Ga naar inhoud

Konijnen123

Members
  • Items

    201
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Konijnen123

  1. Goededag, gisteren ging ik mijn lieve konijn Saartje borstelen en toen zag ik dat er iets raars in zijn vacht zag. Het zijn kleine zwart/bruine

    dingetjes. Ik zag een paar bewegen dus kan het beestjes zijn? Ook heb ik het gevoel dat Saartje schrikt en pijn heeft als ik zijn vacht aanraak. Hij eet en drinkt wel normaal en is actief zoals normaal. Weten jullie wat er is?

    2FBD002C-9379-4A08-8E62-5189647338AF.jpeg

    50980A72-EF71-4B70-A076-CD9BC63A4061.jpeg

    FD3AFB3B-4625-4347-8A1D-49BC5B944F4C.jpeg

  2. Op 10-10-2020 at 14:03 zei bibi&bobo:

    ze zijn inderdaad zwaarder dan hoe zwaar ze zouden moeten zijn voor een nhd konijn. weet je misschien welk ras het dan is? want de duitse hangoren zijn toch nog zwaarder?

    Ik ben laat maar nhd zijn Nederlandse hangoor dwergen. Mijn nhd is ergens rond de 1.5kg en 1.8kg maar die is al volwassen. Dat is volgens de da ook een gezond gewicht. Geen idee hoe zwaar hij was toen hij 15 weken was. 

  3. 47 minuten geleden zei Marjoleink:

    Fijn dat ze weer eet, dat geeft jou even wat rust denk ik. Maar goed dat je morgen toch naar de dierenarts gaat, want dit is wel een signaal dat er iets aan de hand is. En misschien is het weer over en ga je voor niks, maar dan weet je dat in elk geval.

    Ja dat ik precies wat ik dacht haha

  4. 35 minuten geleden zei Boefje:

    Wat ik altijd doe is buikje voorzichtig voelen en beetje masseren maar daarmee moet je wel oppassen dat je organen niet kneust en het konijn dat heel erg spartelt moet je laten lopen. Maar ik ben wat meer ervaren met dat. Weet vaak ook meteen waar iets zit en hoe dat voelt. Zijn wel tips online te vinden hoe je dat het beste kan doen. Ook heb ik standaard pijnstiller van de dierenarts in huis voor nood. 

     

    Maar ik raad je toch echt aan een dierenarts in de buurt te zoeken die ook spoedarts heeft. Je hoeft er niet bij ingeschreven staan. Ik heb ook wel eens een wildvreemde praktijk gebeld voor spoedarts uit nood. Dit is altijd eerste optie. De rest wat ik net noemde is ondersteuning en geeft niet altijd resultaat. 

     

    Sterkte

    Heel erg bedankt! Inmiddels gaat het weer beter ze eet weer normaal en morgen maak ik een afspraak bij de dierenarts☺️

  5. 1 uur geleden zei Eefje:

     😞

    Hoi iedereen ik ben weer terug. Ik heb goed nieuws. Ze eet weer! Het bakje met groente heeft ze al helemaal opgegeten en ik ebn daar echt heel blij mee. Toen heb ik een beetje niks gemengd met gekookt water. Nu is het aan het afkoelen. Maar morgen maak ik weer een afspraak bij de dierenarts en ga ik haar laten checken bedankt allemaal!!! 

    • Vind ik leuk 2
  6. 14 minuten geleden zei Eefje:

    Die dierenarts toch bellen voor advies. Een konijn wat niet eet is een spoedgeval, je konijn kan er dood aan gaan en die kans wordt elk uur dat het niet behandeld wordt groter 😞.

    Ik heb ze gebeld. Het enige advies wat hij kon geven was naar de dierenarts gaan. Dus ja ik weet nu ook niet echt wat ik moet doen.. 

  7. Zojuist zei Eefje:

    Die dierenarts toch bellen voor advies. Een konijn wat niet eet is een spoedgeval, je konijn kan er dood aan gaan en die kans wordt elk uur dat het niet behandeld wordt groter 😞.

    Ik ga dat spoed nummer nu even bellen. Maar ik denk dat ik vandaag echt niets langste kan gaan alleen morgen als de dierenarts open is die hier woont. Alleen ik ben bang dat ze dan dood gaat😭

  8. Ik ben weer terug net naar het spoednummer gezocht. De hebben geen spoednummer alleen eentje van een dierenkliniek in Amsterdam die kan ik wel bellen maar ik kan er toch niet heen. Want ik heb geen auto en woon er niet dichtbij dat ik met de fiets kan. Wat kan ik nu doen? 

  9. 7 minuten geleden zei Mira11:
    10 minuten geleden zei Eefje:

    Ja, een konijn wat niet eet is ziek en moet naar de dierenarts. Ze hebben altijd een spoedlijn, die moet je bellen. Niet wachten tot morgen en ook niet dwangvoeren zonder dat je weet wat er aan de hand is, dat kan gevaarlijk zijn. 

     

    Dank je wel voor de snelle reactie. Ik ga de spoednummer bellen

  10. Hi net gat ik mijn konijn wat groente. Wat raar was is dat ze het niet at. Normaal eet ze meteen op. Toen ben ik bij het hok 10 minuten gaan staan. Nee nog steeds niet ik gaf wat vers hooi en stro. Ze at het nog steeds niet. Ik ben dus toen een beetje in paniek geraakt. Ik heb toen wat wortel voor haar mond geduwd en toen at ze Weer een paar hapjes. Van hooi heeft ze ook een beetje aan geknabbled. Maar daana niet meer. 😰 Want de laatste keer dat ik haat zag eten was vanochtend rond 10 uur haar biks. Ik ging daarna naar de tandarts en toen kwam ik terug ik gaf haar wat hooi en daarna 

    Ging ik naar de stad. Dus daarna meteen dierenarts gebeld. Ik kreeg ze niet aan de lijn dus ben ik nu hier. Ze ligt trouwens nu en ze beweegt en loopt wel gewoon normaal. Zal ik nu dwangvoeren is zij misschien nu ziek? 

  11. Op 11-7-2020 at 13:40 zei BunnieHop:

    Ik ben zelf ook niet bepaald zuinig met het geven van verschillende soorten.

    Hier krijgt meneer 3/4 verschillende soorten groenvoer en dan nog 2/3 verschillende kruiden.

     

    Allemaal netjes opgebouwd tot de proporties dat hij nu krijgt.

    Wat geven jullie voor kruiden? Ik wil dat ook kopen maar ik weet niet welke precies veilig is 

  12. 4 uur geleden zei Evee:

    In dit artikel staat ook veel uitleg over groente voeren, het is inderdaad beter om niet één soort te geven, maar een mix van meerdere soorten, en dat het liefst ook nog af te wisselen: 

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-voeren-konijn

     

    Ik geef ook niet alleen een soort. Ze krijgen ongeveer 3 verschillende soorten groente per dag. Alleen ik vind ijsbergsla heel lekker dus dat heb ik altijd wel in huis 

    • Vind ik leuk 1
  13. 4 uur geleden zei Evee:

    Ja en nee. IJsbergsla is niet direct giftig ofzo, ze mogen het eten. Maar...

     

    Elke dag een kommetje is niet goed. Heel erg met mate mag het, in een mix met veilige groenten samen. Ik zou het niet dagelijks aanraden. Het probleem met ijsbergsla is dat er een beetje een melkachtig stofje in zit dat konijnen niet zo goed kunnen verteren. Van alle sla soorten die er zijn, die konijnen mogen eten, is het de minst "makkelijke" groenvoer keuze die je kan maken.  

    Ok ik snap het. Ik ga het niet meer elke dag geven alleen een handje om de dag denk ik 

  14. Hi ik heb een vraag. Ik geef al jaren aan mijn konijnen ijsbergsla. Maar vandaag van iemand op Facebook gehoord dat konijnen geen ijsbergsla mogen. Ik weet niet of dit waar is want ik geef elke dag wel best veel ijsbergsla aan mijn konijnen dus wou het even vragen? 

    Ik geef elke dag wel een kommetje vol namelijk... 

  15. 7 uur geleden zei Evee:

    Ik zou ze samen laten. Een maatje kan zoveel steun geven. En als het een besmettelijke variant is, ben je toch al te laat, dan is de partner er toch al mee in aanraking geweest. Ik zie dus geen reden om ze uit elkaar te halen.

    Is het ook beschikbaar voor andere konijnen in de zelfde ruimte? Ze zitten in de schuur en daar is ook een andere konijn niet in het zelfde hok maar boven hun hok

  16. 7 uur geleden zei Eefje:

    Het komt niet door de autorit, waarschijnlijk ook niet door het stro. Het is vaak een bacterie, of combinatie van bacteriën en het kan zeker besmettelijk zijn. Ze moet het al gehad hebben. Ik zou navragen hoe lang ze er al mee loopt en direct naar de dierenarts gaan, want het kan chronisch worden als het dat nog niet is. Ik heb ook snotteraars, pas nog een topic geopend over de behandeling waar mijn voedster nu weer in zit. Bij snelle behandeling kun je het er wel onder krijgen maar het is soms ook erg hardnekkig..  

     

    Het is gelukkig niet zo erg dat er snotten bellen eruit komen. Wel had ik het idee dat ze anders ademde. En ze wassen zichzelf ook en krijgen soms een niesbui ofzo. Is het super erg dat ik meteen naar de dierenarts moet of niet zo. Anders bespaar ik liever de stress volle autorit. De konijnen zijn nu echt bang voor mij en eten amper als ik er bij ben. Wel zie ik ze aan wat hooi knabbelen en wat wortel als ik binnen zit. 

  17. 40 minuten geleden zei Eefje:

    Het komt niet door de autorit, waarschijnlijk ook niet door het stro. Het is vaak een bacterie, of combinatie van bacteriën en het kan zeker besmettelijk zijn. Ze moet het al gehad hebben. Ik zou navragen hoe lang ze er al mee loopt en direct naar de dierenarts gaan, want het kan chronisch worden als het dat nog niet is. Ik heb ook snotteraars, pas nog een topic geopend over de behandeling waar mijn voedster nu weer in zit. Bij snelle behandeling kun je het er wel onder krijgen maar het is soms ook erg hardnekkig..  

     

    OK dus ik ga vandaag de 2 uit elkaar halen en hok nog even schoonmaken. Het probleem is onze dierenarts is het niet konijnkundig. Ik heb echt slechte ervaringen met die dierenarts. De. Andere is 10 km verderop. Ja en gister heeft ze al een stress volle reis gehad en ik wil het niet aan doen om weer haar in de auto te stoppen. Ze Niest vandaag al wat minder. Ik kijk nog hoe het met ze gaat voor dat ik beslis of ik naar de dierenarts ga 10 km verderop 

  18. Vandaag hebben wij 2 konijnen gehaald van onze familie leden die blijkbaar allergieën hebben voor konijnen. Het zijn een moeder en dochter. De moeder niest regelmatig na de auto rit. Net heb ik ook snot ontdekt vlak nadat de moeder zichtbaar zelf waste. Ik weet bijna zeker zeker dat dit snot is. Alleen ik weetniet hoe dit komt. Komt dit door de auto reis? Of door de bodembedekking? Ze hebben voor het eerst stro gehad vandaag. Maar ze zaten binnen eerst en nu bij ons buiten. Is snot besmettelijk? Want de 2 konijntjes leven nu nog steeds samen. Nog bedankt voor het advies ik probeer zoveel mogelijk te volgen

  19. 20 uur geleden zei Evee:

    Aan de foto kan ik niet echt iets zien, maar als je het idee hebt dat het niet goed is, zou ik contact zoeken met een dierenarts. Misschien kun je daar de foto's naar mailen. Hoewel een ram geen baarmoeder heeft, kan er natuurlijk best iets ontstoken zijn. 

    Hoe ziet een ontstoken penis eruit? Het kan best zoiets zijn. 

  20. 18 uur geleden zei Rifca:

    Volgens mij is het piemeltje altijd best rood, goed doorbloed denk ik?

    Maar als je het niet vertrouwd is er maar een iemand die je echt kan helpen: de dierenarts. Ik zou gewoon even bellen en overleggen.

    Ik had bij een andere ram gekeken. Die is niet zo rood. Hij wilt ook niet dat ik het aanraak. 

  21. Ik woon best ver van de da. Kan zelf ook niet rijden. Ik heb gister de da gebeld. Die zei dat ik gewoon even moet wachten en het moet schoonmaken met een wattenstaafje. Vandaag zag ik iets slijmerigs bij de geslachtsdeel. Toen heb ik een de da weer gebeld. Maar die kreeg ik niet aan de lijn dus had ik een andere gebeld. Die zei dat ik beter hem binnen moest halen en op een handdoek moet leggen. Schoonmaken mocht absoluut niet van hem. Ik weet nu niet wat ik beter moet doen. Volgens hun allebei is het niet nodig om een afspraak te maken. Ach ik word echt steeds meer bezorgd. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .