Ga naar inhoud

Rode urine, wat kan het nog zijn?


spookyskippy

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

Een van mijn konijnen heeft al een aantal weken last van rode urine. We zijn al een paar keer bij de DA geweest.

1e keer kregen we sulfatrim mee, tegen een blaasontsteking, na 10 dagen zou het over moeten zijn. Helaas bleef de urine rood 

Na 4 dagen sulfatrim stopte ze met eten, pijnstilling gehaald. Ik heb haar ruim 2 weken dwangvoer gegeven

Er is een echo gemaakt, niks geks op te zien, röntgenfoto's gemaakt, ook niks geks te zien

 

Blaasontsteking, baarmoedertumor, blaasstenen zijn dus al uitgesloten.

Het is een konijn van 5/6 jaar, voedster, niet geholpen. Ze krijgen SS20160115_154557.thumb.jpg.49996098e249d520160224_092455.thumb.jpg.d8ebe3c16c9dc420160116_130731.thumb.jpg.cbcc26aabe2d4a

Nog iemand een ander idee?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou toch denken aan OF de nieren of toch de baarmoeder. Soms hebben die intern ook al tumoren die misschien van buitenaf niet zichtbaar zijn? Ze heeft er wel de leeftijd voor. Hopelijk kan je toch nog verder onderzoeken wat het probleem nu is want dat er echt iets niet goed gaat is wel duidelijk aangezien er echt bloed in zit. 

Wellicht kan je dierenarts contact opnemen met een specialist die misschien nog verdere ideeën heeft of opties om een en ander uit te sluiten. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Het is een tijdje stil geweest, 2,5 weken geleden zagen we steeds meer rode plekken. Gelukkig heb ik een beetje urine in een spuitje op kunnen zuigen, gelukkig was de DA op dat moment in het dorp. Conclusie; flinke blaasontsteking. Goed, 2 weken sulfatrim, die heeft ze nu 2 weken gehad. Helaas nog geen enkele verbetering. Ze voelt zich alleen maar slechter, eet heel weinig en laat haar urine ook wel eens lopen wat leid tot een vieze, natte achterkant. Ook heeft ze regelmatig wat snot aan haar neusje, hiervoor heeft ze ook wat gehad.

Wat kunnen we nog meer doen? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel bacteriën zijn resistent tegen sulfatrim. Sulfatrim is een van de weinige eerste keus middelen bij een blaasontsteking, dus wat je kunt doen is teruggaan naar de dierenarts, een kweek laten maken en op basis daarvan kijken welk antibioticum wel werkt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .