Ga naar inhoud

Nina en Hazel

Members
 • Items

  131
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Nina en Hazel
 • Huisdieren
  Konijn

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Nina en Hazel's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

56

Reputatie

 1. Die zijn vanaf begin dit jaar verboden. Bij gebruik kun je strafrechtelijk worden vervolgd. Is dus een apart verhaal van de verkoopster dat er veel van verkocht wordt.
 2. Bont is mijn favoriet, maar ik vind wildkleur en grijs/blauw ook heel mooi. En tegenwoordig heb ik ook een zwak voor japanners.
 3. Wat een schatje 🥰 Goed dat je alvast nadenkt over hoe je alles gaat aanpakken. Heb je al een hondenschool op het oog voor de puppycursus? Ik heb vroeger herders en jack russells gehad en ze nooit in een bench gezet. Ik moet toegeven dat m´n jack russell wel het een en ander heeft gesloopt in het begin, maar daarna was het ook helemaal over. Ik kon ze altijd met een gerust hart thuis laten. We hebben hele energieke honden gehad. Wij waren in die tijd zeer actief en hadden nog geen kinderen, dus we waren dagelijks uren met de hond op pad. De hond ging ook altijd mee op reis en dan maakten we o.a. bergtochten me ze. Thuis speelde ik spelletjes met ze van Nina Ottosson. We hebben meerdere cursussen met ze gedaan op de hondenschool, waarbij we ook bekers wonnen (wat me altijd verbaasd heeft met een jack russell 😂). En na de hondenschool, ging ik op speurles. Dat was erg leuk! Maar ik heb al best lang geen hond meer. Toen m´n gezondheid achteruit ging en ik niet meer elke dag genoeg kilometers met ze kon maken, heb ik besloten om geen hond meer te nemen. Maar je kunt dus hartstikke veel leuke dingen met ze doen en ik kan me voorstellen dat het net zo voelt als inkopen doen voor een nieuwe baby 😀
 4. Wat vreselijk om zo je konijnen te verliezen. En dan verwacht je je konijnen in goede handen achter te laten... Ik heb op het forum aangegeven goede ervaring te hebben met het knabbeltuintje, maar niet eerder meegemaakt dat mensen bijvoorbeeld zelf hun konijnen mogen ophalen. Dit is een opeenhoping van slechte beslissingen met helaas vreselijke gevolgen. Sterkte met het verlies!
 5. Ik haal voor 10 euro een baal hooi van 20 a 25 kilo bij de kinderboerderij hier in de buurt. Ze geven het ook aan hun eigen dieren en de kwaliteit is altijd ok.
 6. Ik begrijp je boosheid! Hier ook buurkatten die in jaaghouding voor het verblijf zitten. Ik jaag ze telkens weg uit de tuin en hoop dat ze onderhand wel weten dat ze hier niet welkom zijn. Helaas gebruiken ze de plantenbak in onze voortuin nu als toilet en graven ze daarbij mijn bloemen er uit, maar dat vind ik minder erg dan dat ze de konijnen lastig vallen... Wat vreselijk dat de gezondheid van jouw konijn eronder lijdt! Ik heb bedacht dat als het hier te erg uit de hand loopt, ik het verblijf zodanig ga aanpassen dat de katten niet meer in het verblijf kunnen kijken. Ik dacht zelf aan een ren die aan alle zijden is gesloten behalve aan de voorkant en dan een plank plaatsen aan de onderkant, zodat katten geen inkijk hebben. Zoiets.... Maar heb dat punt nog niet bereikt. Er bestaat ook een schutting met een rolsysteem aan de bovenkant. Dat zou er voor zorgen dat katten niet over je schutting kunnen springen. Misschien dat dat uitkomst biedt?
 7. De konijnen hebben een Nina Ottosson treat tumble gehad (is gewoon een snoepjesbal) voor dierendag. Ze hadden direct door hoe het werkte en krijgen er geen genoeg van😁
 8. Vorig jaar helaas gemist, dus kijk er dit jaar extra naar uit om weer mee te doen 😁
 9. Zie het net een dag te laat. Noem de laatste tijd dierendag per ongeluk telkens konijnendag, maar ze hebben dus al hun eigen officiële dag gekregen 😁
 10. Ik heb afgelopen jaar iets meer dan 350,- uitgegeven aan de ren en het hok. Ik zou eventueel nog panelen willen bijkopen om de ren verder uit te breiden, maar ze zitten al een hele tijd met leveringsproblemen. Voor nu is de ren prima.
 11. Zou een gesloten kattenbak wat kunnen zijn voor de plek buiten/ zonder afdak? En misschien een gek idee, maar zou dat later, als ze er niet meer in poepen, kunnen dienen als overdekte zandbak?
 12. De konijnen zitten sinds half mei in hun nieuwe hok & ren. De locatie is verder niet veranderd, wel groter geworden. In het oude verblijf hadden we een toiletbak (grote kattenbak) en daar deden ze alles netjes in. Sinds ze in het nieuwe verblijf zitten, poepen ze overal in het hok. We hebben er onderhand 2 grote toiletbakken (met hooi om te knabbelen) in geplaatst. Beiden wel nieuw, want de oude was aan vervanging toe. Maar dat heeft dus weinig uitgemaakt. Daarnaast blijven ze poepen op de plek waar in de oude situatie de poepbak stond. Het vorige hok had een hele andere vorm. Daar stond de poepbak op een plek waar nu eigenlijk een leeg stukje ren is en dus ook geen afdak of iets dergelijks is. Het hok die kant op schuiven willen we liever niet, want hij staat nu zo gepositioneerd dat we makkelijk bij het toiletbak kunnen om die te verversen. Ze zijn trouwens beiden geholpen. We hebben ook geprobeerd om de rest van het verblijf zonder bodembedekking te laten. Heeft er iemand tips?
 13. Lastig dat je ouders er nu verder niks mee willen doen. Ik begrijp dat het voor jou ook lastig is. Mochten je ouders er voor open staan, dan kunnen ze hier meer informatie vinden: https://www.licg.nl/konijnen-en-knaagdieren/konijn/#aanbevolen-maten-voor-huisvesting Deze website is o.a. door de overheid opgericht, misschien dat ze daarvoor open staan? Toen ik als kind mijn eerste konijnen hield, zaten ze ook achteraf bekeken in een te klein verblijf. Dat komt deels ook omdat er toen nog niet zoveel te vinden was over hoe je konijnen goed kon huisvesten. Ik gaf m'n konijn wel dagelijks loslooptijd (onder toezicht). Is dat misschien een mogelijkheid? Ik weet niet of je daar ergens een veilig plekje voor hebt, of dat je misschien nog wat extra panelen van de ren hebt liggen om 'm tijdelijk groter te maken?
 14. Elk konijnenhok is te klein, daarom koppel je er een grote ren aan vast. De ren die je nu hebt is van boven open, daar klimmen of springen konijnen heel makkelijk uit. Er kunnen ook roofdieren naar binnen. De bovenkant moet dus afgedekt zijn. Is het een idee om zelf een ren te maken van hout en gaas en die op maat te maken? Wat ik er van begrijp kan de bak met stenen bijvoorbeeld al weg. Misschien is er wel meer te vinden wat anders neergezet kan worden of weggehaald kan worden, zodat je wat meer ruimte maakt voor je konijn. Want meer ruimte heeft ze echt wel nodig, hoe klein ze ook is.
 15. Dat zou veel verklaren omtrent Jouw konijn! Als ze naar de opvang gaan, dan brengen we ze naar Knabbeltuintje in Bleiswijk. Op hun website kun je film & foto's zien van de verblijven. Je kunt ook vrijblijvend komen kijken. In het laagseizoen zijn er minder konijnen en hebben ze de hele dag de ren tot hun beschikking. In het hoogseizoen is de opvang vol en is het een halve dag. Weet niet zeker of wij onze konijnen in de toekomst nog naar een opvang zullen brengen. Heb toch het gevoel dat het altijd wel een soort van stressvol voor ze is (niet vanwege de opvang zelf, maar omdat ze dan niet op hun eigen plek zitten). We zijn aan het kijken of het een optie is om een konijnenkundige oppas te combineren met een camera waarmee we ze zelf ook in de gaten kunnen houden. Maar als we dat niet doen, dan gaan ze gewoon naar het knabbeltuintje (mits we op tijd boeken).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .