Ga naar inhoud

HELP ! mijn konijn heeft zere voetjes en kaalplukken op de borst


Kai-Konijntje

Aanbevolen berichten

Hoi ik ben nieuw hier en ik heb me aangemeld omdat er problemen zijn met ons konijntje en niemand van de dierenartsen weet wat het is.

Hiermee hopen wij (mijn vriend,ons caviatje,konijntje en ik) dat er iemand is die ons nu ECHT kan helpen.

Ik begin bij het begin.

Eind augustus kreeg ons koijntje een klein kaal plekje onder haar hoofdje op haar borst en tot ons grote schik kreeg ze ook uitslag op 3 van haar pootjes op 1 achterpootje na.

Omdat we 3 sept toch een afspraak bij de dierenarts hadden voor de prik heb ik het laten zien,ze schok er zelf ook van omdat ze het nog nooit had gezien,zelf dacht ze dat het een allergie was van haar of de cavia's urine ik had namelijk zo'n leuk lime groen pluce kussentje gekocht waar ze wel eens op plasen ,maar ik altijd weer wasten.die had ik dus meteen weggegooid.

We kregen zalf maar het werd steeds erger de plek werd steeds kaler en ook het andere achterpootje kreeg het tot bloedens aan toe,ze had zelf verband om haar achterpootje en een krapkraagje om,zo zielig maar het hielp wel.

Om een lang verhaal kort te maken waren we ondertussen 2 maanden verder,ze kreeg antibiotica waarvan we weten dat dat niet goed is voor konijnen maar het moest wel en zalf wat we 3 x per dag moesten zalfen,en geloof mij dat is echt geen pretje om je kleintje zo ziek te zien,en zelf waren we ook erg vermoeid en verdrietig want er ging heel veel tijd en energie inzitten.

In die 2 maanden zaten we ook bijna wekelijks bij de arts,ik hou van beesten en je wilt het beste met ze,daardoor kreeg ik alleen maar zekerheid als er verandering in kwam.

Ook werd er monsters genomen tegen schruft en ander dingen maar er kwam niks uit de test.

Gelukkig ging het over waar we ook heel blij om waren maar tot ons grote schik begon alles na 2 weken weer opnieuw,weer tranen weer naar de arts maar omdat ze het zelf niet echt meer wisten is konijntje naar een gespecialiseerde konijnendokter geweest ook hun gaven weer antibiotica waar het even weer van over ging en adviseerde ons om konijntje op een komode kussen 'voor baby's ja' te zetten met een handoek er over, waarschijnlijk kan ze niet tegen harde bobums dachten ze daar,tjing kassa en wat heb je dan voor advies van een 'gespecialiseerde kwakzalver' ???? sorry hoor,zelf had ik alle bodums uit de winkel al gehad.

Vandaag heb ik haar terug gezet op een gewone 'dieren' bodum want ze plukte de handoekken kaal.

Is er iemand die ons kan helpen plaeseeeeeeeeeeeeeeeee we weten hier geen raad meer mee.

Ze eet en drinkt gewoon weer goed en speelt ook gewoon lekker maar het blijft ,ook de plek onder de borst komt terug.

Even tussendoor,ze zat al een jaar bij de cavia die we samen uit de winkel hebben gekocht en ook uit de testen blijkt ze geen allergie van de cavia te hebben,daar hebben we zelf ook al naar gevraagd

Ik heb foto's voor degene die denkt wat het is maar het graag zeker willen weten door te zien hoe het eruit ziet.

Bedankt alvast voor de reacties met elke tip hopen we steeds verder te komen.

Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi de foto's komen er aan,weet niet hoe het moet dus heb hulp gevraagd.

Ze zijn al een keer uit mekaar geweest maar dat is geen oplossing, ze voelen zich niet lekker en heb ze daarom weer samen gedaan, het zijn vrouwtjes maar me konijn is niet aan het nestelen, dat hebben we ook al een keer meegemaakt en daar lijkt dit niet op.

Even geduld a.u.b de foto's komen eraan.

Wel alvast bedankt voor jullie reactie,hopelijk weten jullie straks meer.

Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .