Spring naar bijdragen

Pebbles&bambam

Members
 • Aantal bijdragen

  33
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

6 Neutraal

Over Pebbles&bambam

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Bamm Bamm, Pebbles
 • Huisdieren
  Konijnen, hond en kat

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Stiekem geniet ik van deze rui periode. Bambam haal ik er elke dag even uit om de dode plukjes eruit te "trekken" en even te kammen. Normaal pak ik hem nooit op, alleen als het moet maar hij vind het totaal niet erg gelukkig en kan ik even lekker knuffelen ๐Ÿฅฐ Uiteraard zet ik hem direct terug als ik merk dat hij het niet meer fijn vind.
 2. Hier is het verharen ook begonnen. Eerst moest Bam Bam niets van de borstel hebben maar nu het zo erg is gaat het steeds beter ๐Ÿค—
 3. Ik had ook eerst een konijntje die ontzettend bang was, maar met ontzettend veel geduld en de moed die ze kreeg door het andere konijn werd het beter! Heb je een konijntje of heeft hij een vriendinnetje?
 4. Onze kat is te nieuwsgierig naar de konijnen, dat ik het ook niet durf. Ze doet geen vlieg kwaad maar soms komt dat jagen ineens naar boven en vliegt ze op de ren af. Ook stopt ze haar pootje tussen de ren om uit het waterbakje te drinken van de konijnen, maar als zij dan komen kijken rent ze gauw weg. Gelukkig zijn de konijnen totaal niet bang voor haar maar ik ga het risico ook liever niet nemen en mogen de konijnen er alleen uit als de kat uit de kamer of boven is.
 5. We zijn net weer thuis van de dierenarts โ˜บ๏ธ Het is en blijft een mysterieuze zaak! Ze is helemaal onderzocht en gewogen maar op wat lange nageltjes na was er niets te vinden. Pebbles haar nagels groeien vrij snel, ze zijn in november nog geknipt en nu moest het weer ๐Ÿ˜ฏ Nu moet ik haar drinkgedrag in de gaten houden, en urine zien op te vangen om dit te laten onderzoeken. En als haar gedrag erger wordt of ik merk een verandering aan haar op dan gaan we weer terug.
 6. Ja natuurlijk wil ik dat! Ik heb morgen de afspraak, ik hou je op de hoogte ๐Ÿ˜Š Pebbles is wel gecastreerd dus ze zullen het denk ik wel om een andere reden dan doen?
 7. Gelukkig dat je het aangaf @Evee, ik vertrouwde "de tip" hierdoor toch niet helemaal. Vanmorgen heb ik gebeld naar de dierenarts van mijn ouders, sinds ik verhuisd ben zit ik bij een andere dierenarts vanwege de afstand. Maar gelukkig mag ik volgende week toch even langs komen, dan is eventueel iets medisch uitgesloten. Vanmiddag heb ik tevens een nieuwe kattenbak gekocht en Pebbles deed precies hetzelfde, terwijl deze nog brandschoon was ๐Ÿค” Hierdoor had ik het idee dat het meer een tik van haar is, maar wil het nu toch zeker weten! We wachten het af ๐Ÿ˜Š
 8. De dierenarts wist 1, 2, 3 aan de telefoon ook niet wat het kon zijn. Ze had dit nog nooit gezien. Ik mag wat urine brengen zodat ze het na kunnen kijken, dus dat wil ik zeker proberen. En extra vitamine geven kan nooit kwaad zeiden ze, zeker omdat ze nog vrij jong is (8 maanden). Dus daar ga ik zo snel mogelijk mee starten.
 9. Ik ga inderdaad de dierenarts maar even bellen wat ik het beste kan doen. Die druppeltjes, gaf je die over het eten heen of in het water?
 10. Het is inderdaad die witte plekken die ze er van af krabt en op eet ๐Ÿ˜ฎ
 11. Ze krijgt nu alleen care+ voor volgroeide konijnen, hiervoor junior van care+ en dat een periode gemengd gehad. Ze krijgen als groenvoer komkommer, andijvie, sla, witlof, basilicum en peterselie. Heel soms een stukje wortel maar dat is zelden. Hooi eet ze goed gelukkig. Ik heb een mengsel van kruidenhooi, timothy hooi en vers hooi van de boer. Ze doet dit krabben eigenlijk al vanaf dat ze uit de opvang is maar de laatste tijd doet ze dit dagelijks. Ik ga deze week maar een nieuwe kattenbak aanschaffen, zodat ze geen oude plekken kan op eten. Hopelijk werkt dat...
 12. Pebbles&bambam

  Vreemde gewoonte?

  Pebbles is altijd een gek konijntje geweest en dat vind ik ontzettend leuk aan haar. Nu heeft ze weer wat nieuws waarvan ik toch even wil checken of dit geen kwaad kan. Ze graaft de bodembedekking (back to Nature) aan de kant, en krabt dan de opgedroogde urine plekken er af en eet dit dan op. Ik maak hun bak elke dag schoon, meestal met warm water en soms met groene zeep erbij voor de vieze plekken. Kan het kwaad dat ze deze urine op eet? Ik heb ook een filmpje ervan gemaakt, dit is de youtube link:
 13. Mijn konijnen hebben ook een tijdje op mijn slaapkamer geleefd tot slapeloze nachten aan toe ๐Ÿ˜ฃ Konijnen slapen (korte) momenten verspreid over de dag en nacht, wat betekend dat ze ook 's nachts actief kunnen zijn. Wat doet ze precies als ze druk is in haar kooi? Op dit forum kun je veel lezen over het houden van konijnen en het huisvesten ervan. Hoe groot is de kooi waar jouw konijntje in gaat als ze niet in de ren kan? Misschien gaat ze uit frustratie zo doen wanneer ze te weinig ruimte heeft? Zeker wanneer een konijn alleen gehouden word zal het zich snel gaan vervelen โ˜น๏ธ Hopelijk vind je de juiste manier om het voor jullie beide aangenaam te maken!
 14. Ze krijgen elke dag een soort groenten; witlof/andijvie/komkommer/sla en 1x per week een basilicum of peterselie plantje. Hooi minderen is gelukkig niet het geval, dit doen ze eigenlijk steeds meer nu ik ook ander hooi er doorheen heb ๐ŸŒฑ. De nieuwe brokjes zijn bijna identiek als de junior, alleen zijn de volwassen brokjes een stuk groter en zitten er andere vitamines in. Energiewaarden, vetten, vezels ... dit is allemaal hetzelfde, zelfs de geur en kleuren zijn hetzelfde ๐Ÿ˜‡. Vandaag zijn we begonnen met de grammen aan te houden van de volwassen voeding, wat in verhouding minder is dan junior. Daarom heb ik de 3 porties verdeeld over 2 porties, en de portie van vanmorgen is al een paar uur leeg. Steeds als de kelderdeur open gaat (waar het eten staat) staan meneer en mevrouw bij het deurtje te wachten. Ik denk dat dit een beter voedingsschema is voor ze dan het schema van de junior verpakking, maar ik kijk het nog even aan voor de zekerheid! Als ze deze porties ook gaan laten staan dan gaan we zeker even langs de dierenarts ๐Ÿ˜Š
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .