Ga naar inhoud

Nina en Hazel

Members
 • Aantal items

  75
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

43 Goed

Over Nina en Hazel

 • Titel
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Nina en Hazel
 • Huisdieren
  Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik vroeg me af wanneer jullie je eerste konijn(en) kregen en of jullie daarna altijd konijnen hebben gehouden? Ik kreeg mijn eerste konijn, Grijsoor, op mijn 6e. Ik deed de zorg helemaal zelf (zou ik mijn kinderen nooit laten doen) en hij kwam altijd als ik hem riep. Ik was heel gek op hem. Mijn ouders verbleven in die tijd de hele zomer in het buitenland. Mijn oma paste dan altijd op Grijsoor, maar dus niet die ene zomer. Mijn vader kende iemand die konijnen hield en die wilde wel oppassen. Toen we hem na de vakantie ophaalden, lag hij de volgende dag dood in zijn hok. Ik begon t
 2. Dat kan ik me voorstellen! Kan me nog goed herinneren hoe vermoeiend het kon zijn toen mijn konijnen puberden. Mijn oudste wordt dit jaar 7 en wat een wereld van verschil nu ze ouder zijn. Ze kunnen nog steeds goed slopen (speelgoed), maar hun verblijf is bijvoorbeeld nog helemaal in tact. Terwijl ik me kan herinneren dat ze als pubers extra uitgangen maakten in hun hok, maar ook naar de buurvrouw toe door gaten te maken in de schutting... Daar kon geen speelgoed of afleiding tegenop (heb ook geprobeerd de schutting af te dekken, maar dat hield geen stand met zulke volhardende koni
 3. Heb twee konijnen, Nina en Hazel. Zou enerzijds wel meer konijnen willen, maar dit geeft op de lange termijn de meeste rust en stabiliteit. Ons vorige konijn hebben we 12 jaar gehad en er kan best veel gebeuren/veranderen in zo'n tijd. Twee konijnen zijn mijn inziens dan toch wat praktischer.
 4. Mijn ram heeft hetzelfde gedaan en dat stopte na de castratie, dus ik zou zeggen dat het hormonaal gedrag is. De dierenarts linkt castratie alleen aan territoriaal gedrag, maar dat lijkt mij te kort door de bocht. Naast hormonaal gedrag wordt de ram trouwens ook gecastreerd zodat hij met een maatje kan samenwonen, want konijnen zijn graag samen met soortgenoten.
 5. Ben benieuwd waar de grens van 5/6/7 jaar op gebaseerd is? Zoals je zegt kunnen konijnen een heel stuk ouder worden (verdubbeling). Heeft het te maken met herplaatsingskansen, dus dat konijnen vanaf hun 5e jaar minder kans hebben om herplaatst te worden? Of veranderd vanaf dat moment de behoefte van een konijn qua wat die zoekt in een maatje? Volgens deze grens heb ik in elk geval twee senior konijnen (zijn mijn inziens geen haar veranderd sinds ze 2 waren ๐Ÿ˜‚), dus goed om te weten dat de website er is.
 6. Ik wilde jarenlang heel graag een groepje konijnen houden. Mijn tip is om de opvang in te schakelen of iemand die gespecialiseerd is in konijnen koppelen. Ik heb mijn twee konijnen ruim 5 jaar geleden zelf gekoppeld, maar een groep is andere koek. Konijnen kunnen elkaar akelig verwonden en ik zou die verantwoordelijkheid nooit zelf willen dragen. Ik heb mezelf daarnaast de volgende vragen gesteld: - Het ergste scenario, de konijnen kunnen niet samen. Er is bij konijnen altijd een risico dat ze niet meer samen willen leven (al helemaal als ze ouder worden, 9 weken is nog erg j
 7. Was gegarandeerd een jaar zonder corona (de covid-19 variant) ๐Ÿ˜‚
 8. De beste wensen!!
 9. Nina en Hazel

  Oud en nieuw

  Iedereen alvast de beste wensen voor 2021! Er wordt hier al redelijk wat vuurwerk afgestoken, maar het meeste is van verderop.
 10. Ik ben inderdaad jouw secret santa ๐Ÿ˜ƒ Jammer dat het zo lang heeft geduurd met de post, maar fijn dat het uiteindelijk is goed gekomen. Was erg benieuwd wat je van het pakket vond... en ook of de hangplantjes de lange reis overleefd hebben?
 11. Zijn de foto's niet te zien?
 12. Een zakje zaad van "Suzanne-met-de-mooi-ogen"
 13. Gister is het pakket van mijn Secret Santa aangekomen: Super spannend wat er in zat! Allemaal leuk verpakte cadeautjes in een bedje van stro met kerst confetti: Het is er eigenlijk de tijd niet meer van, maar het stukje refrein "vol verwachting klopt ons hart" was helemaal van toepassing ๐Ÿ˜‚ Er zat een mooie kerstkaart bij met een gedicht: Het gedicht viel enorm in de smaak en heeft een plekje gekregen aan de muur van mijn dochters kamer ๐Ÿ˜„ We waren blij verrast met de cadeaus: Dankzij Secret Santa kunnen we in het voor
 14. Woohoo het pakket is binnen! Spannend!!! Morgen komt het verslag.
 15. Balen!! Hoop dat het geen consequenties voor jullie heeft en dat diegene er zonder noemenswaardige problemen snel van af is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .