Ga naar inhoud

Isaac wil niet eten na bezoek da


Joan

Aanbevolen berichten

is zijn buikje hard of opgezet? misschien even luisteren of je wat hoort borrelen? anders even zijn zachtjes zijn buikje masseren om het los te maken. ik zou morgenochtend meteen bellen. er is toch geen urine onderzoek gedaan? dus misschien is het wel helemaal geen blaasontsteking of iets in die trant. konijnen met blaasproblemen hebben vaak ook plasproblemen (moeite met plassen, op zichzelf plassen etc.) ik zou zijn urine opvangen met een spuitje en dat naar je da brengen. misschien helpt andere pijnstilling wel wat beter zoals metacam, dit wil nog wel eens helpen. succes en laten weten hoe het met hem gaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen.

Ik heb Isaac achter gelaten bij de da vanmorgen. Zij hele maagje zat bomvol. Kon er niet meer op de natuurlijke weg uit. Dus ik had 2 opties: opereren of in laten slapen.

Ik heb gekozen voor een operatie, al is het maar de vraag of hij daar levend uit komt. Zo niet dan hoef ik de operatie niet te betalen.

Ik heb nu toch ook sterk mijn twijfels of de da die ik gistren én maandag heb gezien konijnenkundig is...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed begrijp ben je eigenlijk vrij snel begonnen met de dwangvoeding (als ik het niet goed heb moet je dat ook zeggen). Als een konijntje stopt met eten is het verstandig om eerst de oorzaak te bekijken, andere dingen uitproberen en pas als laatste kleine beetjes te dwangvoeren. Een overvol maagje komt namelijk vaak van te veel dwangvoeding in 1x.

Hopelijk heb je al goed nieuws gehad en komt alles weer op z'n pootjes terecht..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas, Isaac is tijdens de operatie overleden. Zijn maagje is gescheurd. In zijn dunne darm zat een klein haarballetje. Dat is de oorzaak geweest.

@Nicky_the We hebben geen dwangvoeding gegeven, omdat ik gisteravond toch dacht dat het verstopping was. Wel hebben we hem geprobeerd te laten drinken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .