Ga naar inhoud

Kan een konijn ook te veel eten?


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,


 


Sinds kort heb ik een nieuw konijntje. Ze was eerst een beetje verlegen maar komt nu steeds losser. Ze gaat nu ook steeds beter eten. Maar kan een konijn ook te veel eten? Ik kan namelijk niet goed zien wie wat eet. Alvast bedankt voor de hulp!


Link naar bericht
Delen op andere sites

Meeste konijnen staan erom bekend dat ze onbeperkt eten.

Je moet er vooral op letten dat ze niet teveel voer krijgen gewoon 1 bakje (hoeveel gram er op de verpakking staat) per dag.

Gras en bepaalde soorten bladgroen mag een konijn wel onbeperkt eten. Volgens mij kan je de soorten bladgroen hier ergens vinden ook. Zorg er wel voor dat er hooi is voor de vertering van het konijn.

  • Vind ik leuk 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Een volwassen konijn mag ongeveer 20 gram per kilo (dus is ze 2 kilo mag ze 40 gram). Een klein konijntje mag je net zoveel voer geven als een volwassen konijn van haar soort. Hooi moet onbeperkt en groenten enz. mag ook altijd mits ze daar aan gewend is.

  • Vind ik leuk 1
Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 4 weken later...

Ik geef supreme Science Selective Junior aan mijn konijnen. Ze krijgen twee keer per dag een bakje voer conform het gewicht. Is dit voldoende voor ze? Ze eten de biks in één keer op. Daarnaast is er onbeperkt hooi en krijgen ze een bakje groenvoer.

  • Vind ik leuk 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je voert naar hun gewicht is dit zeker genoeg.


Biks dient echt alleen maar ter ondersteuning van de voeding.


Hooi is het allerbelangrijkste, dan komen groenten/ kruiden en gras en dan pas de biks.


Zorg vooral dat ze heel veel hooi en groenten eten.


  • Vind ik leuk 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je je konijnen op een bepaald tijdstip 1x per dag voert, voor hun lichaamsgewicht, danhebben ze dat in een korte periode wel door dat er bijvoorbeeld 's avonds gevoerd wordt, en dan komen ze ook meteen aangevlogen als er brokjes en groen zijn! ;-) zo voorkom je dat de ene meer eet dan de andere.


 


Ik heb 4 konijnen, en sinds ik maar 1x per dag voer, gaat het goed! Omdat ze weten "nu is mijn kans op brokjes"! En dan hangen ze met z'n vieren in de bak met eten haha.


 


Dus ik zou dat eens proberen. Er is er natuurlijk altijd eentje die wat meer eet, maar zolang het geen ernstige vormen aanneemt en de ene niet veel dikker is dan de andere, komt het wel goed.


  • Vind ik leuk 1
Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier eten ze ook aan een stuk door. Behalve als ze slapen. Ik geloof wel dat dat konijn eigen is, en ik ga er dan ook niet moeilijk over doen. Ze krijgen veel beweging en daarbij eten ze dingen waarvan ze niet snel dik zullen worden. Groenten, hooi, gras, takken, kruiden. Alleen de biks geef ik met mate, 2x daags een klein handje per konijn.


Onze Duitse hangoor is flink, maar onze Teddy daarentegen mag aankomen zegt onze DA steeds. Das niet heel makkelijk te regelen ;-) De anderen zijn rasloos en hebben een prima gewicht.


Ik denk dus ook dat het echt afhangt van het ras of je snel kans hebt op overgewicht, maar dat baseer ik alleen op wat ik hier thuis zie. Waar ik wel op let zijn de blindedarmkeutels. Als ik merk dat ze die laten liggen, dan krijgen ze alleen wat biks en onbeperkt hooi overdag.


Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .