Spring naar bijdragen

Pebbles&bambam

Members
 • Aantal bijdragen

  36
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Pebbles&bambam geplaatst

 1. Oh wat vervelend, en zo herkenbaar ๐Ÿ˜” Mijn ram heeft ook mijn vorige huis volledig gestript. Behang en plinten er af, deurkozijn kapot... En zelfs toen hij zijn vriendinnetje kreeg nam zij het gedrag helaas over waardoor mijn huis op den duur volledig ingericht was op de konijnen. Een ren, waardoor ze duidelijkheid kregen en hun eigen plekje hadden, was wel hetgeen wat heeft geholpen. Hopelijk vind je een mogelijkheid waardoor je voor jezelf en je konijnen rust vind!
 2. Bedankt voor de snelle reactie! Is van 30 gram naar 20 gram per keer een te grote stap om te minderen?
 3. Pebbles&bambam

  Op dieet?

  Hi allemaal โ˜บ๏ธ Vandaag hadden we een bezoekje bij de dierenarts en woog meneer 2,8 kilo. Dit vond de dierenarts aan de zware kant. Bam Bam is een rasloos konijn maar lijkt qua grootte en uiterlijk veel op een Rijnlander. De konijnen krijgen 's ochtends en 's avonds 30 gram voer van het merk Beaphar Care + (ik reken 15 gram per konijn). Als ik puur naar zijn uiterlijk kijk dan is hij inderdaad wat groot, maar als ik naar het gewicht kijk wat een gemiddeld konijn van zijn grootte weegt is dat weer okรฉ... In mei gaan de konijnen naar buiten en krijgen ze een ren van ongeveer 10 m3, terwijl ze er nu een van 3 m3 hebben. Moet ik de konijnen nog minder voer geven of even afwachten wat het gaat doen als ze straks 3x zoveel ruimte krijgen? Bam Bam is overigens helemaal nagekeken of er wat speelde waardoor hij zo groot lijkt maar dat is niet het geval gelukkig.
 4. Stiekem geniet ik van deze rui periode. Bambam haal ik er elke dag even uit om de dode plukjes eruit te "trekken" en even te kammen. Normaal pak ik hem nooit op, alleen als het moet maar hij vind het totaal niet erg gelukkig en kan ik even lekker knuffelen ๐Ÿฅฐ Uiteraard zet ik hem direct terug als ik merk dat hij het niet meer fijn vind.
 5. Hier is het verharen ook begonnen. Eerst moest Bam Bam niets van de borstel hebben maar nu het zo erg is gaat het steeds beter ๐Ÿค—
 6. Ik had ook eerst een konijntje die ontzettend bang was, maar met ontzettend veel geduld en de moed die ze kreeg door het andere konijn werd het beter! Heb je een konijntje of heeft hij een vriendinnetje?
 7. Onze kat is te nieuwsgierig naar de konijnen, dat ik het ook niet durf. Ze doet geen vlieg kwaad maar soms komt dat jagen ineens naar boven en vliegt ze op de ren af. Ook stopt ze haar pootje tussen de ren om uit het waterbakje te drinken van de konijnen, maar als zij dan komen kijken rent ze gauw weg. Gelukkig zijn de konijnen totaal niet bang voor haar maar ik ga het risico ook liever niet nemen en mogen de konijnen er alleen uit als de kat uit de kamer of boven is.
 8. We zijn net weer thuis van de dierenarts โ˜บ๏ธ Het is en blijft een mysterieuze zaak! Ze is helemaal onderzocht en gewogen maar op wat lange nageltjes na was er niets te vinden. Pebbles haar nagels groeien vrij snel, ze zijn in november nog geknipt en nu moest het weer ๐Ÿ˜ฏ Nu moet ik haar drinkgedrag in de gaten houden, en urine zien op te vangen om dit te laten onderzoeken. En als haar gedrag erger wordt of ik merk een verandering aan haar op dan gaan we weer terug.
 9. Ja natuurlijk wil ik dat! Ik heb morgen de afspraak, ik hou je op de hoogte ๐Ÿ˜Š Pebbles is wel gecastreerd dus ze zullen het denk ik wel om een andere reden dan doen?
 10. Gelukkig dat je het aangaf @Evee, ik vertrouwde "de tip" hierdoor toch niet helemaal. Vanmorgen heb ik gebeld naar de dierenarts van mijn ouders, sinds ik verhuisd ben zit ik bij een andere dierenarts vanwege de afstand. Maar gelukkig mag ik volgende week toch even langs komen, dan is eventueel iets medisch uitgesloten. Vanmiddag heb ik tevens een nieuwe kattenbak gekocht en Pebbles deed precies hetzelfde, terwijl deze nog brandschoon was ๐Ÿค” Hierdoor had ik het idee dat het meer een tik van haar is, maar wil het nu toch zeker weten! We wachten het af ๐Ÿ˜Š
 11. De dierenarts wist 1, 2, 3 aan de telefoon ook niet wat het kon zijn. Ze had dit nog nooit gezien. Ik mag wat urine brengen zodat ze het na kunnen kijken, dus dat wil ik zeker proberen. En extra vitamine geven kan nooit kwaad zeiden ze, zeker omdat ze nog vrij jong is (8 maanden). Dus daar ga ik zo snel mogelijk mee starten.
 12. Ik ga inderdaad de dierenarts maar even bellen wat ik het beste kan doen. Die druppeltjes, gaf je die over het eten heen of in het water?
 13. Het is inderdaad die witte plekken die ze er van af krabt en op eet ๐Ÿ˜ฎ
 14. Ze krijgt nu alleen care+ voor volgroeide konijnen, hiervoor junior van care+ en dat een periode gemengd gehad. Ze krijgen als groenvoer komkommer, andijvie, sla, witlof, basilicum en peterselie. Heel soms een stukje wortel maar dat is zelden. Hooi eet ze goed gelukkig. Ik heb een mengsel van kruidenhooi, timothy hooi en vers hooi van de boer. Ze doet dit krabben eigenlijk al vanaf dat ze uit de opvang is maar de laatste tijd doet ze dit dagelijks. Ik ga deze week maar een nieuwe kattenbak aanschaffen, zodat ze geen oude plekken kan op eten. Hopelijk werkt dat...
 15. Pebbles&bambam

  Vreemde gewoonte?

  Pebbles is altijd een gek konijntje geweest en dat vind ik ontzettend leuk aan haar. Nu heeft ze weer wat nieuws waarvan ik toch even wil checken of dit geen kwaad kan. Ze graaft de bodembedekking (back to Nature) aan de kant, en krabt dan de opgedroogde urine plekken er af en eet dit dan op. Ik maak hun bak elke dag schoon, meestal met warm water en soms met groene zeep erbij voor de vieze plekken. Kan het kwaad dat ze deze urine op eet? Ik heb ook een filmpje ervan gemaakt, dit is de youtube link:
 16. Mijn konijnen hebben ook een tijdje op mijn slaapkamer geleefd tot slapeloze nachten aan toe ๐Ÿ˜ฃ Konijnen slapen (korte) momenten verspreid over de dag en nacht, wat betekend dat ze ook 's nachts actief kunnen zijn. Wat doet ze precies als ze druk is in haar kooi? Op dit forum kun je veel lezen over het houden van konijnen en het huisvesten ervan. Hoe groot is de kooi waar jouw konijntje in gaat als ze niet in de ren kan? Misschien gaat ze uit frustratie zo doen wanneer ze te weinig ruimte heeft? Zeker wanneer een konijn alleen gehouden word zal het zich snel gaan vervelen โ˜น๏ธ Hopelijk vind je de juiste manier om het voor jullie beide aangenaam te maken!
 17. Ze krijgen elke dag een soort groenten; witlof/andijvie/komkommer/sla en 1x per week een basilicum of peterselie plantje. Hooi minderen is gelukkig niet het geval, dit doen ze eigenlijk steeds meer nu ik ook ander hooi er doorheen heb ๐ŸŒฑ. De nieuwe brokjes zijn bijna identiek als de junior, alleen zijn de volwassen brokjes een stuk groter en zitten er andere vitamines in. Energiewaarden, vetten, vezels ... dit is allemaal hetzelfde, zelfs de geur en kleuren zijn hetzelfde ๐Ÿ˜‡. Vandaag zijn we begonnen met de grammen aan te houden van de volwassen voeding, wat in verhouding minder is dan junior. Daarom heb ik de 3 porties verdeeld over 2 porties, en de portie van vanmorgen is al een paar uur leeg. Steeds als de kelderdeur open gaat (waar het eten staat) staan meneer en mevrouw bij het deurtje te wachten. Ik denk dat dit een beter voedingsschema is voor ze dan het schema van de junior verpakking, maar ik kijk het nog even aan voor de zekerheid! Als ze deze porties ook gaan laten staan dan gaan we zeker even langs de dierenarts ๐Ÿ˜Š
 18. Bedankt voor de reacties! Ik heb eigenlijk altijd de hoeveelheid van de verpakking aangehouden, 35 gram per kilo lichaamsgewicht. Pebbles weegt nu 1,4 kilo en Bam Bam, zit al over de 2 kilo. En dit heb ik verdeeld over 3x zodat ze niet te veel in een keer zouden op eten. De verhouding voor volwassen konijnen is wel anders dus dit moest sowieso aangepast worden maar het lijkt nu dat ze dat zelf al doen.
 19. Pebbles&bambam

  Minder brokjes eten

  Allebei de konijntjes zijn ruim 7 maanden en vooral Bam Bam is gegroeid als kool (dwergkonijn?! Eerder Vlaamse reus ๐Ÿคฃ)! Ze hebben altijd Care + Junior gehad en dit ben ik sinds 2 weken aan het mengen en opbouwen met de "volwassen" voeding. Toen ze alleen de junior brokken aten, kregen ze 3 keer per dag hun afgewogen maaltijd wat binnen no time op was. Maar sinds een paar dagen eten ze een volledige portie minder per dag. Ik heb 3 soorten hooi gemengd en dit is echt hun hoofd voeding gelukkig. Vooral Pebbles eet maar een paar brokjes en daarna weer lekker aan het hooi. Maar dat ze nu ineens een stuk minder brokjes eten vond ik wel heel vreemd! Kan het zijn nu dat ze volwassenen brokken krijgen, zelf ook ouder worden, en niet zo veel en hard groeien ze minder brokken eten?
 20. Ik vind het ontzettend jammer als beginnend lid van dit forum dat op bijna alle nieuwe discussies de situatie van Pluisje ter sprake moet komen ๐Ÿ˜ณ. Het is duidelijk wat de beste oplossing voor jouw konijntje is, maar als dat niet is waar jij achter staat denk ik dat het beter is om niet steeds om advies te vragen. Jij houd van Pluisje, het is jouw konijn en er is niemand anders die een beslissing over haar kan nemen... Maar breng dit niet steeds ter sprake als er na zo veel tips geen verandering in wordt gebracht. En ik bedoel dit absoluut niet verkeerd want nogmaals, het is JOUW konijn maar er zijn zo veel forum members die alleen maar willen helpen! En het moet wel leuk blijven voor iedereen ๐Ÿฅฐ
 21. Ik had ook 2 konijntjes (allebei mannetjes) uit hetzelfde nest opgevangen toen ze 4 weken waren. Vaak gelezen dat er minder dan 10% kans van slagen was met 2 konijnen van hetzelfde geslacht maar ik bleef vast houden aan die paar procent dat het wel goed kan gaan. Je raakt toch erg gehecht ๐Ÿ’• Toen de eerste ruzies ontstonden dacht ik dat het door het beschermen van het eten kwam, dat de een wilde laten zien dat hij de dominante was en nog meer van dat soort situaties ... Om mezelf maar te overtuigen dat ze samen konden blijven ๐Ÿ™ˆ Helaas, op de dag dat ze net 12 weken waren brak er zo'n groot gevecht uit dat er 1 konijntje een groot gat in zijn rug had ๐Ÿค• Gelukkig is hij goed genezen, maar ik had het kunnen voorkomen! Heel veel succes met deze situatie ๐Ÿ’ซ hopelijk voor jou zijn jouw konijntjes net diegene die voor die paar procent staan ๐Ÿฐ๐Ÿงก๐Ÿฐ! Maar ik denk dat het advies wat MarjoleinK veeeeeeeel belangrijker is ... Bedenk alvast een plan B
 22. Pebbles&bambam

  "Troetelnamen"

  Gebruiken jullie koosnamen/troetelnamen voor jullie konijnen ๐Ÿฅฐ? Hier hebben ze inmiddels allebei wel 3 of 4 namen, van draak tot "Bemmie", lieffie, schurk tot kleine Japanner (omdat Pebbles een beetje op het ras lijkt) en gaan zo maar door. Ik probeer ze te laten luisteren naar hun echte namen maar ik geloof dat hun oren niet altijd even goed werken ๐Ÿ™ˆ
 23. Bedankt voor jullie reacties! Ik twijfelde al over het hok en de ren voordat ik dit bericht plaatste maar dat is nu nog groter geworden. Dus deze wordt het dus sowieso niet ๐Ÿ˜ฏ Het leek mij gemakkelijker om een een hok en ren te nemen die al "af" waren maar ik merk dat ik toch wat eisen heb ๐Ÿ™ˆ Misschien toch maar eens gaan kijken om een ren zelf te maken, en een schuilhok los te kopen. Budget is ongeveer 400 euro, zou daar een geschikte ren + hok van te maken zijn?
 24. Omdat mijn konijntjes volgend jaar in onze tuin mogen gaan wonen ben ik al op zoek naar goede hokken met aangebouwde ren. Hebben jullie ervaring met de Ambiance konijnenhokken van Groot Plezier ๐Ÿ˜ฏ? Ik zou dan uiteraard het schuilhok nemen met 3 aanbouwrennen eraan zodat ze ten alle tijden genoeg ruimte hebben. Mijn voor en tegen van dit hok: Voor: - Nachthok is los van de grond - Hok ten alle tijden uit te breiden door extra ren - Ren is volledig overdekt wat belangrijk is door de vele katten in de buurt Tegen: - Hok is laag waardoor ik er niet makkelijk bij kan zitten - Hok is grotendeels van hout, waar flink aan geknaagd zal gaan worden Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het zoeken van de juiste ren ๐Ÿค—
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .