Ga naar inhoud

Pomme

Members
  • Items

    364
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pomme

  1. Goedemiddag,

    Tijdje geleden dat ik hier ben geweest maar heb een vraagje. 

    Hebben nu 3 jaar een stel konijnen. Mannetje en vrouwtje. 

    Maandag vonden we het vrouwtje languit in het hok buiten, alsof ze al dood was. Uiteindelijk toen ik er pakte zag ik toch nog wat leven dus snel naar dierenarts geraced. 

    Die stelde vast dat haar darmen stillagen. Dus na 2 injecties, en een doosje cisaral en novacam en een zakje critical care naar huis. 

     

    S'avonds begon ze de critical care van het lepeltje af te likken. Dus dacht hey dats vooruitgang, geen dwangvoeren meer. Helaas was dat van korte duur. Gister ochtend  lag ze zijn er weer voor pampus bij en zijn ze allebei nog even opgenomen bij de dierenarts, daar gedwangvoerd en weer 2 injecties erbij en er leek zowaar weer leven in te zitten, echter was dit s'avonds weer over. 

     

    Met de medicijnen merk ik geen verschil dus weer dierenarts gebeld. 

     

    Ik zou graag willen weten, hoe lang kan zoiets duren, en moet ik niet navragen of ze beter onderzocht kan worden want blijkbaar heeft dit geen effect? 

  2. kwam vanmorgen beneden en er lag een gigantische witte knikker in het hok, zullen het dan toch blaasstenen geweest zijn...

    straks maar weeer langs dierenarts want ze is n beetje uitgescheurd ( bloed niet meer hor)

  3. Hallo iedereen,

    zoals vermeld in de topic "valse voedster" is mijn konijn Soes heel erg ziek.
    Ik maak me ernstige zorgen dus ik zou graag jullie mening horen. Bij deze even het verhaal.

    Dinsdag avond bij het voeren viel me op dat mijn normaal nogal territoriale voedster niet kwam eten en ik vond er liggend in het slaaphok.
    Die avond heb ik de spoeddierenarts gebeld maar deze zei dat ik beter tot de volgende morgen kon wachten en alvast beginnen met dwangvoer en carprofen.

    Ik heb ze gelijk binnengehaald en kwam er de volgende morgen achter dat haar maatje Pomme diarree had dus die heb ik gelijk meegenomen naar de dierenarts.
    De dierenarts stelde bij Pomme wat darmprobleemjes vast en die kreeg een schema van 2x per dag AA Laxulonen 2x per dag Ciseral.

    Soes heeft duidelijk een verstopping, dus deze kreeg de volgende medicijnen mee, 2x daags carprofen, 3 maal daags AA Laxulon, 4x daags ciseral en 4x daags metocloral. Ook kreeg ze gelijk wat prikjes en een vocht infuus want ze was aardig uitgedroogd. (natuurijk ook doorgegaan met dwangvoeren)

    DIt leek goed te hebben geholpen want die avond was ze al weer begonnen met rustig wat hooi eten, aan Pomme is nooit wat te zien geweest behalve de diarree dus die bleef vrolijk rondhopsen.

    Vanmorgen werd ik wakker van een nogal raar geluid, nou is Soes altijd al n "vocaal" konijn geweet ( ik ben ervan overtuigt dat ze een cavia is die geboren is in het verkeerde lichaam) maar ik ben toch maar gaan kijken. Het leek op een soort van nies, maar het klonk anders, dus maar weer langs bij de dierenarts.

    Het bleek dus persdrang te zijn om haar darm te legen, maar ze kreeg dit niet meer voor elkaar omdat ze zo zwak was. Daarom heeft ze daar nog een injectie met buprecare gekregen en nog een zout infuus. Ook moet ik s'avonds en de volgende morgen injecteren met buprecare.

    Toen ik net thuis uit mijn werk kwam (overdag heeft mijn vriend ze verzorgd) bleek ze totaal onder haar eigen zeik te zitten en begon ze te piepen toen ik haar oppakte om de medicijnen te geven.

     

    Ik vind het allemaal zo zielig voor ze en ik voel me zo machteloos. Ik heb op aanraden van de dierenarts ook n bakje met ananas in het hok gezet maar deze worden alleen opgegeten door Pomme.

    Iemand nog tips voor mij?

  4. Vanmorgen naar de dierenarts geweest, en ze is inderdaad goed verstopt. Dus nu heeft ze een infuus gehad. Ook gelijk er vriendje meegenomen want die had ondertussen diarree van de stress, dus heb nu een heel arsenaal aan druppels die ik ze moet geven.

    Ik verwacht ook niet dat het het hele probleem van fel zijn hier vandaan komt, maar t verklaart wel waarom ze de laatste tijd echt onuitstaanbaar was.

  5. waarschijnlijk het probleem gevonden, vandaag zat ze lusteloos in haar hok. Net de dierenarts gesproken, die raadde me aan te wachten tot morgen en nu dwangvoere en pijnstilling te geven want waarschijnlijk heeft ze gas

  6. Ik vrees hetzelfde, ik heb alleen geen ruimte meer. Ze staan al buiten op de stoep en heb het hok zelfgemaakt zodat ik de beperkte optimaal kon benutten.
    Ben 2 jaar geleden verhuist naar een kleiner huis vanwege de gezondheid van mijn vriend.

    Meer ruimte gaat helaas dus niet lukken. Ik heb ze eerst binnen gehad maar toen veranderde ze in 2 super schuwe dieren omdat ze bang waren voor de voetstappen op de houten vloeren hier in huis.

    Er is dus verder geen oplossing voor? 

  7. Hey mensen, 

    ik zit met een probleempje. ik heb al 3 jaar een ram en een voedster, Pomme en Soes.
    Maar sinds de castratie 2 jaar terug lijkt mijn voedster steeds valser te worden. 
    Ze is heel territoriaal, dit begon bij haar slaapverblijf maar tegenwoordig is het al heel lastig om überhaupt de voerbak te vullen zonder kleerscheuren.
    Iemand een idee wat ik hier aan kan doen?

     

  8. Argh, Pomme heeft weer plakpoep, weet nu wel zeker dat t door het verharen komt. Hijs echt sinds maart constant aan het verharen en elke keer als je denkt dat het het klaar is begint hij weer opnieuw. elke keer als hij loopt vliegen er wolken haar weg. Kammen geeft niet, aaien met n natte washand geeft niet. Ik heb echt geen ideeën meer


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .