Ga naar inhoud

Nina en Hazel

Members
 • Items

  158
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Nina en Hulst
 • Huisdieren
  Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Nina en Hazel's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

74

Reputatie

 1. Dat is echt de droom van mijn oudste dochter, dat de konijnen bij haar in de kamer mogen wonen. Dat zou wel even wennen zijn met binnenkonijnen, het extra zuig en dweil werk 😅 Goed om rekening te houden met aan welke kant het balkon zit. De konijnen horen bij ons gezin (we hebben ook geen andere huisdieren). Dus als we verhuizen, dan moet het een huis zijn dat ook voor de konijnen geschikt is. We zoeken een koopwoning. Zouden onderburen er dan een probleem van kunnen maken als we konijnen op het balkon houden? Bedankt voor de tips! Leuk om te lezen hoe andere konijneneigenaren het oplossen. Het geeft ons meer een beeld van wat we kunnen verwachten.
 2. We zitten met een dillemma: blijven waar we nu wonen of teruggaan naar de grote stad. We wonen hier fijn, veel ruimte en rust. Maar we zijn dagelijks in de grote stad omdat onze familie en vrienden daar wonen. Daarnaast gaat onze oudste dochter naar school in de stad. Momenteel rijden wij haar rond, maar dat is niet vol te houden. Zou ze zelf met het openbaar vervoer rijden dan doet ze daar 3 uur per dag over. Dus in die zin genoeg redenen om te verhuizen. De stad is wel echt een stuk duurder, dus als we zouden verhuizen dan wordt het hoogstwaarschijnlijk een appartement. We hebben gezocht naar woningen met een tuin, maar daar lijken we haast niet tussen te komen. De kans is groter dat we een huis met balkon vinden of met een extra kamertje wat dan de konijnenkamer wordt. Nadeel van dat laatste is dat mijn man en ik allebei wat allergisch zijn voor de konijnen (weg gaan ze sowieso niet). Nu heb ik een tuin altijd ideaal gevonden voor konijnen. Heb het gevoel dat ze er echt van genieten om in de tuin te zitten en dat ze daar het meest "konijn" kunnen zijn. Wat is jullie ervaring met konijnen op een balkon of binnen houden?
 3. Wat een leuke konijnen! Is dat een recente foto? Dan lijkt het linker konijn mij namelijk eerder een Nederlands hangoordwergkonijn, dan een Franse. Franse hangoren zijn echt wel fors gebouwd. Mijn ram (geen franse hangoor) is al flink en hij is nog geen vier kilo. Hij heeft in verhouding met mijn voedster (ca. 2 kilo) een veel forsere bouw en enorme oren. Weet je hoeveel ze wegen? Wat ik ervan begrijp heeft hun grootte inderdaad invloed op hun levensverwachting. Mijn oudste (die van ca. 2 kilo) is nu 8. Mijn langstlevende konijn is minstens 12 jaar geworden. Dat was een dwergkonijn. Het leek mij altijd leuk om een groter konijn te hebben, dus na de dood van mijn vorige ram, kwam Hulst van bijna 4 kilo. Mocht hij niet zo oud worden dan ga ik wel weer terug naar de kleintjes, want om de paar jaar telkens dat verdriet en de hectiek van een nieuwe partner zoeken, dat zie ik niet zitten.
 4. Zo te lezen heb ik wat gemist. Hoop er een volgende keer bij te zijn!
 5. Degene die de petitie heeft gestart handelt uiteraard vanuit haar belang, waar het fokken ook deel van uitmaakt. Los daarvan vind ik wel dat ze goede punten aandraagt. Het is van belang om kritisch te zijn op hoe een onderzoek is uitgevoerd. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan het gebruiken van wikipedia als bron, of argumenten gebruiken die niks te maken hebben met de realiteit van het houden van de dwerghamster. Dat de dieren vaak slecht worden gehouden worden dat klopt denk ik wel, maar in mijn ogen krijgen ontzettend veel huisdieren niet wat ze nodig hebben (kijk maar naar konijnen). Het voelt nogal willekeurig om dan bij het ene dier wel een fok- en verkoopverbod in te stellen en bij de ander niet. Zo is er nog veel winst te behalen met het afschaffen van de verkoop van ongeschikte verblijven, betere representatie in de media (denk bijv. aan reclames en tv-programma´s), het tonen van je verblijf voordat je een dier meekrijgt (wat al normaal is bij de opvang) en wat mij betreft het behalen van een bewijs dat je bekwaam genoeg bent om een bepaalde diersoort te kunnen houden. Voorlichting geven aan ouders dat je een huisdier nooit koopt voor het kind lijkt mij ook niet overbodig (daar is nu geen aandacht voor naar mijn weten). Ik denk dat er met een beetje creativiteit vast nog meer oplossingen te bedenken zijn. Gelukkig wordt er niet achter de deur meegekeken en helaas is niet al het leed te voorkomen, maar ik denk dat er meer dan genoeg ruimte is voor verbetering!
 6. Ben ik het met je eens! De kwestie met de huisdierenlijst sleept al vele jaren voort. Ondertussen worden o.a. konijnen ontzettend triest gehouden en men lijkt zich vaak van geen kwaad bewust, want ja, zo werden ze te koop aangeboden in de dierenwinkel.
 7. Ik weet niet of ik de link mag plaatsen, maar er is een petitie gestart voor het behoud van de dwerghamster: https://petities.nl/petitions/behoud-de-russische-dwerghamster-als-huisdier?locale=nl Degene die de petitie is gestart, heeft op haar website een filmpje geplaatst. Daarin legt zij uit waarom de argumenten om dwerghamsters te verbieden in haar ogen geen hout snijden.
 8. Wat fijn dat je een koppeltje een tweede kans wil geven! Ik neem tot nog toe altijd beide konijnen mee als ik naar de dierenarts ga, ook als ik maar voor een van beide ga. Na het overlijden van mijn ram heb ik mijn voedster aan een nieuwe ram laten koppelen tijdens een koppelvakantie. Ik wilde op een aantal van je bovenstaande punten reageren, niet zozeer om je over te halen, maar voor het geval dat andere konijnenliefhebbers met soortgelijke vragen/opmerkigen zitten. Je hebt het er over dat we wetenschappelijk te weinig over konijnen weten om te bepalen of konijnen wel/niet samen moeten worden gehouden. Waar baseer je dat standpunt op (uit interesse)? Ik zit in de wetenschap en je moet echt wel thuis zijn in de vele onderzoeken die er jaarlijks gepubliceerd worden wil je daar stelling in kunnen nemen (niet alleen welke onderzoeken er allemaal zijn gedaan vanuit welk vakgebied, vraagstelling etc., maar ook hoe betrouwbaar een onderzoek is etc.). Ik denk trouwens dat het veelzeggend is dat het bij opvangen ´not done´ is om een konijn alleen te plaatsen. Wat betreft honden alleen houden, dat is al vrij lang iets waar ik persoonlijk niet meer achtersta. Er is een verschil tussen wat goed is voor een dier en wat maatschappelijk geaccepteerd is. In mijn ogen zitten behoorlijk wat honden in mijn omgeving niet goed in hun vel omdat ze niet krijgen wat ze nodig hebben. Maar dat is een geheel andere discussie waar ik hier niet verder op in wil gaan. Wat denk ik hier belangrijker is, is dat konijnen prooidieren zijn en honden niet. En al zou je als mensenmaatje de rol van het andere konijn ontzettend goed kunnen nabootsen, er zullen dan nog steeds momenten zijn dat het konijn alleen zit. Bijvoorbeeld als je slaapt, doucht, even buiten een luchtje schept... En dan moet het konijn het in z´n eentje redden als prooidier. Mijn konijnen houden elkaar warm op koude dagen, verzorgen elkaar of houden beurtelings de wacht zodat de ander z´n rust goed kan pakken. Daarnaast zijn mijn konijnen overdag aan het rusten en juist ´s nachts actiever als ik in bed lig. Wat betreft het ontwikkelen van een band denk ik dat het wel goed kan komen (hangt nl ook van de karakters van de konijnen af). Toen mijn ram stierf ben ik bij de dierenarts zo lelijk in huilen uitgebarsten dat ze mij de rekening maandenlang niet heeft opgestuurd omdat ze mij eerst de tijd wilde geven om bij te komen. En die ram hield ik samen met mijn voedster. Hoe gehecht je aan je konijnen bent, staat los van hoeveel konijnen je hebt. Succes en veel plezier met het uitzoeken van jullie toekomstig koppeltje. Ben heel benieuwd!
 9. Nina en Hazel

  Kiemgroenten

  Mogen konijnen kiemgroenten eten en zo ja, welke? Ik heb nu bijvoorbeeld een schaaltje radijskiemen. Ik zie in de lijst staan dat ze radijs mogen, maar geldt dat ook voor de kiemen? Ik ben van plan om meer soorten kiemen te kweken, zoals broccolikers en tuinkers, en ben benieuwd wat de konijnen allemaal mee kunnen eten.
 10. Meer dan 30 jaar heb ik net berekend. Ik heb sinds m´n zesde bijna altijd konijnen gehad.
 11. Er is trouwens een Nederlandstalig youtube filmpje gemaakt en een blog geschreven over de ferplast multipla. Ik weet niet of ik een link mag plaatsen, maar als je op google zoekt naar de russische dwerghamster dan vind je haar website denk ik wel.
 12. Tegenwoordig zie je steeds meer bakken die geen gebruik maken van tralies. Sommige hamsters gaan de hele tijd aan het tralies knagen. Ik heb zelf al heel lang geen hamsters meer, maar heb laatst wel een gesprek gehad met een verkoopster van een dierenwinkel die de ferplast multipla hamsterkooi verkoopt. Ze gaf aan dat het niet heel sterk is en dat er wel aan de plastic onderdelen geknaagd kan worden. Die onderdelen (denk aan plateau´s en trappetjes) zou zij zelf liever vervangen door houten versies. Verder wel heel leuk dat je de kooi kunt uitbreiden.
 13. Ik heb ´Ja, maar gelukkig niet al te erg gestemd´. Alleen gister is er even paniek in de ren geweest na het afgaan van een vuurwerkbom ☹️ Dat was wel zielig. Hoop dat er niet al te veel bommen afgestoken zullen worden. Het gaat er heftig aan toe bij sommige forumleden in de buurt. Waar ik woon viel het tot nog toe wel te doen, maar heb het gevoel dat er dit jaar meer afgestoken wordt. Heb gelezen dat ze professionele vuurwerkshows schrappen vanwege te harde wind, maar morgen mag Jan en alleman wel gewoon flink losgaan op straat met vuurwerk. Dat is dan toch vragen om (meer) ongelukken 🙄
 14. Wat ik bijzonder vind is dat er in advertenties vaak meer woorden worden vuil gemaakt aan het hok, dan aan de konijnen. Zie ook regelmatig konijnen langskomen in veel te kleine hokjes, diep triest. Maar dan wel beweren dat er een ´groot´ hok bij zit. Ben bang dat een nietsvermoedende koper de konijnen gerust in zo´n verblijf laten zitten omdat de lat nogal laag is gelegd.
 15. Gister is het Secret Santa pakket binnengekomen 😀 Er is aan iedereen gedacht: Ik kan voorlopig weer vooruit met haken, mijn oudste dochter is enorm blij met de gelpennen en de jongste is ontzettend gelukkig met haar eerste eigen konijn! Hij gaat gelijk overal mee naartoe en heet `konijn met het roze hok´ 😂 Natuurlijk zijn de konijnen niet vergeten. Wat een fijne tunnel met die extra gaten erin. Mijn Secret Santa heeft enorm uitgepakt met de hint! Het was een kruiswoordpuzzel waarbij de overgebleven letters de naam vormden van mijn Secret Santa. En mijn Secret Santa is Deeskuh88 😁 Heel erg bedankt voor het leuke pakket en de hersenkraker!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .