Ainariel Geplaatst: 10 september 2015 Delen Geplaatst: 10 september 2015 Ik ben van plan om van de week mijn planten te gaan oogsten en te drogen voor de hupsels. Mijn tuin staat vol met citroenmelisse, munt, rozemarijn, aardbeiblad, salie. Maar hoe droog ik ze? Ik bedoel dan in de oven. Op internet word ik er niet veel wijzer van, dus ik hoop dat jullie een tip hebben over hoe hoog de oven moet staan en hoe lang het erin moet? 1 Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
belleke Geplaatst: 10 september 2015 Delen Geplaatst: 10 september 2015 Ik heb zo'n kruidendroogmachine. Maar ik denk dat je 1 de temperatuur niet te hoog moet zetten! Kruiden moet je langzaam laten drogen. Misschien de oven op een kiertje open zetten met een lepel of iets er tussen. Goed uitspreiden en tussendoor mischien even omdraaien. Kan je niet een soort rekje maken wat je in de oven kan zetten met meerdere lagen anders gaat het heel lang duren.Knuffels Belleke Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ainariel Geplaatst: 10 september 2015 Auteur Delen Geplaatst: 10 september 2015 Een lepel ertussen wil niet, mijn oven draait alleen als hij dicht is. Maar ff mijn man vragen.Zo'n kruidendroogmachine is mij te duur. Zag ze staan voor meer dan 100 euro en dat heb ik er niet voor over. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Smantt Geplaatst: 27 september 2015 Delen Geplaatst: 27 september 2015 Ik heb ook aardbeibladeren staan dus ben ook benieuwd! Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
belleke Geplaatst: 4 oktober 2016 Delen Geplaatst: 4 oktober 2016 Vandaag heb ik weer kruiden besteld . Ik zag er ook appelblad, perenblad en hazelnootblad bij staan. Mogen konijnen dit ook eten? Heb deze bomen in de tuin. En zou blad ervan kunnen drogen. Knuffels Belleke Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bunny_Sheila Geplaatst: 3 november 2016 Delen Geplaatst: 3 november 2016 Zelf droog in appel en wortelen voor mijn konijnen in de oven. Ik snijd eerst fijne reepjes van de wortel of fijne plakjes appel. Vervolgens leg ik ze op de grillplaat van de oven. De oven temperatuur verschilt tussen de 40 tot 60 graden. Steek zeker een lepel of dergelijks tussen de ovendeur zodat het vocht eruit kan en alles kan drogen. Afhankelijk van wat je droogt kan het wel enkel uren duren. Ervaring met het drogen van kruiden heb ik niet maar ik hoop dat ik mischien toch een beetje heb kunnen helpen met hoe ik groenten of fruit droog. Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten