Ga naar inhoud

Djohn

Members
  • Items

    1.487
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Djohn

  1. @Lienappelsien oke weer wat geleerd dat dat gedrag normaal is.

    oh oke nou fijn dat ze  blijkbaar niet perse Deprie hoeven zijn als ze geen Binkies en bunnyflops maken.

    Ze is inderdaad niet zo actief geweest 

    @Christaaa

    prima dat je eerlijk je mening geeft daar heb ik iets aan.

    Ja ik las dat er een mogelijk  is dat er onrust komt. Maar ik dacht dat in deze situatie de gunstige  situatie is voor een koppeling omdat Sofie zelf jong is.

    Ja is niet zo handig nee maar nu ze actief zijn geeft het mij nu ook inzicht en motivatie om een goed plan te maken hoe de puppy ren te verlengen met gaas en  tegels en zand.  En ook later te gaan uitvoeren.

    Zo hokje  extra  is een goede tip dankje.

    @Christaaa ik ben in december 2keer zeker geweest.( en een controle  ) ik kreeg ontsteking remmers. Daarna zei mijn. Dierenarts dat het mank lopen altijd wel een beetje erin bleef zitten.  Dus ik moest  het een paar  maand aankijken In februari ging ik nog eens had ik Een kuur van 3 weken  gehad van onstekeningremmers. De zwelling nam af zei mijn dieren arts. Maar ze bleef mank lopen maar dat was normaal dat was ze eenmaal aangewend zei mijn dierenarts 

    ze wouden toen in eens pas in februari foto's terwaarde van 120 euro nemen voor der pootje of het gebroken of gekneusd was wat ik niet deed want ik vroeg een andere dieren arts na die ninja moest helpen bij de afdeling in Velp voor der  gebit stel dat als ze een breuk heeft het allang te laat is.. Het zou niets toevoegen en een behandeling zou niets anders zijn dan ontsteking remmers die niet helemaal het gewenste resultaat geven.  Ze kunnen niets meer voor der doen. Dat vind de dierenarts hier nu  ze is gewend der rechterpootje soms te ontwijken  dat blijft ze waarschijnlijk altijd doen.  Ik heb der meer Dan 200 euro ingestoken en niets werkt dus ik heb mijn plicht hierin gedaan ben niet super rijk ofzo...,, ik deed me best! Als ik niet duidelijk ben gewoon dingen navragen anders ben ik te lange pagina's aan het typen... :P 

     

  2. @Lienappelsien  dankjewel voor je reactie, 

    raarste is voor mij nog dat Spider en ninja met elkaar gingen vechten toen Sofie erbij kwam. Niemand had ruzie met Sofie de eerste weken ging alles prima...   Ze wassen elkaar zelfs!  En liggen samen met ze drietjes op de bovenverdieping van het konijnen hok. Dicht tegen elkaar aan..

    heeft iemand  ook een soort ongelukkig konijn die zowat alles tot de beschikking heeft en geen Binkies maakt , niet aan het racen is  En geen bunnyflops maakt?

    Dat weet ik was  een omschrijving van de situatie, de dierenarts zei dat als het een breuk is of een kneuzing dat het te laat is met behandelen. Omdat het dan al vergroeid is.  Ik heb mijn best gedaan als het niet lukt lukt het niet 

    Helaas heb ik de m mogelijkheid niet  om 2 koppels te huisvesten omdat ik de ren al moet vergroten voor Sofie en Spider. Omdat ze grote konijnen zijn( fransehangoor en Duitse hangoor )

     

     

  3. Hallo iedereen sinds half maart heb ik Sofie mijn Nieuwste konijntje.   Van de foker ze  is 4.5 maand oud 

    Ze is super blij met de hok+ren en de tuin in ruimte die ze nu heeft ze rent en maakt Binkies en bunnyflops 

    spider  heb ik sinds juli 2012 van een fokker ziet er sinds Sofie er is gelukkiger uit dan ooit! ik zie voor het eerst in mij leven dat hij buiten.in de hokren Binkies en bunnyflops maakt! ( los in de tuin maakte hij soms Binkies )  En bunnyflops.

    ninja is een ander verhaal  heb haar sinds september 2015 van het asiel ze heeft nog nooit in de Tuin of in de hokren gerend of bunnyflops gemaakt.  Ze heeft altijd de oren in de nek als ze  na het grazen  terug in het hok is. Ze lijkt super bang dan... Ze lijkt depressief  ze liep vanaf december wat manker en ontwijkt ze der rechterpootje   ze heeft 4 x een ontstekingsremmende kuur gehad maar  Het hielp niets ik heb ninja  ze lijkt soms ongelukkig. Heeft iemand tips Hoe haar weer Gelukkig kan maken??? 

     

     Nu de hamvraag situatie:! 

    Vanochtend was sofie aan het racen samen met Spider . Maar dan  als Sofie te dicht bij is dan gaat ninja Sofie bijten!  Ze gedraagt zich als een kreng Naar Sofie heel gemeen maar tegen Spider is ze heel lief Als hij dichtbij haar is   Overal binnen het hok en in de tuin. Wat kan ik hier  tegen doen?   Dit gebeurt vaak als weken....

    hoop dat jullie kunnen helpen groetjes Djohn 

    P.s we zijn aan het kijken hoe  de ren te vergroten.  Het is nu 3.5 m3 

     

  4. @deeskuh88

    Ja ze zat inderdaad een beetje apathisch op een plek uit gerekt of zittend maar ze liep gelukkig nog wel naar het hok,

    Ze at wel een beetje wortel en volgens mij keutelde zij ook.

    Das zo als ze vandaag niets at moest mijn partner met haar naar de da.

    Maar ze at! SS en hfst een klein beetje. Wellicht eet ze inderdaad maar 30 gram op een dag.... Qua biks. Verder moet ik opletten dat ze de kans krijgt. Dikzak spider

  5. Hallo iedereen, sinds gisteren avond heb ik een nieuw konijn ze heet fanta (uit het asiel moet nog een nieuwe naam bedenken)

    Maar goed hier gaat het niet om!

    ( later komt wel leuke foto's en verhalen)

    Ze is super snel gekoppeld aan spider niet om elkaar heen draaien ofzo was meteen al heel lief! (Ging nog sneller als toen met spider en star!)

    Ze zaten een paar uur samen in een vervoerbox omdat we ook nog moesten eten enzo dat ging goed. Der hok zit nu met 4 volle stro emmers boven en onder

    Eenmaal thuis at ze haar ss en hfst ( spider heeft hfst ik.moest daar zo 10 euro zak kopen voor haar)

    Ze dronk ook gewoon.

    Vandaag begon al apart zag haar stukken liggen vele leken op haar vacht (denk en hoop de rui omdat zei en spider binnen zaten)

    Later in de avond zag ik der nog een klein beetje wortel eten maar verder ook niets geen hooi of stro....

    Tja later gaf ik dus de portie hfst aan spider en Fanta in een voerbal... gisteren rende ze achteraan. Vandaag blijft ze in een hoekje zitten. .

    Verde loopt ook wel rond af en toe.... ze ligt af en toe in der hoekje Languit moet ik me zorgen maken? Ik zag der nog niet hooi of stro eten.. Op fantas hok stond 30 gram SS.. ik weet niet of dat per dag is... of gewoon per voerenbeurt (ik bel ze morgen even...bij dieren beschermjng opvangcentrum Eindhoven)

    Daarna nog voor haar hfst en ss geplaast... Helaas ze at niets... toen ik keek 45:min ik kan der verder helaas niet meer inspecteren I. V.m slaap omdat ik al om 06:00 moet wakker worden

    Wat moet ik doen??? Ze zitten buiten dus jâ. ...

  6. @ reusje 1985 dat is zo Ik laat het ook volledig aan evert jan over van dierenarts Wilhelminapark

    @ sonja bedankt voor de link!

    @ domino dankjewel voor het delen van je ervaring! Ik zou niet schrikken van het bloed nu ik dit weet heel erg bedankt!

    @ iedereen! Heeft iemand anders ook nog een ervaring Die hij of zij wil delen?

  7. Hey iedereen,

    Ik wellicht kent vele het verhaal al van star: (ze heeft snot was over kwam terug bij de dierenarts was het thuis terug).

    De dierenarts dacht eerst stofallergie.

    Maar nu hij weet dat het snot niet via neus druppels en zoutoplossing weg gaat en het snot komt uit 1 neusgat wilt hij wel kijken naar het neusgat met een scoopy

    Omdat hij nu vaker hooisprieten in konijnen neuzen vind wil hij daar ook na kijken.

    Hoe gevaarlijk is dit?

    Ze is een vindertje en ze was vroeger snel ziek....

    Heeft iemand zelf ervaring hiermee of kent iemand hier iemand die ervaring heeft?

  8. Hey allemaal,

    Zoals het onderwerp al zegt: spider is tegen Star en mij verschikkelijk agressief.

    Het komt ook zelf helemaal Door mezelf: mijn buurvrouw heeft zelf 2 fretten ze vroeg of ze even mocht kijken of het ikea poppenhuisje in het fretten hok past daarna zette ze het bij elkaar op de grond om te kijken wat haar fretten deDen voor een paar min nou vond ik dat niet erg.

    Ik aaide de fretten nog van haar en ging naar mijn eigen huis.

    Ik had mijn handen nog niet gewassen toen ik thuis was dus zette ik het bedje terug in het hok.

    Spider is een raszuivere Duitse hangoor star is een rasloosje hangoortje en dat merk ik nu echt..... ik zag ik iets... wat ik nooit zag....

    Staart omhoog oren ook wat hoger en toen ging hij grommen en knorren!!!

    Hij viel me een paar keer aan hij viel en star ook aan!

    Ik denk dat komt omdat ze natuurlijk vijanden zijn en spider een Veel beter gevoel voor gevaar heeft dan Star

    Wat moet ik nu doen?

  9. @ Naomi dat klopt zeker :)

    @ Shivas das een goed advies! Waar heb jij de jouwe weg gehaald?

    @christa helaas heeft mijn vriend dat niet hij ziet zijn auto als iets heiligste hij vergeleek hoeveel ik aan de konijnen hecht, hecht hij aan de auto. Moet spik en span :P

    @ ainariel ik weet het vaak genoeg binnen gebeurd zeer stom.... jammer dat die huisstofzuigers niet goed werken... goed idee over die wasstraat stofzuigers daar gaat hij toch af en toe heen is het ook meteen opgelost :)

    @ Lonja oh hooi lijkt net dan ontkruid in de auto je wilt het der niet hebben maar blijft er zitten vervelend... en is het er nu helemaal uit?

  10. Oh... interessant ik geef mijn konijnen altijd maar 50 gram in de ochtend en ook zoveel in de avond

    Ik gok het altijd via een lege jampotje of zo leeg zo klein ijsverwenmomentje bakje daar doe ik dus 2x de bodem in dat woog precies 50 gram.

    Ik geef volgens die verhouding te weinig biks.... star is bijna 2 kilo en spider bijna 3kg

    Ze horen in die verhouding 150;gram meer biks te krijgen!

    Ik vul het aan met best veel hooi groente kruiden en fruit uiteraard :) en ze mogen

    Bijna Dagelijks zonnebloem pitjes en een beloning brokje

    Star heeft overigens wel snel last van blaas problemen dus ik moest ook wel minderen... vanwege de calcium.

    Overigens eten ze hier bij teveel biks of groente, kruiden en fruit de blinde darm keutels niet meer.

    Het is een beetje balanceren kun je zeggen elk konijn heeft een andere voeding behoefte :)

    • Vind ik leuk 1
  11. Hallo iedereen,

    Ik zag net in een plantje van mij * weer zo klein wormpje.

    Nu komt het: ik bemeste alleen de groente plantjes. Waar wormpjes in zit zat een kamerplant in. Dus niet van de konijnen hoop ik....

    Dus eigenlijks niets aan de hand lijkt het... toch zit dit mij niet lekker. Dus mijn vraag bestaan: er planten die konijnen ontwormen?

    Heeft iemand ervaring hiermee? Ben benieuwd

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .