Ga naar inhoud

Geen/zeer weinig hooi eten.


Nicky_the

Aanbevolen berichten

Wij zijn terug van 2 weken vakantie. Vlak voor de vakantie was hun nieuwe hok net af en dus gingen ze gelijk daarin zodat ze meer ruimte hebben. Ook is het makkelijker schoon te maken omdat je gewoon in het hok kunt staan.

Een ander verblijf is stress, maar een oppas natuurlijk ook.

Bij thuiskomst bleek ook dat de oppas vrij weinig heeft gedaan en de konijnen ge leeft hebben op een dikke laag ontlasting en urine. Het is mogelijk dat ze een te veel aan biks of juist geen biks hebben gehad. Ze hebben geen groente gehad en wellicht te weinig hooi. Het hooi dat ze kregen lag niet op de hooi plek en zat vol urine en ontlasting.

Nu willen ze geen/weinig hooi eten. Ik merkte wel op dat het hooi wat vochtig is, maar het ruikt of ziet niet anders.

Andere dingen eten ze wel. Ze keutelen ook, maar veel minder als normaal.

Wat denken jullie?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze spelen overigens meer als voorheen, slopen wilgen dingen en de hooibal gevuld met biks en kruiden die ik net gemaakt heb voor ze, vinden ze ook wel intressant. Ze eten het hooi en zoeken de biks die in het hart zitten.

Op zich zien en gedragen ze normaal, maar ze hebben flink minder keutels omdat ze flink minder hooi eten.. Van 2x per dag verschonen zit ik op 1x per dag..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ze teveel biks hebben gehad of misschien zelfs alleen maar biks. Je zou de biks een dag weg kunnen laten en alleen hooi neerleggen. Droog hooi dan wel, vochtig hooi eten ze hier ook niet. Je kunt het vochtige hooi ook even op een warme plek leggen zodat het opdroogt.

In biks zitten veel calorien en dat zorgt ervoor dat ze in een mum van tijd alle calorien binnen hebben die ze nodig hebben op een dag. Konijnen houden ook van lekker makkelijk. Maar ja, dat is niet gezond voor ze, ze moeten veel hooi knagen, voor hun darmen en voor hun gebit. Ik heb ook een konijn wat erg neigt naar alleen biks eten en die geef ik ook af en toe een dag geen biks. En dan leg ik veel vers hooi neer midden in de ren. Dan gaat ie weer hooi eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat gek, ik heb ook last van hooikoorts maar ik krijg geen last door gewoon hooi. Volgens mij hebben gedroogde planten toch geen pollen meer? Ik heb ze binnen dus hier ligt overal hooi. Ik heb buiten veel meer last dan binnen. Heb je een zware vorm ervan dan? En hooimijt, wat is dat? Bedoel je niet huismijt? Want huismijt wordt niet veroorzaakt door hooi, voor zover ik weet.

Hier eten ze geen vochtig hooi maar misschien vinden de jouwe het niet erg. Misschien als je de hooi wat verspreid neerlegt, dat het aan de lucht vanzelf wil drogen. Het wordt na het weekend weer boven de 20 graden, las ik, dus dan wordt alles wel weer droog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn ma heeft ook last van hooi met haar hooikoorts. Geen idee hoe of wat. Ik zelf heb geen zware vorm (meer). Voorheen wel, maar het gaat steeds beter.

Mijn hond heeft idd ook last van huisstofmijt en meelmijt, maar ook van hooimijt. Hooimijt zit in hooi en gemaaid gras dat is blijven liggen en richting hooi gaat/is. Al gaat ook dat steeds beter.

We zijn dan ook bewust bezig met het minderen van de allergieën ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je je oppas al gevraagd wat hij/zij gevoerd heeft? En eventueel even duidelijk maken dat het op deze manier niet de bedoeling was. En voor volgende keer zou ik echt een andere oppas nemen.

Oh over het hooi, ik heb ook flink hooikoorts. Als ik de nijnsels hier hooi heb gegeven slaat alles gelijk dicht maar goed dat moet maar ff ;) overigens zijn er verschillende pollen ed waar je allergisch voor kan zijn bij hooikoorst. Wanneer dit graspollen zijn heb je wat mij verteld is over het algemeen het meeste last. Bij hooi is het zo dat er nog steeds stofjes inzitten waar je lichaam hard op reageert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom wil je de oppas niet vragen wat hij/zij gevoerd heeft? Bedoel het niet als aanval he.. maar misschien was voor de oppas niet helemaal duidelijk wat precies de bedoeling was. Op zn minst even erover hebben kan denk ik geen kwaad en dan weet je ook wat er de afgelopen twee weken gebeurd is :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tnx. Ze eten hier alleen bergweide hooi soorten. Daar zit van alles in. Ander hooi moeten ze niet. Qua dit hooi zijn ze ook kieskeurig in merken en ik moet merken afwisselen omdat ze het anders ook niet meer eten.

Gelukkig eten ze inmiddels al iets meer hooi en hebben ze een stuk meer keutels! Nu alleen mijn ram nog opnieuw zindelijk krijgen.. Geweldig zo'n oppas die ze in hun poep en urine laten zitten :(

Ze trekken zelfs hooi uit de bal en het bakje om erop te poepen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat erg zeg. Ik zou die oppas toch wel aan de haren hebben getrokken als het mijn oppas was. Wat zul je volgende keer ongerust zijn als je nog op vakantie gaat :X


 


Verder sluit ik me aan bij de andere mensen. Even biks matigen en lekker hooi neerzetten. Probeer anders nog wat hooithee te maken. Zo krijgen ze toch wat belangrijke stoffen binnen.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .