Ga naar inhoud

Gizmo heeft een witte vlek in zijn oog.


Diddl

Aanbevolen berichten

Vandaag zat Gizmo op het hok van Bibbl (wat eigenlijk een buitenhok is) en zag ik een witte vlek in zijn oog. Gizmo springt daar via de bank op. Eerst dacht ik dat het lichval was omdat het raam van de woonkamer er 100% invalt qua licht. Dus ik heb hem toch maar gepakt (was meneer het niet echt mee eens) en nog eens goed bekeken en hij heeft toch echt een witte vlek in zijn linkeroog. Het zit een stukje op de pupil en een stukje op zijn iris. Dus morgen maar naar de da gaan en hopen dat het een beschadiging is en geen staar, het ventje is nog niet eens 1 jaar oud. Nu is een beschadiging niet raar aangezien Punky altijd alles in de kooi naar buiten graaft. Alleen Gizmo is zo'n sukkel die blijft liggen en regelmatig onder de bodembedekking zit. Als het een beschadiging is ga ik ze op oud papier als bodembedekking zetten. Als het staar is......tja...dat zie ik dan wel weer. Pfff...dan denk je eindelijk de rust terug te hebben na overlijden, de geslachtveranderingen, wel zwanger toch niet zwanger en Pongo beide zijn oren kapot gebeten. Morgen laat ik weten wat de da zei.

Groetjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte. Mijn Flappy kreeg ouderdomsstaar toen hij 9 jaar was en die kon zich verder goed redden de laatste jaartjes van zijn leven. Het begon aan 1 oog en de 2e volgde snel daarop. Heel naar om te zien maar hij redde zich prima. Op het laatste plaste hij wel in de buurt van zijn kooi op de vloerbedekking. Denk om een geurspoor achter te laten ofzo. Vond ik niet erg want met wat water was het zo weg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn kan blind of met ouderdom staar wat dit dus niet is heel goed leven door de oren en snor haren te gebruiken.Staar gewoon ontstaat of heel vroeg tot wel 9 maanden oud.Is vaak erfelijk.Zulke dieren mocht het in onze fok voor komen worden uitgesloten voor de fok.Zolang het aan een oog blijft kan ie er goed mee omgaan .Maar de da zal toch ook in dit geval zijn oordeel moeten vellen.Over hoe en wat er aan de hand is.succes met gizmo meis we horen het.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag ben ik met Gizmo naar de da geweest en Gizmo heeft iets in zijn oogbol (misschien er zelfs nog in de oogbal zit aan de binnenkant) gekregen wat is gaan ontsteken. Dat witte vlekje is pus. Met de excusus van mijn da heeft hij mij doorverwezen naar een oogspecialist voor kleine huisdieren. Ik was allang blij dat hij eerlijk toe durfde te geven dat dit iets te moeilijk voor hem was en dat hij niet de juiste instrumenten heeft om dit te doen. Ik heb hem daar ook voor bedankt en gezegd dat ik daar blij om ben dat hij zo eerlijk is. De oogspecialist zit in Oisterwijk en morgen om 15.20 hebben we een afspraak (heeft mijn da ook geregeld) staan met jawel...echt geen grapje Dr. A. Heijn. Dus morgen kan ik weer meer vertellen zodra Gizzie en ik weer thuis zijn.

Ik heb inmiddels wel als bodembedekking oud papier gedaan zodat onze graafwerker (Punky) niet nog meer schade aan kan richten met haar gegraaf in de kooi, op het moment heeft Punky de tijd van haar leven door een lading schone was (wat klaar ligt om op gevouwen te worden) onder en tussendoor te kruipen.

Morgen weer meer!!!!

Groetjes van ons.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gizmo n ik zijn weer thuis na zijn bezoek aan de oogspecialist. Het is echt een ontsteking aan de binnenkant van zijn oogbol. Beide ogen zijn grondig onderzocht met een hoop lichtjes en vergrootglaasjes en weet ik niet wat. Ook de druk van zijn ogen zijn gemeten. Op die manier zijn we erachter gekomen dat hij nog wel wat ziet met dat oog. We hebben druppels (dexamethason) mee gekregen en die moet ik 2 maal daags in zijn oog doen. Om te proberen of het op deze manier minder word of zelfs misschien weggaat. In de loop van de week moet ik voor controle naar mijn eigen da. Dus blijven duimen dat er geen drastischere maatregelen getroffen moeten worden en dat de druppels gaan helpen. De specialist vond Gizmo er heel goed uitzien, een mooi beestje en verschrikkelijk lief. Nu liet meneer zich ook van zijn beste kant zien en stribbelde niet tegen en liet alles toe. Als ik bij onze eigen da ben geweest, geef ik weer een update.

Groetjes van ons.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ocharme heeft hij die onderzoeken gemakkelijk laten doen want een konijn sluit toch vrij vlug zijn oog af als je aan de haartjes raakt die er rondom zitten?

Hopelijk doen de medicijnen hun werk en gaat het vlug genezen.

Gizmo was super lief een heeft een keer tegengestribbelt en verder niet. Gizmo heeft ook qua karakter geen slecht haartje op zijn lijf staan. Het is een goed sul eerste klas. Hij laat de druppels ook makkelijk in zijn oog doen. Het is net of hij begrijpt dat het is om hem te helpen. Ik heb wel het idee dat de druppels prikken in zijn oog want als er gedruppelt is dan zit hij stil en hoeft ook niet te eten. Dan wil hij wel heel graag geaait worden dus dat doe ik ook. Dat het prikt is zielig maar de onsteking zijn gang laten gaan vind ik nog zieliger.

Dank jullie wel voor jullie lieve berichtjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...

Hallo iedereen,

Ik lees een stukje over Gizmo, mijn konijtje heeft precies hetzelfde probleem. De dierenarts heeft hier totaal geen ervaring mee en ze krijgt nu een antibioticakuur van 8 weken, haar oog wordt alleen nog maar slechter en ik maak me vreselijk veel zorgen!

Hoe is het Gizmo vergaan? Is de oogkliniek in Oisterwijk een succes geweest?

Wie heeft goede tips voor mij?

Wie kan mijn konijntje helpen???

Groetjes,

Paula

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .