Ga naar inhoud

Voedster valt plots aan


Fiver

Aanbevolen berichten

We hebben een rammetje en een voedster die allebei geholpen zijn. Hun koppeling gebeurde in januari en ging bijzonder vlot. Het voedstertje is na een aantal gezondheidsproblemen op advies van de dierenarts gesteriliseerd geweest: de operatie verliep goed en de wonde is perfect genezen. Voor de operatie is ze ook een dikke maand schijnzwanger geweest (nest bouwen, plukken haar uittrekken,...): in deze periode haalde ze wel regelmatig uit naar haar vriendje, maar nooit tot bloedens toe en dit leek erna verbeterd te zijn. Daarvoor hadden ze nooit problemen.

Toen we gisteren thuiskwamen, was ons appartement een slagveld. Overal lagen plukken haar en we hebben zelfs druppels bloed gevonden. Na een check-up bij de dierenarts blijkt het rammetje onder de wonden te zitten. Het voedstertje is een hoop haar kwijt, maar heeft zelf geen wonden.

Deze nacht en ochtend hadden we hen gescheiden door een renhek in het midden van ons appartement te plaatsen, zodat ze nog wel aan elkaar konden snuffelen en elk nog voldoende ruimte hadden. Het voedstertje blijft echter -zelfs door de tralies heen- het rammetje aanvallen wanneer hij bij haar in de buurt durft te komen. Ondertussen hebben we haar noodgedwongen in de kooi gezet omdat ze hem deze morgen op die manier nog een nieuwe wonde heeft aangedaan.

Sinds twee weken werken zowel ik als mijn vriend voltijds en is een deel van ons appartement afgesloten voor hen wanneer we weg zijn. Ze hebben wel nog steeds beschikking over de keuken, de badkamer en de gang (waar de kooi ook staat, steeds open), dus het is niet alsof ze te weinig ruimte hebben. Verder zien we geen mogelijke oorzaken. Hebben jullie al soortgelijke situaties meegemaakt? Het zou bijzonder zonde zijn om hen te moeten scheiden, want onder normale omstandigheden zijn ze onafscheidelijk.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .