Ga naar inhoud

E. cuniculi


Blue

Aanbevolen berichten

Heel veel sterkte voor Pan

Mijn konijn ( Michael ) is in de opvang binnen gekomen met E.C, zn kop stond echt helemaal scheef, maar mijn topper is helemaal hersteld en nu zie je er niks meer van, alleen weet hij nu niet of ie een hang oor of een staand oor konijn is haha

Als je vergelijk fotos wil zien moet je maar ff zeggen :)

Geef het iig niet te snel op !

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 62
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

heej, hier ook ervaring met ec. Ben ervoor bij verschillende dierenartsen geweest, eentje wilde haar in laten slapen maar dit wilde ik niet omdat ze idd zelf nog at. Uiteindelijk eentje gevonden die erg veel verstand ervan had. Het heet hier erg lang geduurd voordat ze verbetering liet zien, de eerste antibiotica sloeg niet aan, het werd alleen maar erger. Deze kreeg ze in haar bekkie en ging hiervan ook aan de diaree. Vervolgens kreeg ze andere antibiotica, veranderde weinig, niet beter en niet slechter. Vervolgens weer overgestapt en deze sloeg aan!! Ik wil hiermee zeggen dat het soms even zoeken is naar de juiste kuur, verschilt per konijn,

Nu is zee van de medicijnen af, ze is niet meer helemaal de oude en haarkoppie staat nog wat scheef maar verder gaat het nu echt super!

Zolang je konijntje er nog voor wil gaan zou ik de moed nog niet opgeven, Heel veel sterkte en ik hoop dat je konijntje er helemaal bovenop komt!!

Die diarree kan ook komen door panacure. Happy kon daar niet tegen kreeg er diarree van en die kreeg altijd Valbazen. Soms is het inderdaad even uitproberen welke medicatie goed aanslaat. Valbazen is trouwens onbekend als geneesmiddel voor EC bij de meeste dierenartsen.

Mijn dierenarts had toevallig toen een congres gehad met dierenartsen uit allerlei landen over EC en die behandelde daarmee vandaar dat ik het toevallig kende.

Heb er goede ervaringen mee dus proberen waard als je konijn diarree krijgt door de panacure.

Hoe gaat het nu met je konijntje???

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben blij ook goede verhalen te horen.

Pan had in het begin van zijn medicatie ook diarree.

Op dit moment ligt zijn SS voer van vanochtend nog in zijn bakje.

Het ''lijkt'' alsof er steeds kleine hoeveelheden uit zijn maar betwijfel dit een beetje,

dit heb ik ook met zijn drinkflesje waarvan ik ook niet helemaal zeker ben of hij er wel uit kan drinken. Maar

een bakje maakt zijn hele gezichtje nat.

Vandaag heeft hij vooral melkbladeren gegeten en witlof. Heb ook even kruiden besteld op caviakruiden.nl

Als dit zo aanhoud ga ik dwangvoer halen, maar zolang hij wel groentes eet kijk ik het even aan. Ik werk de komende 5 dagen

ook van 10 tot 8 dus het is voor mij lastig om er overdag voor hem te zijn. :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is in ieder geval goed dat je konijntje eet, mijne ging ook minder eten (zag niet precies hoeveel, ik heb mijne bij elkaar gelaten), ze is de eerste weken ongeveer 200 gr afgevallen. Groente ging er wel goed in dus heb ik veel dingetjes gehaald die ze lekker vind.

Probeer idd dingen te halen die ze lekker vind, het is ook niet zo gek dat ze minder trek heeft ze voelt zich natuurlijk niet helemaal top.

Belangrijk is iig in gaten te houden dat ze wel blijft eten, probeer anders ook zonnepitten en rozijnen daar zijn ze hier dol op.

Hoelang krijgt ze nu al medicatie en zie je al wat verbetering?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij krijgt nu sinds vorige week dinsdag medicatie. Maar naar mijn gevoel wordt het steeds slechter. Groente gaat erin, maar met moeite onderhand. Vrijdag weer dierenarts. Dit keer voor dwangvoer. Al begin ik te twijfelen of ik hem hiermee een plezier nog doe...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt!

Ik twijfel alleen nog welke dierenarts ik zal gaan.

Naar de dichtsbijzijnde, degene die mijn konijn behandeld. Of 1 die verder weg zit, mijn konijn niet kent, maar wel veel verstand heeft van konijnen. Pan is nu zo beangstigend mager... Ik geef hem dwangvoer, groente etc ....

Wordt er hopeloos van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je twijfeld over de kundigheid van je DA zou ik zeker naar die andere gaan. Met mijn konijn Gipsy ben ik 2 keer naar de DA gegaan waar ik ze ook liet enten. Maar zij had er gewoon niet zoveel verstand van. Ik heb haar na een paar dagen ook in laten slapen. De DA waar ik nu kom is iets meer dan een half uur rijden, maar wel super konijnkundig en ik heb echt vertrouwen in hem.

Ik wist toen niet beter, maar ik denk nog steeds: wat als ik eerder bij die andere DA was gekomen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier in de omgeving zitten verschillende dierenartsen. Toch gaan wij ook altijd met onze konijnen naar een dierenarts die verder weg is. Dit omdat zij meer kennis en ervaring hebben wat de behandeling van konijnen betreft en ik daar zodoende een beter gevoel bij heb. Als je twijfelt over de kundigheid van je huidige dierenarts, zou ik naar die andere dierenarts gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net bij dierenarts geweest.

Pan heeft 40 graden koorts...

Beetje ondergewicht, en de medicatie Enrofloxoral drop was onnodig volgens de dierenarts, heb daarvoor in de plaats Meloxidyl gekregen.

En ik mag gaan dwangvoeren. :(

Is er trouwens nog iets waar ik op moet letten bij koorts? Moet hij verkoeld worden, of warm gehouden... of geen van beide

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi, blue, ik lees net je berichten, en wilde weten hoe het nu met je konijntje is, ik heb mijn konijn ongeveer een week moeten dwangvoeren, voor ze zelf weer wat ging eten.

in kokend water van supreme science, de selective brokken (worden snel zacht) dan laten afkoelen en via spuitje ophalen en aan konijn geven

ZE MOETEN BLIJVEN ETEN.

wil je me laten wten hoe het nu gaat?

gr elle

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou het gaat nu eigenlijk wel goed met Pan. Nadat we bij de andere dierenarts zijn geweest en hij nu een pijnstillend middel op heeft is hij opgewekter, hij drinkt weer zelfstandig en wast zich weer. Eten gaat redelijk. Hij doet nu ong 24 uur over een bakje voer dus tussendoor dwangvoeren we hem nog wel met Critical care. Vandaag is hij zelfs even buiten in de ren geweest. ziet er niet uit met die scheve kop, maar hij heeft er geen last van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb door mijn opleiding veel te maken gehad met konijntjes met deze ziekte. Ze zijn allemaal hersteld kan ik in ieder geval melden. We hebben ze intensief verzorgt, met medicatie en eventueel bij voeren omdat sommige niet wouden eten. Ze kregen bij ons ook metacam als pijnstiller. Het is altijd afwachten maar houd moed Blue!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Ik dacht.. Laat ik eens een update geven over de situatie nu. Als er nog mensen geïnteresseerd zijn...

We zijn vorige week gestopt met de 28-daagse kuur. Zijn nek leek even rechter te staan, maar is weer net zo scheef als in het begin.

Dag daarna zijn we naar de dierenarts geweest om te bespreken hoe of wat. Omdat Pan gewoon eet, drinkt, poept en levendig is hebben we besloten hem geen spuitje te geven. Schrik niet... Dierenarts zei dat veel mensen dit wel deden omdat zo een nek er maar ''eng'' uit ziet. Maar zolang Pan levendig is doe ik niets...

Dierenarts heeft ook even gebeld naar een opvang in de buurt die zelf een E.cuniculi konijn had, om te vragen wat voor bodembedekking zijn gebruikten... Echt top!

Nu was Pan weer bij zijn vriendin in het hok en het leek even top te gaan! Mevrouw is nog steeds verliefd op hem. Wat wel heel vervelend is, is dat Pan niet meer naar beneden of boven kan lopen in het hok. Hierdoor zijn wij genootzaakt om hem daar telkens bij te helpen. Omdat ik volgende week aan een nieuwe studie begin heb ik hier helaas gewoon geen tijd voor. Ik ben dus bang dan Pan een binnen konijn zal moeten worden... En zijn konijnenvriendin is absoluut geen binnenkonijn... Of uberhaubt een knuffelkonijn... Ze is echt genoodzaakt aan een buitenhok met ren etc.. Omdat ik Pan dit niet aan kan doen, en haar niet alleen wil laten leven, want ze is echt een vrouwtje die een vent nodig heeft, ben ik bang dat we haar ter adoptie moeten zetten dat ze toch nog met een man kan leven. Pan zal helaas toch zonder vriendin moeten. Binnen kan ik echt geen 2 konijnen houden... En een dubbele buitenhok zit er ook niet in.... We zijn nog aan het dubben wat te doen maar ik baal er wel van allemaal hoor.. Pppfff

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijn kon ook het trapje niet meer op. Maar na een week of 2 na het stoppen met fenbendrops kon ze het trapje wel weer op. Het is nu geloof ik 10 maanden geleden en het gaat heel goed met haar. Haar kopje staat nog een klein beetje scheef maar verder is ze heel actief.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ontzettend naar dat Pan een terugval heeft en dat je nou voor zo'n moeilijke beslissing staat.

Is het geen optie dat Pan alleen gebruik maakt van de beneden verdieping en ren. Ik weet niet hoeveel ruimte hij dan tot zijn beschikking heeft. Mocht het te weinig zijn, dan kan je dit misschien uitbreiden. Het zou zo jammer zijn als je beide konijntjes uit elkaar moet halen en dat je misschien zelfs je voedster weg moet doen.

Hopelijk lukt het om een oplossing te vinden. Heel veel sterkte in elk geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Stamper

Pan is een Teddy Widder en vanwege zijn lange vacht is het niet handig hem altijd beneden te houden. Daarbij heeft mijn vrouwtje meer beweging nodig. Ze is drukker dan Pan. Om ze beide alleen maar beneden te houden of Pan beneden te houden is met zijn vacht gewoon geen optie. Helemaal niet nu de herfst en winter eraan komt.

We kijken het nog even aan... :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .