Ga naar inhoud

Karlijne

Members
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Karlijne

  1. @Evee Ik vraag inderdaad regelmatig waarom hij niet eventjes kan vertellen wat er aan de hand is, zo jammer dat ie niets terug kan zeggen!

     

    Ik ben al van gewone Selective naar Selective 4+ overgestapt, ik merk wel dat hij hier blijer van werd. Vaker groenvoer aanbieden is wel een goeie, een vers stukje witlof gaat er toch wat makkelijker in dan eentje die al een halve dag in z'n bakje ligt.

     

    @Jamesthebunnybutler Er zijn foto's gemaakt, bloedtesten en urinetesten gedaan. Op de foto's was echter niets te zien. Zijn keutels zijn iets kleiner dan normaal, veel trosjes ook. Die eet ie overigens wel regelmatig op. Hij krijgt trouwens Laxatract, dit heeft ook wel flinke invloed op z'n darmpjes. Hij krijgt Metacam voor de pijnstilling, ik begreep van de DA dat dit ook een ontstekingsremmer is. Daarnaast ook nog Bactrimel (antibiotica) en Cerenia (tegen misselijkheid van de medicijnen). Wat zijn trouwens pinwormen? En wat zijn hier de symptomen van?

     

    Ik heb net weer met Wilhelminapark gebeld, en in overleg ga ik hem een dagje bijna geen dwangvoer geven, in de hoop dat daardoor het knopje om gaat en hij weer meer gaat eten. De medicijnen lijken wel aan te slaan, want hij is wel levendiger en feller. Na het weekend kijken we even of ik nog een keer met hem langs moet komen.

     

     

     

  2. Beste Bunnybunchers,

     

    Ik ben al een flinke tijd niet meer actief geweest of het forum, maar graag zou ik onderstaand verhaal even willen delen, want ik zit met mijn handen in het haar!

     

    Mijn dwergkonijntje Walvis (8 jaar) eet al niet meer goed sinds de week voor kerstmis. Ik ben in die week meerdere keren naar mijn DA geweest, waarna bleek dat hij een blaasontsteking had. Ik heb toen antibiotica (sulfatrim) meegekregen. Na kerst ging het nog steeds niet beter, waarna ik nog een keer naar de DA ben geweest. Ze hebben toen wat haakjes weggehaald, waarna mijn hoop toenam dat hij eindelijk weer zou gaan eten. Helaas gebeurde dit nog steeds niet. Anderhalve week na de haakjes hebben ze hem nog een keer onder narcose gebracht om te kijken of echt alles weg was, maar er was niets te zien in zn bekje. Na een week het aangezien te hebben heb ik een afspraak gemaakt bij Wilhelminapark in Utrecht. Vorige week moest hij een nachtje blijven en de DA heeft toen alles onderzocht. Uit de resultaten bleek dat hij verhoogde suikers in zijn urine had (en ook bloed), maar de waarden waren niet hoog genoeg voor nierfalen. Omdat er dus wel een ontsteking zit heb ik Bactrimel en Cerenia meegekregen. Daarnaast heb ik m de afgelopen week 3 keer per dag geinjecteerd met ringerlactaat (op advies van de DA uiteraard, ben niet de grootste fan van injecties geven aangezien ik bang ben voor naalden!)

     

    De afgelopen week is Walvis zeker wat opgeknapt, hij is weer wat feller (altijd al een fel konijntje geweest), hij is nieuwsgieriger en loopt wat vrolijker door het huis. Het was nooit echt een knager, maar de laatste weken knaagt hij werkelijk aan alles. Hij eet wel een beetje groente (20-30gr per etmaal, normaal gesproken eet ie 50gr), maar bijna geen biks (hij eet nu ong 2-5gr per etmaal, normaal gesproken is dat 24gr). Hij eet ook minder hooi dan normaal.

     

    Het is niet dat hij niet wil eten. Regelmatig staat hij naast mij in de keuken te bedelen om eten, maar als ik iets geef eet hij het niet op. Ik merkte dat hij wel biks pakte uit zijn bakje, maar het weer op de grond laat vallen. Gisteren heb ik wat biks in de keukenmachine gegooid zodat het wat kleiner was en makkelijker te eten, dit ging er zeker in. Maar vandaag heeft hij er nog niet naar omgekeken. Hij is ondertussen afgevallen van 1200gr naar 1070gr. Om op gewicht te blijven moet ik dus wel dwangvoeren. Dit verschilt een beetje per dag, als hij wat groente en biks eet is dit soms 15ml, als hij niks eet krijgt hij 30ml. Al met al ben ik nu al 5 weken aan het dwangvoeren.

     

    Ik snap er helemaal niks van. Ben best wel verdrietig hierom en vind het ook moeilijk om dit gedoe even los te laten, zeker ook omdat ik thuis werk en de hele dag bij Walvis ben. Morgen bel ik Wilhelminapark weer om te laten weten hoe het gaat. DA verwachtte vorige week eigenlijk wel dat hij weer snel normaal zou gaan eten. Ik vraag me af of één van jullie eerder iets soortgelijks hebben meegemaakt? Hoe hebben jullie je nijnen weer aan het eten gekregen?

     

  3. Goed om te horen dat het met Jop ook weer goed is gekomen en dat Walvis niet de enige is.

    De Beaphar eet hij niet, maar hij eet wel de gebroken biksjes, al is het niet meer dan tien op een dag. Heb vanmorgen met de DA overlegd, ben nu gestopt met de dwangvoer en de medicijnen, in de hoop dat hij het zelf oppakt. Hij eet nog steeds hooi, alleen niet zoveel, en heb weer wortel en witlof neergezet, dat eet hij ook, alleen nog steeds geen grote hoeveelheden.

    Hij is nog steeds actief, en knaagt werkelijk aan ALLES in huis, dat deed hij daarvoor bijna nooit. Als we boos op m worden, rent hij vrolijk weg en doet ie binkies. Vind het wel eng om m geen dwangvoeding meer te geven, omdat hij best wel is afgevallen, maar gelukkig hebben we alle medicijnen en dwangvoer nog in huis, dus als hij stopt met eten kunnen we meteen ingrijpen. En er is altijd wel iemand thuis, dus we kunnen op heb letten.

  4. Hij heeft vannacht tien stukjes biks gegeten, het is in ieder geval iets. Mijn vriend was gisteravond langer op dan ik, en die heeft m regelmatig hooi zien eten. Ga zo toch nog Beaphar halen, ben benieuwd. Hij kreeg ook SS in de opvang en daar heeft hij het niet zo naar zijn zin gehad, misschien dat hij nu een nare associatie heeft met SS? Eigenwijs ventje is het ook, maar dat is wel waarom ik zoveel van hem hou. Hij zit zich nu te wassen en wat te knagen aan een speeltje.

  5. Ik vraag me af of hij nog wel echt pijn heeft in z'n bekje, want de snoepjes van gisteravond waren echt loeihard, en die gingen er zonder moeite in. Heb in ieder geval de SS biks in kleinere stukjes gebroken en geteld, hopelijk eet hij vannacht wat. Hij zat net lekker hooitjes te eten, dus er gaan in ieder geval iets dat bekkie in.

  6. Walvis is vorig weekend in de opvang geweest om gekoppeld te worden met Mus (het lukte thuis niet), wat uiteindelijk niet gelukt is. Eenmaal thuis wilde hij niet eten, en na een bezoek aan de DA bleek dat hij haakjes had, die zijn woensdag weggehaald.

    Nu vertikt hij het om weer normaal te gaan eten. Hij eet wel hooi (niet veel), hij knaagt lekker aan zijn hooihuisje en stukjes witlof heeft hij ook wel gegeten, alleen hij eet geen biks, en bijna geen worteltjes. Ik ben vrijdag terug gegaan naar de DA, omdat ik toch bang was dat hij een verstopping had, maar er is helemaal niks met hem aan de hand. Hij is ook gewoon actief, rent lekker rond en ik zie hem regelmatig een bunnyflop doen. Gisteren heb ik hem een paar snoepjes gegeven, en dat ging ook prima. Alleen de snoepjes die ik in z'n kooi leg eet hij dan weer niet.

    Sinds woensdag krijgt hij wel nog dwangvoeding en carprofen, en sinds vrijdag ook metocloral. Vanmorgen overlegt met de DA, we hebben besloten om alleen nog maar hooi en biks neer te zetten, zodat hij geen keuze heeft. Ook dwangvoeren we hem minder, zodat hij wel biks 'moet' eten. Hij krijgt nog wel carprofen en metocloral.

    Volgens de DA houdt Walvis ons voor het lapje, en dat idee past ook wel bij zijn karakter, het is een onwijze aansteller en hij is gigantisch eigenwijs.

    Kan morgen langs de dierenwinkel om een ander soort biks te kopen, maar heb twee weken geleden nog grote zak SS gehaald, staat me weer een beetje tegen.

    Hebben jullie tips om hem weer aan het eten te helpen? We zitten met onze handen in het haar nu, geen idee wat we nog kunnen doen!

  7. Hallo allemaal,

    Ik ben vanmorgen halsoverkop naar de dierenarts gereden, want Duif had gas. Ze is er vandaag gebleven en de darmpjes zijn weer op gang gebracht, temperatuur is weer normaal en ze hupt weer wat rond. Ik heb haar net opgehaald en heb ik primperan en novacam voor katten meegekregen. Nu is me uitgelegd dat ik de novacam 1x per dag moet geven, maar ik dacht altijd dat konijnen minstens 2x per dag pijnstilling moeten krijgen. Klopt dat? Wilde eerst hier even pijlen voordat ik betweterig de DA weer opbel.

  8. Mijn vriend maakte me al een beetje belachelijk dat ik zo'n zorgen maakte om de dieren hier in huis, maar ben blij om te zien dat ik niet de enige ben! Heel fijn al die tips, heb ook nog wat handdoeken in de koelkast gelegd, flesjes had ik vanmorgen al in de vriezer gegooid. We hebben een appartement met plat dak waar de zon de hele dag op staat, dus warm wordt het hier zeker. Zal morgen alle ramen tegen elkaar openzetten en hopen dat het een beetje waait. (doet het meestal wel hier in Rotterdam) Ben de komende dagen thuis ivm studeren, dus kan in ieder geval een oogje in het zeil houden.

  9. Hij kan gewoon vrij rondlopen als ik thuis ben, en ik ben deze week veel thuis geweest dus denk niet echt dat het daar aan kan liggen.

    Hebben jullie misschien ook nog wat tips om hem weer zindelijk te maken? Ik heb nu even geen bodembedekking in zijn kooi gedaan, alleen in zijn toiletje. Hij plast en poept ook wel in zijn toiletje, maar echter ook in de rest van zijn kooi. Wat kan ik nog meer doen?

  10. Hallo allemaal,

    Vorige week vrijdag heb ik mijn rammetje Walvis laten castreren, zodat hij over een paar weken/maanden een vriendinnetje kan krijgen en omdat hij ontzettend sproeide.

    De eerste weken dat ik hem had was hij ontzettend schuw en een beetje agressief, maar na heel veel geduld te hebben gehad was hij de weken voor de castratie een modelkonijntje. Hij luisterde redelijk naar zijn naam, kwam steeds op de bank springen en wilde knuffelen en geaaid worden, was superzindelijk (plaste en poepte alleen in zijn toiletje) en knaagde vrijwel nergens aan, behalve aan zijn speeltjes.

    Nu, een week na de castratie, is hij verandert in een monstertje. Hij luistert niet meer, plast alles onder, krabt mijn hand open en bijt me en knaagt nu werkelijk overal aan, hij heeft van de week zelfs een stuk van de muur geknaagd! Ook sproeit hij nog steeds heel erg.

    Het knagen is niet het ergste, ik kan leven met gaten in mijn gordijnen en knaagsporen op mijn meubels, maar ik wil gewoon weer mijn oude Walvisje terug!

    Komt dit nog en moet ik gewoon nog even een paar weken wachten? Of kan ik weer helemaal opnieuw beginnen met opvoeden? Ik kan me ook voorstellen dat het sproeien niet meteen over is, maar hoe lang duurt het voordat hij niet meer sproeit?

    Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

  11. Ik dacht even dat je je diertje walvis te eten gaf. Ik had al kortsluiting in mijn hoofd. Een beschermd, groot dier als de walvis aan je konijn voederen leek mij een heeeel gek idee, haha!

    Leuke naam!

    Haha, ja, zijn naam zorgt vaker voor verwarring! :)

  12. Vandaag is mijn rammetje Walvis precies 4 maanden en dat vond ik een mooi moment om hem te wegen! Het is een kleurdwerg en weegt nu 750 gram.

    Ik zag op de site dat volwassen kleurdwergjes zo tussen de 800-1000 gram wegen, en ik wilde graag weten wat de groeicurve ongeveer is. Groeit hij de komende maanden nog net zoveel als afgelopen maanden, of begint zijn groei een beetje af te zwakken?

  13. Ben net nieuw op het forum en heb ook een dringende vraag:

    Ik heb sinds een weekje Walvis in huis, en dwergje, ram, van 9 weken oud.

    Hij loopt al vrolijk rond te huppen, te gooien met z'n speeltjes en hij maakt de hele tijd gekke sprongen. Ik mocht m ook aaien en kriebelen, tot we vrijdag naar de dierenarts zijn geweest voor zijn inenting. Hij heeft een verwaarloosde oogontsteking en nu moet ik tweemaal per dag zijn oogje zalven. En nu wil Walvis helemaal niks meer van me weten!

    Om zijn oogje te zalven moet ik m natuurlijk oppakken en dit zorgt voor heel veel stress (ook bij mij). Hij reageert nog niet echt op z'n naam en hij komt ook niet naar me toe als ik m probeer te lokken met een snoepje/biks/pluk hooi/speeltje. Dus uiteindelijk komt het erop neer dat ik Walvis moet vangen en dat vind ie heel naar natuurlijk en is de keer daarop nog schuwer.

    Ik wilde eigenlijk Walvis lekker laten wennen de eerste weken en niet oppakken, maar ja, nu ben ik wel een beetje gedwongen dat twee keer per dag te doen. Hoe kan ik het oppakken wat relaxter maken en hoe zorg ik ervoor dat Walvis nu geen hekel aan me krijgt?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .