Spring naar bijdragen

Konijnen123

Members
 • Aantal bijdragen

  200
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Konijnen123 geplaatst

 1. Het zijn toch Nederlandse hangoortjes? Dan moet je ze niet met andere rassen vergelijken😉
 2. Ik ben laat maar nhd zijn Nederlandse hangoor dwergen. Mijn nhd is ergens rond de 1.5kg en 1.8kg maar die is al volwassen. Dat is volgens de da ook een gezond gewicht. Geen idee hoe zwaar hij was toen hij 15 weken was.
 3. Wat leuk dat je rammetje een maatje krijgt! Ze zien er echt leuk samen uit. Een naam die een beetje past bij Pim heb ik bedacht Pumba. Maar als ik het konijn zie denk ik aan Snowy of Snow-white😅 Moelijk hé namen bedenken. En op een of ander manier denk ik aan Saartje🙈
 4. Ja ik vind het ook heel erg fijn. Maar heel erg bedankt voor al je reacties!
 5. Ja dat ik precies wat ik dacht haha
 6. Heel erg bedankt! Inmiddels gaat het weer beter ze eet weer normaal en morgen maak ik een afspraak bij de dierenarts☺️
 7. Hoi iedereen ik ben weer terug. Ik heb goed nieuws. Ze eet weer! Het bakje met groente heeft ze al helemaal opgegeten en ik ebn daar echt heel blij mee. Toen heb ik een beetje niks gemengd met gekookt water. Nu is het aan het afkoelen. Maar morgen maak ik weer een afspraak bij de dierenarts en ga ik haar laten checken bedankt allemaal!!!
 8. Ik heb ze gebeld. Het enige advies wat hij kon geven was naar de dierenarts gaan. Dus ja ik weet nu ook niet echt wat ik moet doen..
 9. Ik ga dat spoed nummer nu even bellen. Maar ik denk dat ik vandaag echt niets langste kan gaan alleen morgen als de dierenarts open is die hier woont. Alleen ik ben bang dat ze dan dood gaat😭
 10. Ik ben weer terug net naar het spoednummer gezocht. De hebben geen spoednummer alleen eentje van een dierenkliniek in Amsterdam die kan ik wel bellen maar ik kan er toch niet heen. Want ik heb geen auto en woon er niet dichtbij dat ik met de fiets kan. Wat kan ik nu doen?
 11. Dank je wel voor de snelle reactie. Ik ga de spoednummer bellen
 12. Konijnen123

  Is mijn konijn ziek?

  Hi net gat ik mijn konijn wat groente. Wat raar was is dat ze het niet at. Normaal eet ze meteen op. Toen ben ik bij het hok 10 minuten gaan staan. Nee nog steeds niet ik gaf wat vers hooi en stro. Ze at het nog steeds niet. Ik ben dus toen een beetje in paniek geraakt. Ik heb toen wat wortel voor haar mond geduwd en toen at ze Weer een paar hapjes. Van hooi heeft ze ook een beetje aan geknabbled. Maar daana niet meer. 😰 Want de laatste keer dat ik haat zag eten was vanochtend rond 10 uur haar biks. Ik ging daarna naar de tandarts en toen kwam ik terug ik gaf haar wat hooi en daarna Ging ik naar de stad. Dus daarna meteen dierenarts gebeld. Ik kreeg ze niet aan de lijn dus ben ik nu hier. Ze ligt trouwens nu en ze beweegt en loopt wel gewoon normaal. Zal ik nu dwangvoeren is zij misschien nu ziek?
 13. Wat geven jullie voor kruiden? Ik wil dat ook kopen maar ik weet niet welke precies veilig is
 14. Ik geef ook niet alleen een soort. Ze krijgen ongeveer 3 verschillende soorten groente per dag. Alleen ik vind ijsbergsla heel lekker dus dat heb ik altijd wel in huis
 15. Ok ik snap het. Ik ga het niet meer elke dag geven alleen een handje om de dag denk ik
 16. Konijnen123

  Mag een konijn ijsbergsla?

  Hi ik heb een vraag. Ik geef al jaren aan mijn konijnen ijsbergsla. Maar vandaag van iemand op Facebook gehoord dat konijnen geen ijsbergsla mogen. Ik weet niet of dit waar is want ik geef elke dag wel best veel ijsbergsla aan mijn konijnen dus wou het even vragen? Ik geef elke dag wel een kommetje vol namelijk...
 17. Is het ook beschikbaar voor andere konijnen in de zelfde ruimte? Ze zitten in de schuur en daar is ook een andere konijn niet in het zelfde hok maar boven hun hok
 18. Het is gelukkig niet zo erg dat er snotten bellen eruit komen. Wel had ik het idee dat ze anders ademde. En ze wassen zichzelf ook en krijgen soms een niesbui ofzo. Is het super erg dat ik meteen naar de dierenarts moet of niet zo. Anders bespaar ik liever de stress volle autorit. De konijnen zijn nu echt bang voor mij en eten amper als ik er bij ben. Wel zie ik ze aan wat hooi knabbelen en wat wortel als ik binnen zit.
 19. OK dus ik ga vandaag de 2 uit elkaar halen en hok nog even schoonmaken. Het probleem is onze dierenarts is het niet konijnkundig. Ik heb echt slechte ervaringen met die dierenarts. De. Andere is 10 km verderop. Ja en gister heeft ze al een stress volle reis gehad en ik wil het niet aan doen om weer haar in de auto te stoppen. Ze Niest vandaag al wat minder. Ik kijk nog hoe het met ze gaat voor dat ik beslis of ik naar de dierenarts ga 10 km verderop
 20. Konijnen123

  Konijn met snot

  Vandaag hebben wij 2 konijnen gehaald van onze familie leden die blijkbaar allergieën hebben voor konijnen. Het zijn een moeder en dochter. De moeder niest regelmatig na de auto rit. Net heb ik ook snot ontdekt vlak nadat de moeder zichtbaar zelf waste. Ik weet bijna zeker zeker dat dit snot is. Alleen ik weetniet hoe dit komt. Komt dit door de auto reis? Of door de bodembedekking? Ze hebben voor het eerst stro gehad vandaag. Maar ze zaten binnen eerst en nu bij ons buiten. Is snot besmettelijk? Want de 2 konijntjes leven nu nog steeds samen. Nog bedankt voor het advies ik probeer zoveel mogelijk te volgen
 21. Helaas wilt ze het niet ja. Ik vind het ook heel jammer. Kaatje keutel heeft wel veel uitgelegd en ik weet nu ook wel meer hoe ik het beste kan doen. IK doe mijn best. Het is erg moeilijk. Grote kans dat ze dood gaan. Maar toch wil ik het proberen.
 22. Ik snap dat je dat voelt. Ik doe ook mijn best. Alleen ze wil ze echt houden. Kaatje zei ook dat dat het handiger was. Kaatje helpt me wel met voeden enz. Maar ik wil ook dat ze het gaan overleven. En het was een misverstand. Waarom ben je dan boos? Ik snap dat je ze allemaal het beste willen geven. Alleen mijn vriendin wilt ze houden en we doen er ook onze best ervoor. De heeft de hele stad door gefietst voor konijnenmelk en ik heb ook mijn best gedaan bij vragen bij een opvang. We willen allemaal een steentje bijdragen alleen uiteindelijk is het toch haar keuze? Dit kunnen wij niet veranderen. We kunnen haar toch steunen? Ze voelt zich al erg slecht. Maar nog meer nu.
 23. Ik verzorg ze zelf later niet. Als ze groot zijn neemt mijn vriendin ze over. Het is eigenlijk ook van haar. Ze wou ze eigenlijk koppelen in een grote ren buiten. Als dat niet lukt mag ze de nijn die het niet wilt brengen naar kaatje. Mijn vriendin gaat later ook naar de dierenarts van mij. Is wel stukje verder op. Daar volgen de castraties van de rammen en ineltingen.
 24. IK vind het zelf ook een erg vreemd verhaal. Maar nu je er toch in ziet will ik mijn best doen om haar te helpen. Het Is natuurlijk zij verteld het aan mij ik vertel het door. Mijn vriendin voelt zich verantwoordelijk voor het nestje. Daarom wilt ze hun houden. Ze weet nu wel zeker dat ze nooit meer een nijn van de dierenwinkel gaat kopen.
 25. Ze wilt alseerst dat het 1 groot koppel wordt. Alle mannetjes eerst castreren om weer zo'n nest te voorkomen. En als het niet lukt dacht ze eerst welke konijntjes bij elkaar passen wie dan met elkaar samen gaan. Als het later orch niet lukt mochten we van kaatje de konijne die niet bij elkaar daar brengen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .