Ga naar inhoud

Konijn zindelijk maken


IlseHeijden

Aanbevolen berichten

Wij hebben een konijntje die gezellig bij ons in huis rondloopt wanneer wij thuis zijn.

Voor zijn behoefte hebben wij een konijnentoilet staan. Het probleem is alleen dat hij goed weet dat hij moet poepen en plassen 'in de bak', maar dat hij het liefst ervoor of ernaast gaat zitten.

Dit heeft tot gevolg dat we iedere keer met hem mee moeten lopen als hij richting zijn bak gaat. Want alleen 'onder toezicht' gaat hij netjes op zn bak zitten.

Heeft iemand een idee hoe we ervoor kunnen zorgen dat hij, ook zonder toezicht, netjes op zijn bak poept en plast?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het helpt om alleen bodembedekking in het toiletje te leggen. En/of hooi in het toilet te leggen en eventueel erboven in een ruif te hangen. Veel konijntjes vinden het fijn om te eten en keutelen tegelijk.

Zodra je nijn zijn behoeftes buiten de bak gedaan heeft is het belangrijk dit secuur op te ruimen! Eventueel te laten zien dat je het in het toiletje gooit en de vloer even schoonmaken zodat de geur ook meteen weg is. Zo ook met de plasjes, plasje opvegen met een papieren doekje en dit in het toiletje deponeren.

Het kan ook zijn dat je toiletje te klein is of gewoon niet op een fijne plek staat. Ik heb in het begin ook andere toiletjes gehad, maar zodra ze er met de voorpoten instonden hing hun bips nog uit de bak waardoor het ernaast viel. Volgens mij hoor je konijntje languit in het toiletje te kunnen liggen, dan is ie groot zat. Konijntjes keutelen en plassen (hier tenminste) liever niet in direct zicht. Liever ergens in een hoek of achter een bank etc. Net zoals wij, wij worden ook niet graag bekeken tijdens onze behoeftes. :P

Maar onthoud ook, sommige konijnen zijn simpelweg niet zindelijk te krijgen. Maar geef iniedergeval niet té snel op, het heeft tijd nodig! Ook castratie/sterilisatie kan soms helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .