Ga naar inhoud

Konijn blijft oren krabben, al behandeld tegen mijt etc.z


Sjimmie

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Een kleine maand geleden had onze Nederlandse Hangoor dwerg een kleine kale plek op zijn rug. Even een paar dagen aangekeken en toen hij ook zijn oren begon te krabben actie ondernomen en naar de dierenarts gegaan. Een plukje vacht onder de microscoop bekeken en hij bleek inderdaad mijt te hebben. Vervolgens behandeld met Stronghold. De kale plek op zijn huid begon mooi te genezen, maar de schilfers bleven. Zijn oren bleef hij echter krabben. Dus een week later weer naar de dierenarts. Weer een aantal

plukjes haar bekeken onder de microscoop, geen mijt meer te zien. We hebben shampoo meegekregen, anti-bacterieel en tegen schimmel. Aantal keren gewassen en terug naar de dierenarts. Hij krabt nog steeds af en toe zijn oren. Er is echter niks te zien in zijn oren, geen ontsteking, niet veel oorsmeer, geen korstjes. 

 

Wat zouden jullie nu doen? De plek op zijn rug is weg door de stronghold en het wassen evenals de schilfers te laatste dagen. Echter blijft hij om de 10 minuten even zijn oor krabben. Iemand tips?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja zou ik doen, dat adviseren ze volgens mij ook om te herhalen. Wat gek dat er niks meer te zien is en hij toch blijft krabben. Misschien is hij erin blijven hangen ;p nee flauw grapje. Hoop dat het gauw over is. Wie weet is het na die 2e behandeling beter. Succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .