Ga naar inhoud

Nina en Hazel

Members
 • Aantal items

  124
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Nina en Hazel

 1. Vorig jaar helaas gemist, dus kijk er dit jaar extra naar uit om weer mee te doen 😁
 2. Zie het net een dag te laat. Noem de laatste tijd dierendag per ongeluk telkens konijnendag, maar ze hebben dus al hun eigen officiële dag gekregen 😁
 3. Ik heb afgelopen jaar iets meer dan 350,- uitgegeven aan de ren en het hok. Ik zou eventueel nog panelen willen bijkopen om de ren verder uit te breiden, maar ze zitten al een hele tijd met leveringsproblemen. Voor nu is de ren prima.
 4. Zou een gesloten kattenbak wat kunnen zijn voor de plek buiten/ zonder afdak? En misschien een gek idee, maar zou dat later, als ze er niet meer in poepen, kunnen dienen als overdekte zandbak?
 5. De konijnen zitten sinds half mei in hun nieuwe hok & ren. De locatie is verder niet veranderd, wel groter geworden. In het oude verblijf hadden we een toiletbak (grote kattenbak) en daar deden ze alles netjes in. Sinds ze in het nieuwe verblijf zitten, poepen ze overal in het hok. We hebben er onderhand 2 grote toiletbakken (met hooi om te knabbelen) in geplaatst. Beiden wel nieuw, want de oude was aan vervanging toe. Maar dat heeft dus weinig uitgemaakt. Daarnaast blijven ze poepen op de plek waar in de oude situatie de poepbak stond. Het vorige hok had een hele andere vorm. Daar stond de poepbak op een plek waar nu eigenlijk een leeg stukje ren is en dus ook geen afdak of iets dergelijks is. Het hok die kant op schuiven willen we liever niet, want hij staat nu zo gepositioneerd dat we makkelijk bij het toiletbak kunnen om die te verversen. Ze zijn trouwens beiden geholpen. We hebben ook geprobeerd om de rest van het verblijf zonder bodembedekking te laten. Heeft er iemand tips?
 6. Lastig dat je ouders er nu verder niks mee willen doen. Ik begrijp dat het voor jou ook lastig is. Mochten je ouders er voor open staan, dan kunnen ze hier meer informatie vinden: https://www.licg.nl/konijnen-en-knaagdieren/konijn/#aanbevolen-maten-voor-huisvesting Deze website is o.a. door de overheid opgericht, misschien dat ze daarvoor open staan? Toen ik als kind mijn eerste konijnen hield, zaten ze ook achteraf bekeken in een te klein verblijf. Dat komt deels ook omdat er toen nog niet zoveel te vinden was over hoe je konijnen goed kon huisvesten. Ik gaf m'n konijn wel dagelijks loslooptijd (onder toezicht). Is dat misschien een mogelijkheid? Ik weet niet of je daar ergens een veilig plekje voor hebt, of dat je misschien nog wat extra panelen van de ren hebt liggen om 'm tijdelijk groter te maken?
 7. Elk konijnenhok is te klein, daarom koppel je er een grote ren aan vast. De ren die je nu hebt is van boven open, daar klimmen of springen konijnen heel makkelijk uit. Er kunnen ook roofdieren naar binnen. De bovenkant moet dus afgedekt zijn. Is het een idee om zelf een ren te maken van hout en gaas en die op maat te maken? Wat ik er van begrijp kan de bak met stenen bijvoorbeeld al weg. Misschien is er wel meer te vinden wat anders neergezet kan worden of weggehaald kan worden, zodat je wat meer ruimte maakt voor je konijn. Want meer ruimte heeft ze echt wel nodig, hoe klein ze ook is.
 8. Dat zou veel verklaren omtrent Jouw konijn! Als ze naar de opvang gaan, dan brengen we ze naar Knabbeltuintje in Bleiswijk. Op hun website kun je film & foto's zien van de verblijven. Je kunt ook vrijblijvend komen kijken. In het laagseizoen zijn er minder konijnen en hebben ze de hele dag de ren tot hun beschikking. In het hoogseizoen is de opvang vol en is het een halve dag. Weet niet zeker of wij onze konijnen in de toekomst nog naar een opvang zullen brengen. Heb toch het gevoel dat het altijd wel een soort van stressvol voor ze is (niet vanwege de opvang zelf, maar omdat ze dan niet op hun eigen plek zitten). We zijn aan het kijken of het een optie is om een konijnenkundige oppas te combineren met een camera waarmee we ze zelf ook in de gaten kunnen houden. Maar als we dat niet doen, dan gaan ze gewoon naar het knabbeltuintje (mits we op tijd boeken).
 9. Knabbeltuintje bestaat nog steeds, maar is verplaatst naar Bleiswijk: https://konijnenvakantie.nl/
 10. Nog losstaand van de facebook berichten vind ik het heel twijfelachtig wat Chews zelf communiceert over de opvang. Ik heb hun opvang wel eens overwogen omdat mijn gebruikelijke opvang heel snel vol zit. Wat mij dwars zat was dat ik nergens op de website van Chews afbeeldingen kon zien van de verblijven en dat je blijkbaar ook niet mag kijken waar ze terecht komen. Daarnaast staat op hun website dat je konijnen "klein beginnen" omdat het ze anders teveel stress zou geven. Maar is het niet juist extra stressvol om tussentijds van verblijf te veranderen (betekent nogmaals wennen)? Bij de opvang waar ik ze gewoonlijk heen breng weet ik dat ze voldoende ruimte en verrijking hebben. We mogen ze zelf brengen en halen. Dat gebeurd in vaste tijdsblokken zodat het niet de hele dag een komen en gaan is van mensen. Daarnaast is het zo opgezet dat ik niet het gevoel heb dat andere konijnen er veel stress van hebben. Ik heb trouwens nooit wat met "Chews" te maken gehad en ben mij pas bewust geworden van de problemen nadat ik via "Jouw konijn" een bericht kreeg hierover. Ergens zijn ze dus aan elkaar verbonden. Ik heb daar één keer een koelplaat besteld, maar als ik eerlijk ben, vind ik hun shop buitenproportioneel duur. Ik weet niet in hoeverre dat konijnenwelzijn nou ten goede komt.
 11. Nina is afgelopen mei 7 geworden en het gaat goed met haar. Ze is voor mijn gevoel niet anders dan toen ze bijvoorbeeld 4 was. Ze is wel rustiger dan Hulst, maar gezien het leeftijdsverschil is dat niet gek. Helaas is haar vorige partner, Hazel, op 7 jarige leeftijd plotseling overleden. Hij leek daarvoor ook prima in orde te zijn, dus je hebt geen garanties. Voor dit koppeltje hadden we een konijn dat minstens 12 is geworden. Hij heeft de laatste jaren wel gekwakkeld met z'n gezondheid.
 12. Heb ook een tuin waar de hele dag zon op staat en wij hebben een groot schaduwdoek hangen boven het verblijf. Die houdt behoorlijk wat tegen. Hoe groot is zijn verblijf? Je hebt het over een hokje? Zorg je ook voor voldoende permanente leefruimte? Hier zoeken ze altijd zelf een plekje op waar ze het 't koelst vinden. En dat kan onder het hok zijn, in het nachthok, maar vaak genoeg liggen ze gewoon ergens in de ren of bijvoorbeeld tegen de drinkbak aan. Goed dat je een koelsteen hebt besteld. Ik heb er ook net een besteld van graniet. Ik leg er ook altijd ice pods in, maar daar liggen/zitten ze eigenlijk nooit bij.
 13. Sterkte met het verlies! Wat lijkt het me ontzettend lastig om je konijnen steeds zo snel te verliezen 😞 Ik ben zelf erg positief over het Knaaghof in Rijswijk en het Knaagspoor in Ridderkerk. Hoop dat je een leuk, gezond koppeltje vind.
 14. Is een koelsteen van graniet van toegevoegde waarde als de konijnen op tegels staan? Uiteraard kun je de koelsteen in de vriezer doen, maar is graniet ook koeler dan tegels zonder dat je 'm in de vriezer doet? Het is tevens een vrij donkere steen, dus is hij daardoor niet sneller warm?
 15. Heb onlangs een hok besteld voor in de nieuwe ren. Krijg ik zojuist een mail van de webshop, dat ik enige tijd geleden een hok bij ze heb besteld en dat konijnen eigenlijk meer ruimte nodig hebben. Ze hebben een link gestuurd met een blog over hoeveel ruimte konijnen nodig hebben (helaas zonder vierkante meters te geven) en geven aan dat ik ook een ren bij ze kan kopen (mijn ren komt van een andere winkel). Vind het wel een stap vooruit dat ze mensen hiervan bewust proberen te maken.
 16. Wat verdrietig dat ze het niet heeft gered. Wel geweldig hoeveel werk jullie verzetten om deze kanjers een beter leven te geven! Vind de namen ook heel toepasselijk gekozen.
 17. Dat klinkt veelbelovend 😍
 18. Heb 13 kamerplanten. Meer dan genoeg voor mij, hoewel ik dat laatst ook dacht en daarna toch gezwicht ben voor een nieuw, "zeldzaam" plantje 😅
 19. Ik kreeg mijn eerste konijn op mijn zesde. Ik wilde in die tijd heel graag een konijn hebben. Weet nog dat ik een klein speelhuisje had en dacht dat het konijntje daar wel in kon wonen 😂 We hebben een konijn gekocht in de dierenwinkel en hij kreeg een hok in de tuin. Hij liep ook los door de tuin en ging altijd terug z'n hok in als ik hem riep. Helaas overleed hij toen ik net op de middelbare school begon. Hij overleed nadat we terug waren gekomen van vakantie. Hij had bij iemand gezeten die meerdere konijnen had en ik denk achteraf dat hij daar iets besmettelijks heeft opgelopen. Ik was er echt kapot van en weet nog dat ik dat aan mijn mentor heb verteld. Ik heb bij mijn ouders nog twee andere konijnen gehad. Een was helaas al op jonge leeftijd overleden, de ander heb ik gehad totdat ik het huis uit ging. Toen ik op kamers ging wonen heb ik het nog even geprobeerd met een klein, druk konijntje, maar die is uiteindelijk naar m'n ouders tuin gegaan waar hij veel beter z'n ei kwijt kon. Ik begon weer met konijnen toen ik net samenwoonde met mijn man. Een vriendin belde op over een konijntje dat met spoed een nieuw huisje zocht. We riepen spontaan dat het konijntje welkom was, maar hadden nog helemaal niks voor het diertje. Ik weet nog dat mijn man m'n oude bureau ombouwde tot een hok met een ren. Dat konijntje, Nijntje, hebben we uiteindelijk 12 jaar gehad. In die tijd werd internet een ding en leerde ik ook steeds meer over konijnen en hun behoeften. Een jaar na Nijntjes overlijden namen we nieuwe konijnen, Nina & Hazel. Helaas is Hazel afgelopen september overleden. Bizar genoeg precies toen mijn dochter net op de middelbare school begon (en jawel, ze zit op dezelfde middelbare school als waar ik op heb gezeten). Niet lang daarna is Hulst bij Nina & ons komen wonen.
 20. Nina is net geen 2 kilo en Hulst gaat richting de 4 kilo, dus een klein en een middel groot konijn. Nina hadden we al in ons vorige huis waar de konijnen op onze binnenplaats zaten. Daar wilde ik liever niet al te grote konijnen hebben. In onze huidige woning met een grotere tuin heb ik echter de voorkeur voor een wat groter slag konijn. Dus toen Hazel (helaas) overleed, kwam er een middel groot konijn voor terug.
 21. Het is het hok geworden dat m'n man op het oog had, dus het hok dat hoger is dan de ren. Wil het gaas in het bovenhok dichtmaken en het tussenschot er uit halen. Het afgesloten nachthok is dan 109 x 56,5 x 50 cm. Zit nog na te denken of er uiteindelijk een tweede uitgang in geplaatst kan worden bijv. door middel van een kattenluikje (zou dat werken met konijnen?) en dan een afstapje of iets dergelijks naar beneden. Eerst maar wachten tot het hok binnen is 😉
 22. Zou me niet prettig voelen bij een dierenarts die m'n konijnen zo vasthoudt. Mijn dierenarts laat de konijnen zelfstandig op de pootjes, ook bij het controleren van de darmen en het gebit. Scheelt toch weer wat stress voor de konijnen. Wat betreft het hooi, niet alle konijnen houden daar helaas evenveel van. Je kunt verschillende soorten hooi proberen/ mengen, kijken wat ze lekker vinden. Geef je ook kruiden? Wij mengen altijd kruiden door de hooi. Wel rustig opbouwen in het begin als ze het niet gewend zijn.
 23. Ik geef science selective graanvrij.
 24. Bedankt voor de link! Fijn dat er ook in staat welke afmetingen er geadviseerd worden. Ik zit dan al gauw qua afmetingen bij een hondenhok, maar die heeft als nadeel dat die van boven niet open kan (= minder makkelijk schoonmaken) en meestal ook wat lager is dan de ren (we willen niet dat ze op het hok kunnen staan i.v.m. eventuele knagen aan afdekking). Mijn man had ook het idee dat de opening van een hondenhok aan de grote kant is voor een konijn. Hij heeft het gevoel dat ze zich veiliger voelen als de opening kleiner is... Is het een idee om het bovendeel van het hok zo aan te passen dat het volledig als nachthok functioneert? Het enige is dat er dan wel een trapgat in zit.
 25. We hebben een nieuwe ren gekocht en zijn nu op zoek naar een passend (nacht)hok. De ren is 80 cm hoog. Het liefst willen we een hok dat ook 80 cm hoog is (of hoger) en dat het dak van boven open kan, zodat we makkelijk kunnen schoonmaken zonder dat de hele ren geopend hoeft te worden (de konijnen krijgen dan altijd groente in de ren, dus die zitten daar dan niet). Ik dacht aan een dubbelhok (dus boven een nachthok & onder een overdekte ren), maar zit met de afmetingen. Zijn er minimale afmetingen voor het (nacht)verblijf? Mijn voedster is klein, maar de ram is middel groot. Ik heb een hok op het oog dat 80 cm hoog is, 92 cm in lengte x 45 cm in breedte. Ik vind het fijn dat de ren dan op één hoogte afgedekt kan worden. Mijn man wil echter liever een hoger verblijf. Hij dacht aan een verblijf van 105 hoog, 116 lang en 63 breed. Het hok steekt dan wel boven de ren uit en dan wordt de ren afgedekt tot aan het hok. Ik vroeg me af waar op te letten als het gaat om het nachtverblijf? Zijn er minimale afmetingen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .