Ga naar inhoud

Pebbles&bambam

Members
 • Aantal items

  119
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Pebbles&bambam won de laatste dag op 17 mei 2020

Pebbles&bambam had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Bam Bam, Pebbles
 • Huisdieren
  Konijnen, hond en kat

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Pebbles&bambam's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

79

Community reputatie

 1. Pebbles&bambam

  Verhuisd!

  Na een hele lange “radiostilte” kom ik toch weer het forum bezoeken 😊. In de tussentijd is er veel gebeurd en zijn we ook verhuisd. Helaas kon het mooie tuinhuisje niet mee, al zaten Pebbles en Bam Bam er toch nooit in 🤔. In de loop van dit nieuwe jaar willen we kijken om zelf een ren te maken maar hebben ze voor nu een “echt” konijnenhok welke ze helemaal fantastisch vinden om kaal te knagen (ik wat minder haha) en om een hele dag op het dak te liggen. Aan deze oude panelenren komen nog 2 extra panelen aan voor extra oppervlakte. Deze is nu net geen 4 m3 maar het hok staat er ook nog in. Ik hoop weer veel te mogen lezen op het forum en leuke ideeën op te doen!
 2. Aan het eind van het jaar gaan we verhuizen, en krijgen ook de konijnen een nieuwe ren. Hoe leuk het tuinhuisje wat we nu voor ze hebben ook is, ze zitten er nooit in... Het word enkel gebruikt als grote toilet en dat was niet de insteek. Deze gaat dus niet meer mee. Ook de panelenren is erg aan het roesten en krijgt een enkeltje milieustraat. Qua maten zijn kippenrennen veel beter dan konijnenrennen natuurlijk, enkel het gaas word vaak afgeraden voor konijnen. Welke ervaringen hebben jullie hiermee? Ik zat te denken om volière gaas aan de binnenkant te maken zodat ze niet bij het kwetsbaardere kippengaas kunnen.
 3. Hier ook twee konijnen die ontelbare hooiruiven hebben gehad. Op dit moment gebruik ik de alles houder van de Ikea (Variera €1,99) en dat is werkelijk een fantastisch ding! Ik was het tegen gekomen op dit forum, en voor dat geld vond ik het zeker het proberen waard. Hij hangt nu al een jaar en nog steeds heel blij mee.
 4. Grappig om te lezen hoe verschillend konijnen reageren op een bezoekje aan de dierenarts! Kon je ze maar uitleggen dat het juist is om ze te helpen en gezond te houden. Het liefste neem ik ze ook altijd samen mee naar de dierenarts. Ze kunnen daarna ook samen bijkomen van de spanning. Bam Bam zou prima alleen mee kunnen maar Pebbles alleen thuis laten is al te spannend voor haar denk ik. Haar alleen mee nemen naar de dierenarts zou dus al helemaal een drama voor haar zijn 🥺 Een team, een taak!
 5. Vandaag waren Pebbles en Bam Bam weer aan de beurt voor hun inenting en controle 💉🩺 Pebbles is altijd ontzettend bang bij de dierenarts dat haar hartje er bijna uit klopt, Bam Bam is juist heel nieuwsgierig en heeft eigenlijk geen tijd om stil te zitten 🤭. Totdat we thuis komen... Beide moet ik dan echt een dag even met rust laten, dan liggen ze samen in een hoekje doodstil bij te komen 🥺. Gelukkig was wel alles in orde en kunnen ze er weer een jaar tegenaan! Hoe gaan jullie konijnen om met een dierenarts bezoek?
 6. Hier precies hetzelfde, al word het gelukkig nu weer wat minder. Ik heb ze een tijdje een apart bakje gegeven, zodat ze allebei rustig konden eten. Nu eten ze weer uit hetzelfde bakje en soms word er eerst even gegromd maar uiteindelijk eten ze gewoon samen. Vorig jaar was dit ook, hier heeft het echt met de voorjaarskriebels te maken 🏵️🐝 Zijn bij jou allebei de konijnen gecastreerd of alleen het mannetje? Misschien kan het ook helpen om het vrouwtje te laten castreren 😊
 7. Bam Bam is ook al bijna door z'n wintervacht heen, Pebbles is op de helft. Op zulke dagen als de afgelopen 2 doe ik ze toch maar "opsluiten" in het tuinhuisje. Na vandaag waren ze er wel klaar mee om binnen te zitten, maar wil ze toch tegen het gekke weer beschermen. Zelf weet je ook niet of je nu je regenjas/winterjas/zomerjas aan moet doen 😅
 8. Afgelopen weekend zijn de konijnen uit de donkere, koude garage terug gegaan naar hun tuinhuisje 🥰 In de laatste weken had ik ze nog nooit zo "down" en verveeld gezien, en herkende ik mijn konijnen niet meer. Tijd om weer naar huis te gaan 🏠! Binnen 5 minuten terug in het tuinhuisje werden de gekste sprongen en bunnyflops weer gemaakt en rende ze allebei als een lammetje rond 🤭😍 De garage is donker, koud en het tocht er, maar er was stroom en dat hadden we nodig voor het kacheltje toen Bam Bam ziek was. Nu zitten ze weer lekker warm in hun tuinhuisje en genieten ze weer van het voorjaar 😎 al is dat snel weer voorbij helaas... Mensen vragen wel eens waarom ik als volwassene nog konijnen heb? Nou, omdat ik gewoon stapel gek op ze ben 🥰 en zijn zij niet gelukkig, dan ik ook niet!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .