een tweedehands website een konijn gevonden, de verkoper heb ik nog niet gecontacteerd. Het konijn is wel al gecastreerd en gevaccineerd maar hij is 11 weken oud. En Shadow is 8 maanden oud. Dit gaat botsen hé? Is er een minimum leeftijd voor een tweede konijn? En hoe kan ik hen het best koppelen? Een neutrale grond heb ik niet echt. Shadow is overal al geweest in het huis en in de tuin. En ik wil Shadow ook geen onnodig stress bezorgen door haar te verplaatsen. Wat is jullie ervaring met het koppelen van konijnen en hoe kan ik dit het best aanpakken?
 9. Ochtend: - verse hooi - vers water - eerste deel brokken (allen tegelijk) smiddags: - groenten - een gezond snoepje (na het kammen —> ik heb haar dat zo geleerd zodat ze rustig zit tijdens het kammen omdat ze weet dat ze hierna wat lekkers krijgt als beloning.) - een wcrol gevuld met verse hooi + een kiwitakje (kan ze spelenderwijs eten en klungelen) - tegen de middag aan vervang ik ook de toilet en veeg ik de eventuele keuteltjes en plasplekjes op, die ernaast zijn geraakt haha. —> Als ik niet thuis ben ververs ik haar toilet rond 18u savonds. (Als ik haar hok/toilet ververs laat ik haar graven in de tuin. Maar meestal zit ze bij mij te kijken en mij nieuwsgierig te volgen.) savonds: - indien het hooi bijna op is krijgt ze hooi bij - tweede deel brokken gemengd met andere brokken. (Ze weet dat ze 2 soorten brokken savonds krijgt en daar wacht ze op) ze is een kleine vreetzak 😂 maar mijn kleine vreetzakje haha.
 10. Oooh goed idee. Mijn konijntje knaagt niet graag aan die takjes. Misschien een idee om dat op die manier te doen
 11. Dat is goed! Bedankt! Ik hou dit zeker in de gaten 🙂
 12. Ik bedoelde hooi 😉 sorry we zeggen stro hier in België haha
 13. Weet iemand ook toevallig of een wcrol , keukenrol vullen met stro mag? Ik heb dit op veel plaatsen gezien dat ze dat doen. Gaten maken in de rol en stro erin steken dat het konijn dit eruit kan prullen. Mag dit? Dit leek me een leuk idee.
 14. Bedankt! 🙂 ik ga veel plezier hebben met al dit lekkers en leuks aan te kopen 😉
 15. Ik woon in een wijk met vrij weinig bomen. Hier is wel een speeltuintje om de hoek met een stuk bos achter maar ik wil niet zomaar takken gaan verzamelen op een openbare plaats wie weet wat daarmee is gebeurd. Hier in België zijn de dierenwinkels niet zo uitgebreid voor konijnen. Er zijn wel dingen maar echt niet veel. Ik denk dat ik eens op de webshop ga kijken!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .