Ga naar inhoud

RyansPets

Members
  • Items

    161
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RyansPets

  1. Nou, Groenrijk is de kwaliteit ook om te janken hoor. Het meeste leek wel stro zo geel als het was, en 1 groenere soort was veel te fijn. Toch (voor tijdelijk) kunnen slagen, 2 zakken Puik hooi met kruiden, wel nog steeds prijzig ondanks de aanbieding, had nu 2 600-grams zakken voor 4,-, , maar dat was tenminste groen én grof, en geeft me even wat tijd voor de speurtocht naar boerenhooi.

  2. Hoop dat de vraag niet in strijd is met het punt 'reclame maken' w.b.  antwoorden, maar ik zou graag weten bij welke winkels of welk merk er goed hooi te verkrijgen is voor een redelijke prijs. Moet morgen weer nieuw gaan halen, maar welke ik tot nu toe heb gezien en/of gehad zijn allemaal of hartstikke flets van kleur dus laat ik meteen maar liggen, of die ik heb gehaald waren voor de helft gruis wat dus niks waard is.

    Ik zit wel dat ik het op het fietsje moet kunnen vervoeren, dus tientallen-kilo-verpakkingen gaat niet, en online shoppen valt ook niet binnen de opties :(  

    Winkels in de omgeving zijn Emté (afgekeurd), evt. AH, Petsplace, Groenrijk en een kleine dierenwinkel (afgekeurd), en dan heb je het ver gehad qua opties in de makkelijk fietsbare omgeving. Stukje verder wel boerderijen, maar geeeen idee of en welke er evt. hooi verkopen wat ook nog vervoerbaar is

  3. Misschien iets van het groen wat niet goed is gevallen? Als ie het terug gaat krijgen doe ik weer even 1 soort per keer, ala eliminatie-dieet.

     

    Met konijnen heb ik eigenlijk niet heel veel ervaring, maar heb al zoveel diersoorten verzorgd  vanuit werk, stages, vrijwilligerswerk en thuis intussen, dat scheelt wel inderdaad.

  4. Dierenarts kon/wilde niet via foto oordelen, maar uitte wel het vermoeden dat het toch iets van slijm was. Aangezien Bowie vanaf vanochtend weer gewoon nette keutels heeft, dat er even achteraan gebeld naar de d.a.  Advies om even rustig te doen met biks en groen (dus keuze beperking tot hooi) en dan weer rustig opbouwen, zodra het weer optreed wel langskomen.

  5. Alles wat ik zelf kan scheelt me een hoop tijd (en geld), zeker als het om dingen als temperaturen, haren/nagels knippen en andere kleine zaken gaat. Daarbij kan ik het beter doen, ze kennende en dus precies wetende hoe ze op handelingen en aanrakingen reageren en dus met zo min mogelijk stress, dan van hot naar her zeulen en 'vreemd' gehanteerd worden. Maar das mijn redenatie :)

    Mijn d.a. is geen verkeerde, coulant met betalingen en als ik met een opvanghondje kwam standaard reductie, met mijn eigen hondje op den duur 'laat de consulten maar zitten, bel maar als het weer optreed, dan kijk ik welk middel je morgen op kan komen halen' als ze weer eens een oorontsteking had. Goed idee, zal zo even een mail de deur uitgooien, dan heb ik morgenochtend ergens wel antwoord.

     

    Hihi @Domino , dat is bij dieren in het algemeen geloof ik, altijd als het geen slechtere timing kon zijn, avonden of weekenden dat de diensdoende arts een pokke-eind weg zit.

    • Vind ik leuk 1
  6. Het was wel heel taai/elastisch, gaf niet makkelijk mee, precies zoals je van een worm verwacht. Vaag. Ik heb net de kranten even ververst, dus het eerstvolgende wat ie daar laat vallen even kijken of het alweer wat fatsoenlijker is of ook vreemd of nog steeds dun. Kwam wel nog een 4stuks kettinkje tegen van iets kleinere keutels dan standaard, maar of die ook van vandaag waren is de vraag.

    Verder is ie nog niet anders dan gewoonlijk, komt me meteen hallo zeggen, knabbelt lekker op zn hooi en gedroogde kruiden, drinkt goed (net nu ik het typ hoor ik hem weer aan de fles hangen), buikje was niet gespannen, geen rillen/trillen, voelde niet koud of warm (hmmm, hoe temperatuur je een konijn eigenlijk accuraat?)

  7. Aangezien ik de situatie konijn+wormen nog nooit voor handen heb gehad, graag even een ervaren blik hierop.

    Daarnet bij Bowie een paar kleine plekjes dunne poep, heb meteen even het restantje biks weggehaald en maar even geen groen meer. Keek ik wat beter, zag ik dit op 1 plek. Sorry voor de onsmakelijke foto rond etenstijd :'D

    Een van de wormensoorten? Of iets anders waar ik me meer zorgen om moet maken?  Uit de foto's op google onder 'wormen konijn' werd ik niet veel wijzer. Ontworming was op, die stond voor morgen op de planning om weer te halen.

     

    IMG_0218_zpsyrd3zyd4.jpg

  8. Hahaha, inderdaad. Dat wordt de velden nog rigoureuzer leegplukken :'D Nouja, moest het toch opbouwen bij ze, langzaamaan eens beginnen met een extra handje er bovenop dan maar. Bowie groen geven zet nog geen zoden aan de dijk, die krijgt rond groentijd nu max 2 grote bladeren paardenbloem, een paar stengels rupsklaver en een duimdikte bosje gras, die was nog helemaal geen groen gewend behalve af en toe wortel.

  9. ok, verrassend. Net eens een standaard gevuld bakje pluksel gewogen (dus grassen, paardebloem, rupsklaver, weegbree, zevenblad voornamelijk), kwam op 36 gram incl. bakje, wat dus neerkomt op iets meer dan 15 gr per nijn. Veeeeel minder dan ik had verwacht.

  10. Gossie, zou het ook echt niet weten. Ze krijgen zowel overschot uit de keuken als vers geplukt gras en kruiden en af en toe voor de lekker een enkel blaadje of takje verse keukenkruiden uit de balkonpotten. De groenmaaltijd is meestal een chineesbakje voor ongeveer 2/3 (losjes) vol

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .