Ga naar inhoud

Trucjes


rinkepink

Aanbevolen berichten

heel belangrijk als je je konijn gaat trainen is dat je er veel geduld voor moet hebben en je je nijn ook de tijd moet geven om dingen aan te leren, ook mag je het zeker niet te lang doen (ongeveer max. zo'n 5 min. ze zeggen beter veel oefenen en kort dan weinig en in een keer heel lang) want dan verliest het konijn zijn interesse en vind ie het ook niet meer leuk. maar als je op de juiste manier traint, is het zelfs heel leuk voor je konijn omdat hij dan moet werken voor zijn eten en het is nog eens een leuke bezigheid zowel voor je konijn als voor jou. je kan je konijn ook handige dingetjes leren zoals zelf in de vervoermand springen. om te beginnen met trainen moet je je konijn eerst aan de clicker laten wennen (zie filmpje) en daarna met de targetstick beginnen. als je konijn de clicker goed kent en de targetstick goed volgt, kan je beginnen met trucjes en parcourtjes. enkele leuke trucjes en niet al te moeilijk om te leren zijn hoog (staan op twee pootjes) dit kunnen onze nijnen ook alleen is deze foto niet zo goed gemaakt




of bijvoorbeeld high five en nog heel want andere dingen, na een paar weken trainen sta ik al heel ver vind ik, ze lopen hier al hele parcourtjes en kunnen verschillende trucjes, momenteel ben ik ook bezig met wat praktische dingen aan te leren, miss dat deze filmpjes je wat op weg kunnen helpen: 


 


>https://www.youtube.com/watch?v=5fhL7BbuVYo


>https://www.youtube.com/watch?v=XI1PWNTq2Ys


>https://www.youtube.com/watch?v=3aYuXZ6xquA


>https://www.youtube.com/watch?v=PcEG-1HeAK4


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb je andere topic ook gelezen, ik denk dat het wel verstandig is eerst wat aan de vertrouwensband te werken. Misschien werkt dat ook wel als je begint met langzaam aan trainen hoor, maar omdat je schrijft dat je konijnen zo bang zijn kan ik me voorstellen dat ze niet mee gaan werken.


Stop met het optillen van je konijnen en laat ze merken dat je te vertrouwen bent, dat je bij ze komt zonder ze op te willen tillen of iets van ze te verlangen. Zolang ze opgetild worden blijven ze bang. Ga bij ze zitten, probeer ze uit de hand te voeren etc. Kan een poos duren voor je konijnen wat tammer worden en ze je vertrouwen maar met veel geduld kun je ook veel bereiken.



Je kunt het proberen hoor met trainen maar ik denk als je de vertrouwensband versterkt je daarna ook een betere start kunt maken met je konijnen iets aan leren. Succes.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat anjozegt daar moet je zeker mee rekening houden, vertrouwen is heel belangrijk. Als je konijnen bang zijn dan is het idd verstandig om ze enkel in noodgeval op te pakken. Daarna kan je beginnen met hen uit je hand te laten eten en wat je ook kan doen is gewoon bij hun hok te gaan zitten en tegen hun te praten zodat ze kunnen wennen aan je stem en aanwezigheid, geef ze vooral de tijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .