Spring naar bijdragen

Nina en Hazel

Members
 • Aantal bijdragen

  51
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

20 Uitstekend

Over Nina en Hazel

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Nina en Hazel
 • Huisdieren
  Konijn

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Welkom! En wat een leukerds! Zou een castratie zeker aanraden. Heb de ingreep bij een konijnenkundige dierenarts laten doen. Het kostte wat, maar alles is goed verlopen en bij de konijnen kwam daarna rust in de tent.
 2. Wat vervelend dat er toch een ram tussen zat. Inteelt hoeft niet te betekenen dat alle jonkies overlijden. Wel dat ze meer kans hebben op afwijkingen. Het is zeker mogelijk dat er meer voedsters zwanger zijn geworden. Misschien is het handig om ook de plaatselijke konijnenopvang of de dierenarts advies te vragen wat betreft de signalen, tips etc.. Succes en hoop dat je de informatie kunt vinden die je nodig hebt!
 3. 9,5 jaar is zeker een mooie leeftijd. Sterkte met het verlies! Fijn dat je overweegt om twee konijnen te nemen πŸ˜€ Wil je direct een koppeltje hebben, dan is de opvang de beste plek. Twee mannetjes of twee vrouwtjes wordt over het algemeen afgeraden, een ram samen met een voedster is het stabielst. En een mannetje en een vrouwtje uit hetzelfde nest zou ik niet aanraden. Je moet de ram op tijd bij de voedster weghalen en ook na de castratie mogen ze de eerste weken nog niet bij elkaar komen. En dan heb je nog niet de garantie dat ze op latere leeftijd nog steeds een klik hebben. Hoeveel ruimte heb je voor je toekomstige koppel? Een kooi alleen biedt niet genoeg ruimte. (P.S. zie dat ik tegelijk met Punky dezelfde boodschap getypt heb πŸ˜…)
 4. Wat een lastig dilemma. Zoals je al aangaf, kun je alleen maar zelf de knoop doorhakken en moet je jullie gevoel volgen. Voordat we Nina en Hazel hadden, woonde Nijntje bij ons. Hij was via via bij ons gekomen en we hadden geen idee hoe oud hij was. We waren er in die tijd niet van op de hoogte hoe het zat met koppelen en toen we er meer van af wisten, was hij al zodanig op leeftijd dat we een castratie niet meer aandurfden. Afijn, Nijntje woonde dus alleen bij ons. Toen hij na 12 jaar overleed, wilde ik absoluut geen konijn meer. Ik zat op slot en er was geen ruimte meer voor een konijn. Het heeft een jaar geduurd voordat ik er weer een beetje over kon nadenken. Ik heb dat jaar wel nodig gehad. En na al die jaren denk ik nog steeds aan Nijntje. Maar ook aan onze hond die al jaren geleden is ingeslapen en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om een nieuwe hond te nemen... Kortom, ik kan me voorstellen dat het lastig is om die keuze op korte termijn te moeten maken, terwijl je gevoel heel ergens anders zit. Sterkte met je keuze!
 5. Nina en Hazel hebben we sinds ze uit het nest zijn (niet hetzelfde nest). Bij beiden zijn we eerst op kraamvisite geweest en met beiden hadden we direct een klik. Ze zijn super relaxed met ons. Als we de tuin instappen zie je ze al reageren en als we bij ze staan, dan komen ze direct naar ons toe. Aaien vinden ze heerlijk, maar alleen als ze er zin in hebben. Ze zijn graag bij ons in de buurt. Komen telkens even met het neusje tegen je aan duwen als ze langs lopen. En als er iemand binnen zit, dan willen ze daar het liefst ook even naar toe. Dan gaan ze voor de tuindeur zitten totdat iemand open doet en dan weten ze niet hoe gauw ze naar binnen moeten πŸ˜‚ Mijn oudste dochter van 10 doet graag trucjes met ze en dan komen ze vanuit zichzelf op schoot. Mijn jongste dochter (1 jaar) gaat elke dag met een emmertje groenten bij ze langs en dan nemen ze de hapjes uit haar hand aan. Ze is nog vrij onhandig en valt regelmatig om, maar dat maakt de konijnen niet uit. Ze reageren even enthousiast op haar als op onszelf. Wel leren we de kinderen hier van jongs af aan niet achter de konijnen aan te rennen. Ze komen vanzelf wel als ze zin hebben. En het helpt vast ook dat ze regelmatig een lekker hapje komen langsbrengen πŸ˜‡
 6. Wat een vreselijke ziekte. Gelukkig heeft ze een bijzonder plekje in jullie hart. Sterkte met het verlies!
 7. Wat een nare vondst moet dat zijn geweest. Hoop dat het bij dit ene nestje blijft! Mijn advies zou zijn om de voedsters te steriliseren en een eventuele ram, mocht die er toch bij zitten, te castreren. Dan weet je zeker dat er geen nieuwe nestjes komen. Ook niet als blijkt dat het door een ram van buitenaf komt. Het kost wel even wat geld en zorgen, maar dat zal het zeker ook kosten als ze telkens nieuwe nestjes krijgen. Voedsters zijn ook gevoelig voor baarmoeder(hals)kanker, dus alleen daarom al hebben wij voor een sterilisatie (of eigenlijk castratie) gekozen. Wat betreft de ren, wellicht kun je een betaalbare, tweedehandse kattenren op de kop tikken?
 8. Bij ons zie je ze - weer of geen weer- tegen elkaar aan zitten. Nu het kouder wordt, vind ik het een fijne gedachte. Maar ze doen het dus ook gerust tijdens een hittegolf πŸ˜‚ En de inrichting gaan wij hier niet over. Hier wordt ook alles uit het nachthok gegooid.
 9. We hadden tot voor kort een lieve, maar heerlijk eigenwijze lease pony, maar hebben het contract tijdelijk gestopt i.v.m. corona. Mijn dochter heeft nu "gewoon" rijles. Zelf rijd ik al een aantal jaar niet meer vanwege een ongeluk. Heb het in de tussentijd wel weer geprobeerd op te pikken, maar kon daarna wekenlang niks meer door de klachten. Heb de afgelopen tijd verder gewerkt aan m'n herstel en zou eventueel weer kunnen rijden. Maar omdat er een kans is voor een terugval (en dus ook weer de behoefte aan intensieve therapie), heb ik besloten om de proefrit pas te doen zodra corona weer wat minder speelt.
 10. Wel herkenbaar. 's Avonds kijken we meestal een half uur Γ  drie kwartier naar de tv, dan is het wel genoeg. Momenteel kijken we wekelijks naar een nieuwe aflevering van Star Trek en van The Mandalorian.
 11. Hebben jullie gister toevallig ook Halloween gevierd in Animal Crossing? πŸ˜† Unstable unicorns spelen wij ook graag inclusief de Dragons en de Legend uitbreiding. We hebben het vooral veel gespeeld tijdens de 1e lockdown toen m'n man nog wat meer tijd had om mee te spelen.
 12. Leuk topic! Wij kijken niet veel tv, maar spelen wel graag spelletjes πŸ˜… Momenteel spelen wij op de Switch Animal Crossing en Ring Fit. Qua gezelschapspellen spelen wij nu het Pokemon kaartspel en Mysterium Park. Dat laatste spel hebben we pas sinds gister, echt een aanrader. Ben benieuwd welke spellen er hier worden gespeeld!
 13. Lijkt me zeker verstandig! Wat een mooie leeftijd. Onze lease pony is nog jong en ondeugend. Ook een leuke fase hoor, maar heb altijd wel een zwak voor het wat oudere paard. We gaan bijna elk jaar langs een rusthuis voor paarden. Kan uren genieten van de "oudjes" 😍
 14. Dat gevoel heb ik ook wel dat er ontwikkeling in zit en ook dat er steeds meer animo voor is. Hoe oud is je merrie nu?
 15. Ik ben niet iemand van de 'one size fits all' (integendeel!). Uiteraard moet je altijd kijken naar wat er bij het individu past, of het nu mens of dier is. Dat neemt niet weg dat er wat mij betreft meer diversiteit mag komen in de sport en dat er zo nu en dan best kritisch gekeken mag worden naar wat de norm is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .