Spring naar bijdragen

thatbunnyshadow

Members
 • Aantal bijdragen

  44
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over thatbunnyshadow

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Limburg
 • Namen van de konijnen:
  Shadow
 • Huisdieren
  1

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt voor je antwoord. Wat ben ik opgelucht ๐Ÿ˜…
 2. Sinds de warme temperaturen begonnen zijn merk ik oorwormen op in de vuilcontainer waar de konijnenkeutels in gegooid worden. De oorwormen zitten erin en sommige erop. Ook merk ik sinds een week dat er zich oorwormen in de konijnenhok bevinden ๐Ÿ˜ฎ. Ik maak de hok nu bijna elke dag schoon en vind altijd wel oorwormen. Vandaag al zeker 7 gevonden. Ik maak me toch wel zorgen. Kunnen ze mijn konijn iets aandoen? En hoe kom ik van deze oorwormen af. Bestaat er iets om de oorwormen te kunnen bestrijden?
 3. Misschien naar de toekomst toe. Maar op moment niet echt ๐Ÿ˜•
 4. Er zit een ren aan. Het is een hok met 2 verdiepingen. Maar zeker niet voldoende beweegruimte. Daarom laat ik haar rond 12 u in de middag buiten tot 19 uur ongeveer. Ze heeft dan de tijd van haar leven. Ze graaft, huppelt vrolijk rond en ze maakt voortdurend bunny flops. Ik zit dan altijd wel bij haar en dan komt ze naast me liggen. Wel jammer als ik dat niet meer kan toelaten?
 5. Dan ga ik haar vooral in de hok moeten houden vrees ik. Goed dat ik dit weet. Kan idd de boosdoener zijn.
 6. Het is best een klein kommetje. Geen standaard voerbak. Ik heb eigenlijk een kommetje gekocht voor vogels haha. Het is een klein rond stenen bakje. En als ze buiten is eet ze geen hooi nee. Af en toe gaat ze vanzelf in de hok. Dan gaat ze naar de nachthok waar haar toiletje staat en dan gaat ze dus naar toilet. Maakt ze zich schoon. Eet ze wat hooi en komt ze terug naar buiten. Maar grotendeels van de dag eet ze gras omdat ze buiten is nu. En ze heel de tuin ter beschikking heeft. Ook drinken doet ze niet echt als ze buiten is dan is ze echt vol op aan het graven, en gras aan het eten. Als je tips hebt hoe ik dat anders kan doen of aan kan pakken is dat altijd welkom? Ik wil haar vrijheid ook niet afnemen. Maar als ze dingen te kort komt door lang buiten te zitten wil ik dat natuurlijk veranderen.
 7. Het merk: Versele-Laga Complete Cuni Adult. Ik geef haar iedere avond een klein kommetje vol. Indien dat kommetje in de ochtend leeg is geef ik nieuwe bij. Als er nog over is laat ik het zo tot ze het volledig opeet.
 8. Het zijn echt wel gewone keutels zoals je ze kent, normaal formaat, rond, maar dan nat. En ik heb 3 keutels aan elkaar gezien. Voor de rest losse natte keuteltjes. Nu weet ik niet of dat dat is op bovenstaande foto, maar dan met wat minder keutels?
 9. In de ochtend: - verse hooi - pellets in de middag: - een klein stukje appel of een plakje banaan of een klein stukje wortel. - ze speelt ook buiten in de middag en dan eet ze gras in de avond: - pellets hooi eet ze heel de dag door haar exacte gewicht weet ik niet dat is recent nog niet vastgesteld.
 10. thatbunnyshadow

  Keutels

  Vandaag heeft mijn konijntje precies last van natte keuteltjes. Het zijn nog altijd ronde keutels en sommige van hen zijn aan elkaar geplakt en sommige zijn losse natte, malse keutels. Afgewisseld met droge keutels. Ze heeft dit niet heel de dag door. Af en toe heeft ze dat merk ik. Zo eens een dag en dan een week niet, of een paar dagen, weken niet. En vandaag weer wel. En dat verschilt. Als het kouder was had ze hier geen last van. Ik merk ook op dat ze al 2 dagen minder eetlust lijkt te hebben? Als ik in de ochtend ga kijken heeft ze nog voor de helft pellets over. Ik moet wel zeggen dat ze nooit alles volledig op eet. Nooit gedaan. Alleen tijdens de koude winterdagen at ze vaak en veel alles leeg. Ik weet nu niet of dat met de recente weersverandering te maken heeft? Of haar maagje en zijzelf zich moet aanpassen hieraan? Ze eet wel voldoende hooi. En drinkt ook hoe dat het moet. Moet ik me zorgen maken of denken jullie dat dit normaal gedrag is? Ze is 9 maanden oud.
 11. Dat is waar! Alle Shadow geurtjes zo miniem mogelijk houden ๐Ÿ˜‰. Bedankt voor je antwoord! Ik ga de konijnenverblijven contacteren ๐Ÿ™‚
 12. Dat is waar! Daar heb je gelijk in. Dan zal ik dit gaan verder bekijken en eens navraag doen naar zo een koppelvakantie ๐Ÿ™‚
 13. Oh ja, sorry ๐Ÿ˜ฎ dat is even ver. ๐Ÿ˜• en ik zou dat wel willen maar kan een konijn dat aan zover rijden heen en terug? In totaal 3 uur onderweg ofzo?
 14. Deurne is ook nog in Belgiรซ. Dat is in Antwerpen maar is een uur en een kwartier rijden vanaf hier. ๐Ÿ˜ฎ ik heb geen idee wat een konijn aankan van afstand?
 15. Enkel in Heusden zolder hebben ze een konijnenopvang maar is inderdaad geen gespecialiseerd konijnenasiel maar een algemeen dierenasiel. Ik wil ook niet te ver rijden met mijn konijn ik wil haar niet zoveel stress bezorgen. Hopelijk lukt mijn zoektocht anders moet Shadow jammer genoeg alleen blijven en ben ik haar enige maatje. Alvast bedankt voor de hulp!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .