Ga naar inhoud

Miss gebits probleem ?


Lia

Aanbevolen berichten

Ik heb een vraagje.Ik vind Pluisje erg stil de laatste tijd en vandaag keek ik zo naar hem en vond dat hij vaak met zijn bekje beweegt, niet echt op een zaag manier(knarsen) maar meer alsof hij aan het praten is.

Hij zit nu achter mij op de grond en lag bij hem en praate met hem en weer bewoog hij met zijn bekje(zal geweldig zijn dat hij op zijn manier terug praat) maar zou dit miss een gebits probleem betekenen??? :( Hoe kan je rouwens merken als een konijn gebits probleem heeft?? eten ze dan niet meer, of wel gewoon?

De beweging ziet er presies het zelfde uit als hij zijn lipjes schoon likt.

Wie weet wat dit kan betekenen?? :blink:

Maak mij al de laatste tijd zorgen over hem, maar miss onterecht en miss let ik teveel op hem. En dat is ook de rede waaroom ik zo zenuwachtig ben om de dierentolk. Dat ik krijg te horen dat er iets is.

Hij ziet er verder goed uit, miss willen jullie een foto zien waaruit jullie miss kunnen zien of hij ziekjes is. Maar hij eet en drinkt. Hij eet hoooi(maar niet veel omdat hij er niet zo sot op is) eet groenvoer en biks.

Miss dat hij het een probleem vind dat hij nu niet buiten mag spelen maar dat moet hij maar voor lief hebben voordat hij weer ingeent is. Voorheen rende hij, springen enz maar nu zithij zo zielig in een hoekje,en soms kom t er dan ff beweging bij en soms als de kat langs loopt dat hij ff een tik geef.

Ik kan woensdag wel vragen of de da kan kijken naar zijn gebit meer verder dan zijn tandejs komt hij niet dat moet onder narcose en dat gebeurd pas als hij geholpen word.

Maar wanneer?? hij word woensdag geholpen en de da zei ongeveer 10dagen wachten voordat hij geholpen mag worden, moet ik echt zo lang wachten??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat de dierenarts het gebitje even nacheckt is een goed idee!

Aan de hand van de ernst ervan handeld de dierenarts. Als het diertje nog gewoon kan eten en drinken, kan de dierenarts besluiten om te wachten met een behandeling totdat hij gecastreerd wordt.

Mede omdat konijnen voor beide ingrepen onder narcose moeten. En een narcose is voor een konijn een heel groot risico! (Ik loop veel stages bij dierenartsen en zie veels te vaak dat een gezond konijn, dat onder narcose is gebracht, toch sterft! En dat overkomt de beste gespecialiseerde dierenartsen nog..)

Als ik jou was zou ik vragen om een geheel onderzoek van je konijn. (Je hebt een pre-anesthetisch onderzoek (voor de operatie) en een geheel onderzoek)...

Ik hoop dat alles goed komt!

Succes met je konijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .