Ga naar inhoud

Bellebunny

Members
  • Items

    117
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Berichten die geplaatst zijn door Bellebunny

  1. Brokjes over? Dan vraag ik me wel af hoeveel brokjes ze krijgen. Hier blijft geen biksje liggen, ook geen verdwaalde op de grond.

    Krijgen je konijnen wel hooi?

    Als antwoord op je vraag: ik zou savonds laat geen brokjes neerzetten. En ik denk dat jou konijnen genoeg hebben aan 1x per dag biks. Of halveer de hoeveelheden per keer.

    Doe het dan vroeg in de avond,  zodat je daarna het bakje weg kunt halen. Zorg gewoon dat ze altijd hooi tot hun beschikking hebben. 

  2. Ik ben zelf nogal huiverig voor olvarit bij konijnen. Het kan makkelijk diarree veroorzaken. 

    Zolang ze zelf goed groente eet en die critical care erop accepteert, zou ik niet nog extra er in stoppen. Aan de keutels te zien, zit het niet lekker in haar darmen, dus beter dat ze wat minder en gezond eet, dan meer en ongezond.

  3. Wat vervelend dat jullie al zo lang in onzekerheid zitten over wat Lynn mankeert.

    Als ze zich goed voelt, eet ze dan wel hooi? En drinkt ze wel normaal? 

    Ik zou ook niet aan dwangvoeren beginnen als ze goed groentes eet.

    Maar misschien accepteert ze het wel als je wat critical care over de groente strooit? Dan hoef je geen stress te veroorzaken om wat extra's bij haar binnen te krijgen.

  4. Die foto ziet er goed uit hoor! 

    Ik heb mijn konijn ook moeten dwangvoeren na de castratie en toen hij weer wat begon te eten, gelijk het dwangvoeren naar beneden geschroefd.  Als je zelf ziek bent geweest en je gaat weer eten, dan zit je ook snel vol doordat je maag is gekrompen. Dus met 3x dwangvoeren voelt hij waarschijnlijk niet de noodzaak van zelfstandig eten. 

    Zelf bracht ik het omlaag naar 2x daags 10ml. Zodat ik in elk geval wist dat er wat in zijn maag zat. Elke dag werd er iets meer zelfstandig gegeten. En dan bedoel ik een beetje knagen aan het hooi of een hapje groenvoer. Dat waren echt geen grote hoeveelheden. En het duurde dan ook best lang voor hij wat keutelde.

    Toen hij s morgens weer zelfstandig ging eten, ben ik gelijk gestopt met het dwangvoeren.

    Het heeft vanaf dat hij zelfstandig ging eten, ruim een week geduurd voor hij weer een normale hoeveelheid at en keutelde. 

     

  5. Gisteravond wilden mijn man en ik een groot zeil over/om de hokken en ren doen voor wat extra beschutting. Maar de wind blies de boel iedere keer los. Er was geen beginnen aan. Ondertussen huppelden de konijnen vrolijk en nieuwsgierig tussen onze benen door. Toen de pogingen maar gestaakt, wij waren blijkbaar de enige twee die bijna bevroren van de kou. En die nijnen maar spelen! :'D 

     

    • Haha 2
  6. Een konijn vind het heerlijk om hooi te eten en daar te keutelen. Dus het beste kun je wat hooiruifjes ophangen of als dat niet kan in je kamer op een aantal plaatsen in een groot toilet het hooi aan 1 kant neerleggen. Hier gebruik ik in de ren vaak kartonnen dozen. Daar doe ik vochtabsorberende bodembedekking in en dan lekker kruidenhooi. Zitten ze uren per dag in! 

    Je konijn kan door een koppeling ook weer niet-zindelijk worden door het territorium te bewaken, dus daar zou ik persoonlijk niet mee wachten. Beter gelijk in 1 keer goed zindelijk. (Voor zover het lukt natuurlijk)

  7. Wat moet je eigenlijk qua temperatuur aanhouden? Voor vannacht en morgennacht geven ze -8 op, maar de gevoelstemperatuur -17 tot -20. 

    Ik ga morgenochtend vroeg kijken, want mn man zei me net dat hij bunny vanmorgen redelijk koud vond, ook in zijn nek en hij had het idee dat bun het liefst opgetild wilde worden.... dat gekke beest zit ook het grootste deel van de nacht zonder beschutting in de open ren.8)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .