Ga naar inhoud

Fibi is dun


kaatje-kim

Aanbevolen berichten

Mijn konijntje Fibi is naar mijn mening erg mager.

Het is een kruising konijntje.

Ze weegt nu 1595 gram, een maand geleden was dit nog 1750 gram.

Ze eet wel als ik haar brokjes geef.

Normaal als ik haar rozijntjes gaf at ze mijn vingers er bijna bij op, maar nu heeft ze aan 1 rozijntje genoeg.

Ze is van maart 2003.

Ze heeft ook al ruim 2 jaar maar 1 snijtand onder, nooit problemen mee gehad, alleen dat de boventanden eens in de 3 maanden geknipt moeten worden.

Weet iemand wat er aan de hand kan zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 61
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat wordt dus een probleem.

Ik heb geen vervoer.

Er is geen auto thuis en mijn tante (buurvrouw) kan ook niet mee, want die is er ook niet.

Mijn ouders zijn dit weekend op vakantie en hebben de beide auto's mee.

Op de fiets gaat ook niet met dit slechte weer. Ik kan op zijn vroegst maandag gaan.

Er rijd hier waar ik woon geen openbaar vervoer, anders had ik dat wel gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb Fibi een dagje apart gezet.

En...

Ze eet haar eten gewoon op, ze keutelt goed, geen wormpjes o.i.d. te zien.

Haar buikje voelt goed aan, maar wel dun.

Ze is sinds vrijdag weer 30 gram afgevallen en weegt nu dus 1565 gram.

Ze heeft ook geen haakjes op de kiezen.

Ik had iemand gebeld die veel verstand van konijnen heeft en die denkt dat ze op is en dat ze langzaamaan aan het doodgaan is :(.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou zo zeggen, als je al 40-50 jaar konijnen fokt dat je er wel verstand van hebt lijkt me.... Ze zegt: sommige konijnen worden 8 of ouder en sommige worden niet zo oud (bij mensen ook zo...)

En een andere fokker denkt aan wormen, maar dat is ook raar, want ze zit samen met 2 andere konijntjes en die hebben nergens last van.

En ik ben inderdaad niet bij de dierenarts geweest maar heb zelf gekeken of ze haakjes op de kiezen heeft, met een trechtertje en een lichtje erin schijnen, dan kun je het goed zien. 2 weken geleden heb ik het ook gezien, maar dan bij een ander konijn van me, daar had wel een dierenarts naar gekeken en die heeft het me allemaal laten zien, hoe het hoort te zijn.....

Ik doe namelijk een paraveterinaire opleiding en krijg les van dierenartsen en 1 ervan heeft het me allemaal laten zien. Bij dit konijn ziet het er hetzelfde uit, maar dan wat kleiner dan bij de Duitse Hangoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn kan mits goede voeding en verzorging makkelijk 10 jaar oud worden en zelfs veel ouder, wat die mevrouw jou verteld is klinkklare onzin.... Bij mensen zijn er idd die jonger sterven, maar heb jij ooit al een persoon van 40 gezien die "op" is misschien???? Denk maar daar maar even over na...

Ons eerste konijn was 7 en ook nog niet "op" allesbehalve, maar hij is door een ziekte gestorven en was gewoon niet gezond.

Van jou konijn verklaren dat het "op" is, is op voorhand opgeven.... dat heeft ze niet verdiend....

Wormen zouden idd een zeer logische verklaring kunnen zijn en je gaat die idd niet zien, tenzij ongelooflijk toevallig. Ze komen er pas dood uit.

Eerlijk gezegd, vraag ik me af waarom ik me moe maak... Iedereen maakte al duidelijk dat een DA-bezoek noodzakelijk wordt bij zo'n gewichtsverlies. Je gaf zelf aan vandaag te gaan. Nu blijkt dat je zelf aan het "dokteren" bent geslagen en dan studeer je nog wel voor DA-assistente.....

PS: zelfs een DA ziet niet altijd dat er haken zijn en dat MET het juiste instrument. Kleine haakjes zie je niet, maar je konijn gaat wel altijd minder eten, haken groeien en het gaat van kwaad naar erger.... jij ziet het met een zaklamp en een trechter?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, geen zaklamp een ledlampje, die zijn heel fel.

En ze eet nog gewoon haar eten op dus het zullen geen haakjes zijn.

En had ik maar een eigen auto dan was ik allang bij de DA geweest. Maar als je moet wachten op de auto van je ouders die een hekel hebben aan dieren en het liefst hebben dat de konijnen allemaal dood neervallen.....

Voor een goede DA die verstand heeft van konijnen, wat de DA's waar ik allemaal al ben geweest niet hebben, moet ik een uur rijden.

Hier in de buurt zitten 3 DA's en die hebben geen van allen ooit een konijn van mij beter kunnen maken. Het is voor hun standaard: een konijn, mankeert iets, oke dat is baytril.

Maar als ze wormen zou hebben, dan zouden het wormen moeten zijn die niet doodgaan van ivomec, aangezien ze pas allemaal zijn behandeld met ivomec, wat ik ieder jaar standaard 2 keer preventief geef.

En de andere konijnen waar ze mee samen zit zouden dan ook last moeten hebben van wormen lijkt me.... maar die zijn allebei goed op gewicht en vallen niet af.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Owja... wat ik was vergeten te zeggen is dat die vrouw mij ook vertelde dat ik naar de dierenarts moest gaan, maar toen ik zei dat die geen verstand hadden van konijnen zei ze ook: Ja dat klopt, die hebben er geen verstand van (we wonen vlakbij elkaar, zelfde DA's). Dan ben je geld uit aan het geven voor niks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net heb ik vergadering gehad van de kleindiervereniging en toen werd het ook in de kring gegooid van Fibi. Ze vroegen of de buik dik was, of de pels goed was, ze vroegen vanalles. Maar alles is gewoon goed. Alleen dat ze afvalt vonden ze raar, terwijl er verder hélémáál niks aan te zien is, nouja die tanden, maar die hebben nog nooit problemen gegeven.

En geloof me, konijnenfokkers weten meer dan de dierenartsen die ik de afgelopen jaren heb gehad. Ze hebben geen flauw idee wat het is.

Ze hebben wel tips gegeven. Ik moet de toppen van heigrassen geven en hard wit brood. Dan zou het over moeten gaan, verder hebben ze geen flauw idee wat er anders nog aan gedaan kan worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, dan ben je klaar hè....

Jammer dat ze dood gaat....

Hoe laat je haar nu eigenlijk doodgaan, want dat staat nu vast toch ?

Zomaar ?

Sorry, maar je hele schrijven komt op mij over als:"Ik heb geen zin om moeite te doen én geld uit te geven voor dit konijn"

Wat was je vraag ook al weer ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

inderdaad hierbij kan ik mij alleen maar aansluiten bij zaza

je neemt nu niet eens de moeite om naar de dierenarts te gaan Omdat je gesproken hebt met fokkers .. hebben zij je konijn zelf gezien , want ik vindt zonder dat je het zelf hebt gezien ook neit met oplossingen kan komen in dit geval

heel toevallig is mijn vlaamse reus ook heel mager joost mag weten waarvan ondertussen ben ik nu 5 keer bij de dierenarts geweest en wij kunnen tot onze grootste spijt niks vinden .. ja hij zou tussen de 6 7 kilo moeten zijn hij weegt op dit moment nog maar 2,5 kilo dan kan je nagaan hoe dun

hij is supper vrolijk hij eet ook goed geen haken bloedonderzocht geen wormen alle varianten geprobeert

heb hem van alles gegeven om dikker te worden en nu eindelijk 3 week later is hij 450 gram aangekomen

dus als je alsjeblieft even naar de dierenarts wil gaan of je meot de keuze maken en hem gewoon langzaam dood laten gaan zoals de konijnkundige mevrouw dacht

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit me bij Shanty en ZaZa aan.

ik heb inmiddels de nodige konijntjes weg gebracht en jij gaat nu me nu vertellen dat je een bezoek aan de DA niet echt nodig vind omdat ze op de kleindiervereniging dit en dit zeggen.

Mag ik vragen waar je verstand is ? Als je echt om dieren geeft ga je naar een DA

laat je verschijnende onderzoeken doen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ook even naar een da gaan. Wit brood is volgens mij ook niet zo best.

Toen Flappy magerder werd heb ik hem meer biks en veel bruin brood gegeven en hij was toen zo een ons aangekomen maar hij was ook al zo oud. Jouw Fibi kan volgens mij veel ouder worden als wat ze nu is dus ik zou zeker voor haar gaan vechten.

Ik zou zeggen ga naar een da en kijk wat die er van zegt. Zelf haakjes ontdekken lijkt mij onmogelijk omdat de meeste konijnen onder narcose moeten om het te kunnen zien.

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als een fokker zegt dat een konijn op 4 jaar op is dan is er iets héél erg fout !!!! Dan heb je iemand die probeert om zoveel mogelijk nestjes uit een voedster te halen.

Dan zijn ze inderdaad na 4 jaar op en dan hebben ze ook het meest rottigste leven gehad dat je maar denken kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze mij toch zouden zeggen dat mijn konijn langzaam dood aan het gaan is, zou ik iig langs de DA gaan. Ik neem aan dat jij van je konijnen houdt, en ze niet kwijt wil. En geen vervoer... Is er echt niemand in de buurt met een auto die jou even wil helpen? Lijkt me sterk.

Ik hoop voor je konijntje dat je er alles aan doet om 'm naar de DA te brengen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien ik de auto niet meekrijg heb ik net de dierenarts gebeld, die gespecialiseerd is in konijnen. Ze hebben het vermoeden dat er iets met de nieren aan de hand is. Maar de konijnkundige dierenarts zelf is er op het moment niet en die is er pas donderdag weer. Ze is net een week op vakantie geweest en heeft nog een paar dagen vrij. Donderdag is ze er pas weer en alleen zij kan bloedprikken om het te testen.

Donderdag moet ik dus op de brommer naar het station rijden (20 minuten) dan moet ik 10 minuten met de trein, dan nog 20 minuten wachten op de bus en dan 20 minuten in de bus. Gelukkig hoef ik dan niet meer zover te lopen, maar 1 minuut.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien ik de auto niet meekrijg heb ik net de dierenarts gebeld, die gespecialiseerd is in konijnen. Ze hebben het vermoeden dat er iets met de nieren aan de hand is. Maar de konijnkundige dierenarts zelf is er op het moment niet en die is er pas donderdag weer. Ze is net een week op vakantie geweest en heeft nog een paar dagen vrij. Donderdag is ze er pas weer en alleen zij kan bloedprikken om het te testen.

Donderdag moet ik dus op de brommer naar het station rijden (20 minuten) dan moet ik 10 minuten met de trein, dan nog 20 minuten wachten op de bus en dan 20 minuten in de bus. Gelukkig hoef ik dan niet meer zover te lopen, maar 1 minuut.

Toppie! :bounce:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .