Ga naar inhoud

Milo het konijn

Members
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Milo het konijn

  1. Ik heb vandaag hooithee voor Milo gemaakt. Hooithee maak je met heetwater en hooi (natuurlijk!) Je doet de hooi in zijn drinkbak en doet er heet water in. Laat de hooi zijn smaak verliezen en haal het eruit. Zorg dan dat de thee op kamertemperatuur is en klaar is kees! 

     

    (dit is wat ik heb gedaan om hooithee te maken) Maar is hooithee wel gezond voor je konijn? 

  2. 3 minuten geleden zei Newby1981:

    Bij konijnen die te dik zijn kun je de ribben niet meer voelen of bijvoorbeeld de ruggengraat. Soms hebben ze een vetplooi tussen kin en borst.

     

    Ben je al bij de dierenarts geweest voor een algemene check en inentingen? Ik zou het daar anders vragen. Bij twijfel zou ik dat wel doen namelijk. Overgewicht bij konijnen / dieren wordt vaak onderschat maar kan echt wel voor serieuze problemen zorgen.

    Oké bedankt, ik heb een afspraak in december bij de dierenarts 

  3. 17 minuten geleden zei Eline_Kokoooo:

    Is hij trouwens niet te dik. Konijnen maken zichzelf normaal heel goed schoon, als ze te dik zijn gaat dit niet zo goed. Als je zijn ribbetjes duidelijk kunt voelen maar wel met een laagje vet erover is hij niet te dik.(mijn konijn is wel iets te dik😬🤫)

    Mijne is niet heel dik, maar hij is wel groot 😅

  4. 16 minuten geleden zei Evee:

    Tenzij het echt urinebrand is, zere hakjes, geïrriteerde plekken, ontstoken plekken of kale plekken is een beetje gele kleur niet erg. Je ziet het vaak bij witte / lichte konijntjes. Dat de pootjes niet zo mooi wit zijn maar geel / bruin /grijs kleurig van het lopen op de grond. 

    Hij heeft gelukkig alleen maar licht gele pootjes 😊

  5. 14 minuten geleden zei Eline_Kokoooo:

    Ooohw oke, sorry ik weet er niks van maar gelukkig veel mensen hier wel. Het enige wat ik kan adviseren is vaak schoonmaken met een nat doekje. Trouwens, je zei dat het een buitenkonijn was dus beter een vochtig doekje, want anders is het nu in de winter te koud

    Top! 

  6. Mijn konijn, Milo die trekt met zijn tanden aan zijn drinkfles. Als ik dat zie knijp ik in de fles en dan drinkt hij gewoon goed. Eerst dacht ik dat de fles te klein was, dus toen heb ik maar een grotere fles gekocht. Ik denk dat hij gewoon ongeduldig is, maar dat hoefd niet p.c zo te zijn. Dus weet iemand hoe ik hem kan helpen? 😊

  7. 3 minuten geleden zei Evee:

    Honing bestaat voor meer dan 80% uit suiker. En dat is niet goed voor de darmen. Het kan flinke diarree en/of gasbuiken geven. Op de lange termijn kan het de bacteriën in de darmen zo aantasten dat de diarree en spijsverteringsproblemen chronisch worden. Dan heb je dus een konijn met bijna altijd / bijna door alles wat hij eet plakpoep. Dat lijkt mij toch niet de bedoeling, ik zou er als baasje in ieder geval totaal niet blij van worden. Anders dan de suikers die van nature in gras en in eventueel wat groenvoer dat je geeft voorkomen, is het niet verstandig om je konijn producten met suiker te geven. Al helemaal niet met bewerkte suikers. Maar zelfs met producten die van nature suikerrijk zijn zoals wortel, rode paprika, zoete tomaten en fruit moet je oppassen, daar krijgen konijnen ook snel last van hun buik van.

    Ok, maar wat moet ik nu dan doen? 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .