Spring naar bijdragen

Pebbles&bambam

Members
 • Aantal bijdragen

  94
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  1

Pebbles&bambam last won the day on 17 Mei

Pebbles&bambam had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

49 Uitstekend

Over Pebbles&bambam

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Bamm Bamm, Pebbles
 • Huisdieren
  Konijnen, hond en kat

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt voor de uitleg! Nu leg ik stro in de grote onderbak maar misschien is het een goed idee om ook een apart huisje te hebben alleen voor het schuilen inderdaad. Word er ook wel eens gebruik gemaakt van zo'n warmte lamp in een hok, zoals bijvoorbeeld bij kuikentjes? Of is het verschil tussen warm binnen en koud buiten dan te groot?
 2. Hallo allemaal! Dit word de eerste winter dat mijn konijnen buiten gaan verblijven en ben ik langzaam begonnen met stro in hun bak. Eerst moest Pebbles er niets van hebben en gooide steeds de hele stapel eruit. Ze leek soms net een hondje met al die stro sprieten in haar bekje. Maar het MOEST eruit 😀 Nu met kleine beetjes zitten ze er samen op en knabbelen ze eraan. Hoebeel stro moet je gebruiken in de winter? Ik heb een ideaal beeld voor me dat ze lekker een flinke stapel hebben waar ze een holletje in maken om samen in te kruipen πŸ₯°. Maar hier gebruiken ze het vooral als bodem bedekking bovenop de Back to Nature korrels πŸ˜…
 3. Deze heb ik ook heel lang gebruikt voor mijn konijnen, ze zijn zo fijn en kosten maar een prikkie! Versleten, voor een paar euro weer een nieuwe. Helaas vond een van mijn konijnen 'm van de een op andere dag te klein en besloot naast te bak haar behoefte te doen. Nu heb ik de onderbak van een traliekooi. Het schoonmaken is alleen wat lastiger dan een kattenbak.
 4. Helaas is er bijna niets meer over van het tuinhuisje zoals het was πŸ™ˆπŸ˜‚; Het trapje was vooral een grote knaag plank die niet gebruikt werd als trap (ze springen er zonder moeite zo op). Het huisje onder de verhoging vonden ze te eng om in te gaan en het toilet werd door het tuinhuis gegooid en de behoeftes werden overal gedaan. Toen heb ik alles eruit gehaald en nu deze opstelling gemaakt met klinkers. Aan de ene kant Back 2 nature en aan de andere kant hennep vezel en ze zijn allebei weer (zo goed als) zindelijk πŸ˜„πŸ₯³ Waarschijnlijk vonden ze de opstelling niet mooi!
 5. Ik heb ook zo'n kleine air cooler voor de ren gezet, en ben er ontzettend blij mee! Er komt een klein windje vanaf die verschillende kanten op gaat. Voor mijzelf is het echt niets, veel te zacht windje maar voor de konijnen wel, vooral Pebbles gaat er af en toe even bij liggen. Zij heeft ook het meest last van de warme dus daar ben ik heel blij mee!
 6. Voordat wij het paneel, waar het gat uit is, hebben bevestigd hebben we eerst het gat eruit gezaagd. Dat ging ontzettend makkelijk! Daarna hebben we met hoekstrips de randen afgeplakt.
 7. Oh bah daar moet je niet aan denken inderdaad om dat uit de vacht te krijgen 😩! Het is inderdaad niet diervriendelijk, maar ik ben zo bang voor maden 😯. Bam Bam zou ik nog wel in kunnen sprayen daartegen maar Pebbles die vind het echt niets om in de buurt te komen als ze het niet uit zichzelf doet. De buurman heeft nu een zak water bij de deur hangen tegen vliegen. Hij zegt dat het echt werkt! Laat ik dat maar eens proberen πŸ˜‹
 8. Pebbles&bambam

  Vliegen plakstrip

  Goedenavond, Ik vroeg mij af of het veilig is voor konijnen om zo'n hangende plakstrip op te hangen in het konijnenhok? Gisteravond zaten er erg veel vliegen in het huisje en aangezien het plafond vrij hoog is zou ik zo'n ding prima kunnen ophangen zonder dat de konijnen erbij kunnen. Heeft iemand hier ervaring mee ☺️ (ter illustratie)
 9. Stampertje, Pluisje en Nijntje πŸ₯° de konijnen die ik als kind had. Zelfs Bibi, m'n konijntje van een paar jaar geleden. Zo origineel ben in dus niet met namen πŸ™ˆ Pebbles en Bam Bam zijn dan wel wat origineler πŸ˜‹
 10. Vandaag is de eerste dag dat ik als een havik naar de konijnen loer πŸ˜₯ Bam Bam heeft er gelukkig niet zo veel last van als Pebbles, zij ligt helemaal plat en oortjes laten hangen... Er liggen koeltegels en ice pods in de ren, ook heb ik 2 air coolers bij de ren staan. Helaas maken ze hier geen gebruik van. Ik ga blij zijn voor m'n kleine meisje als de warmte weer voorbij is!
 11. Mijn voedster dronk ook alleen uit een fles terwijl er een grote bak drinkwater stond πŸ˜…. Toen ben ik naar een steeds kleinere drinkfles gegaan waardoor er ook minder uit kwam tot ik merkte dat ze ook uit het bakje begon te drinken en heb ik de fles weg gehaald. Misschien helpt dit ook voor jouw konijn? Succes!
 12. Bedankt voor je reactie! De ren komt inderdaad van dierenren 😊 Het is echt een fijne ren die ook buiten goed staat! Roest heb ik nog niet gezien, en inmiddels zijn er al aardig wat regenbuien gevallen helaas πŸ™ˆ De mazen zijn vrij ruim, beide konijnen kunnen hun kopje er doorheen doen. Maar ik heb er volledig rondom gaas tegen aan gedaan waardoor het roofdier proef is πŸ’’πŸ˜Š
 13. Ze zijn halverwege mei naar buiten gegaan, dus dat is wel al even geleden. Hoeveel weken duurt het normaal bij jou konijnen?
 14. Vanmiddag een pak hennep vezel in het hokje gedaan; en blij dat ze waren πŸ˜‡ In de hoek staat nog steeds het toilet bij de hooiruif in de hoop dat ze die toch terug gaat gebruiken. Tot die tijd maken ze er lekker een grote bende van πŸ˜†
 15. Pebbles&bambam

  Niet meer zindelijk

  Nadat de konijnen van binnen naar buiten zijn verplaats heeft Pebbles besloten om niet meer zindelijk te zijn πŸ€” Vanaf het eerste moment dat ik haar heb heeft ze altijd netjes het toilet gebruikt maar nu poept en plast ze in het tuinhuisje waar ze kan. In de ren doet ze dit niet, ze ziet het tuinhuisje als groot toilet. Omdat ik het "beu" ben om 3x per dag huishoudster te spelen wil ik nu het volledige huisje bedekken met een bodembedekker en deze 1x per week volledig leeghalen en vernieuwen. Hopelijk gaat ze zo een hoekje kiezen en weer zindelijk worden. Welke bodembedekker kan ik het beste kiezen? Het huisje is bijna 2 m3 dus ik dacht zelf aan hennepvezel omdat dit wel goed absorbeert maar niet te duur is. Nu heb ik Back 2 Nature maar dat vind mijn portemonnee niet zo leuk om daar wekelijks 2 zakken van 30 liter in te doen πŸ™ˆ
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .