Ga naar inhoud

Angela van Aanhout

Members
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Angela van Aanhout

  1. Hoi heb een vraag. Waren net de nageltjes aan het knippe en alles aan het checke en toen zage we een soort zwart iets naast zun pielemans. Hij is gecastreerd vorig jaar al. Maar dit lijkt een beetje op plakkeutels. Het zit ook vast aan de huid en durf het niet los te trekken. Weet iemand wat dit is? 
     

    6389C722-7B54-47B4-BDEC-DD0782525329.jpeg

  2. 2 minuten geleden zei Jamesthebunnybutler:

    Nee, mijn konijn gelukkig niet. Ik ben vrijwilliger bij een konijnenopvang en doe daar vaak de medicijnen, dus de afgelopen jaren heb ik de nodige ervaring opgebouwd met verschillende medicijnen en waar je op kan letten ;).

    @mystique wat een goede tip! Dat ga ik voortaan ook doen, het is zo'n rot spul op kamertemperatuur!

    Okee top van je. Bedankt in ieder geval

  3. 14 minuten geleden zei mystique:

    De dierenarts gaf mij als tip om de tube een paar minuten in de handen te houden om de zalf een beetje op te warmen. Zo wordt deze vloeibaarder en kan je meer 'druppelen' dan 'knijpen'. Ik doe het altijd zo en het verschil is enorm. Voordeel is ook dat wanneer je stopt met knijpen, de zalf meteen ook stopt met vloeien. 

    Wat betreft vasthouden, ik plaats het konijntje op een tafel of op schoot en 'knel' het dan tegen mijn lichaam aan, met m'n elleboog aan hun kont en m'n hand (van dezelfde arm) aan het kopje. Dan kan je met diezelfde hand het oogje openhouden terwijl je tegelijkertijd het kopje fixeert en met je andere hand druppelen. 

    Ja geweldige tip. Gaan we zo proberen. We zijn met zun 2e dus vasthoude. Dus dat komt wel goed. Dank je wel

    • Vind ik leuk 1
  4. 43 minuten geleden zei Jamesthebunnybutler:

    Hoi! Terracortril is inderdaad een lastig middeltje om te smeren! Ben je in de gelegenheid om het met zijn tweeën in het oogje te doen? Ik vind het makkelijkst om het konijn te pakken en tegen je schouder aan te houden. Dan kan je het konijn goed beet houden en kan hij niet met zijn koppie alle kanten op bewegen. De ander kan dan de zalf in het oogje doen. Je kan met je vinger (gewassen!) Het onderste ooglid een beetje omlaag trekken (voorzichtig!) en daar de terracortril als een lijntje in "spuiten". Als je dan heel voorzichtig het oogje dicht maakt, komt het goed in het oogje terecht. Let op, want mijn ervaring is dat dat spul uit de tube blijft lopen als je erin knijpt en je hebt echt maar weinig nodig. Het is een beetje lastig uitleggen zo, heeft de dierenarts het voor gedaan?

    Super dank je wel voor de reactie. Zo gelijk proberen. Heeft jou konijn ook al is zoon ontsteking gehad? 

  5. Hoi iedereen. 
     

    Vandaag kwame we erachter dat queeny een rare witte vlek op haar oog had zitte. We zijn bij de da geweest en hebbe een zalf meegekrege terra cortril. Nu hebbe we al gebeld hoe we dit erop moete smeren. Maar bij ons meisje blijft het er niet goed opzitte denke wij. Hebbe jullie ervaringen hiermee en misschien nog tips. 
     

     

    79F56172-F66F-4343-B0C3-F4208AD9E82E.jpeg

  6. Hoi heb een vraag

     

    wat voor drinkfles hebbe jullie voor de konijnen. Onze zijn nog jong en heel actief dus bakjes werken niet die ligge zo om of ze springe er in. Hebbe nu zoo originele drinkfles. Maar queeny bijt er nu in en gaat op de kop hange om te drinke. Dacht miaschien de middelste drinkfles op de foto te gaan halen. Is dat wat?

    E3DEE2CD-A8B8-4D88-BD04-40D0792CEE9A.png

  7. Hoi heb een vraag 

     

    wij hebben 2 konijntjes. Een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje is gecastreerd en nu rijd het vrouwtje hele tijd op het mannetje. Is het dan verstandig om het vrouwtje te late sterreliseren? Zodat het mannetje ook wat rust krijgt? 
     

    ze loopt hem constant achterna. En hij vind het wel allemaal goed. Doet haar niks of dergelijke 

  8. Hoi. 

     

    Ik ben heel benieuwd wat voor voeding je jonge dwergkonijntjes moet geven. 

    Ze krijge op dit moment stro en hooi. 

    Ik had ook gemengd voer maar hoor dat dat niet goed is voor konijntjes van ca 12 weken. 

     

    Wat raden jullie me aan? 

     

    Alvast bedankt voor de reacties

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .