Ga naar inhoud

E. cuniculi


Blue

Aanbevolen berichten

Vanochtend ben ik met spoed naar de dierenarts gereden. Pan zijn hoofd ging scheef en hij draaide alleen maar cirkels.

Heel beangstigend om te zien. Volgens de dierenarts is het E. cuniculi. Hij heeft nu 2 soorten medicatie voor de aankomende 28 dagen en een injectie gehad.

Drinken doet hij ook, uit een bak weliswaar. Eten helaas nog niet dus dat houd ik even goed in de gaten.

Zijn er mensen hier met ervaring met E. cuniculi?

Volgens de dierenarts kan het nog goed komen.. Hij is tenslotte nog maar 2... Maar ik zou graag van anderen willen weten of het goed kwam en zo ja, na hoeveel dagen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 62
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Het is altijd afwachten hoe het konijn herstelt. Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans.

Hier was de verbetering binnen 2 weken te zien, maar dat wisselt ook.

Belangrijk is in ieder geval een rustige omgeving met weinig stressfactoren. Is er recent sprake geweest van stress of ziekte (of iets anders) waardoor de weerstand verminderd is? Vaak zie je dan dat EC de kop op gaat steken. Ook naar de toekomst toe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan me geen stress voorstellen... Hij was de laatste tijd wel extra aggressief tegenover zijn maatje. Weg jagen enzo... Zou dat ermee te maken kunnen hebben? Zowieso zit hij nu apart. En op kranten/handdoeken. Ik hoop echt op snel herstel... Hij ziet er echt zielig uit :"(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hoeven in principe niet apart, de andere zal waarschijnlijk al besmet zijn, als dat de reden zou zijn. Bovendien zijn erg veel konijnen drager van deze parasiet, zonder dat het tot uiting komt.

Ik heb ze gewoon lekker samen gelaten, omdat ze absoluut niet zonder elkaar kunnen.

Ik merk aan mijn voedster ook dat ze was boos/gefrustreerd reageert als het de kop op steekt. Maar wie zal het zeggen dat het er officieel mee te maken heeft?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat voor een medicatie heb je gekregen?

Hier ook een aantal konijnen gehad met EC de meeste overleefde het wel maar kregen het later weer terug. Vooral een inenting of andere stress was een trigger. Als je er dan snel weer bij bent dan heb je het ook vaak weer snel onder controle. helaas heb ik er ook een paar konijnen door verloren.

Soms zie je na twee weken vooruitgang maar ik heb ook wel eens 6 weken zitten klungelen.

Met de juiste medicatie en verzorging hoop ik dat hij er snel weer boven op is.

Sterkte-beterschap en een dikke knuffel Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal vanavond even kijken welke medicatie hij heeft. Maar het is een drama hoor. Hij was ooit zo levendig en nu is hij echt de kluts kwijt. ik heb hem gister weer bij zn vriendin gezet maar hij liep de hele tijd tegen het hok aan en leek helemaal niet op zn gemak. Ook uit zn flesje drinken lukt niet meer dus heb ik hem een bak gegeven, maar die wordt steeds vervuild door mn andere konijn. Vanochtend heb ik hem toch weer apart gezet. Hij zat nog steeds onderin het hok waar ik hem gisteravond voor het laatst gezien had. Het is echt heel triest om te zien. Ik wil echt het allerbeste voor hem. Tis mn kindje :"(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het niet gaat bij je andere konijn dan inderdaad maar apart houden.

Zet hem in een niet te grote bak met eventueel een opgerolde handdoek waar hij tegen aan kan leunen. Zodat als hij tolt hij niet helemaal door het hok gaat. Geef hem regelmatig iets te drinken door met een spuitje water in zijn bekkie te druppelen misschien ook wel iets van electrolyten?

Hoop dat hij wel nog zelf eet.

Succes ermee het is inderdaad heel zielig en akelig om te zien als ze zo tollen. Dan doet je hart zeer. Maar het kan goed komen hoor.

Geef hem ook pijnstilling dat helpt ook met eten als ze geen pijn hebben eten ze beter.

Succes-beterschap en een dikke knuffel Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien toch nog Metacam erbij vragen dit is pijnstillend en ontstekingsremmend. Door pijn eten ze ook slechter is mijn ervaring.

Ik kreeg het eerst ook niet en later wel en ik merkte toen dat het beter ging dus ik vraag er nu altijd gewoon om.

Hoe gaat het nu met je konijntje??

Knuffesl Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed idee. Maandag ben ik weer vrij, zal dan meteen bellen. Hij heeft nu onderhand ook al diarree. Ik heb hem appel gegeven en dit eet hij wel. De biks gaat moeizaam. Ook met medicatie is het een gevecht. Hij vind het verschrikkelijk en ik ben ook bang om hem pijn te doen bij zijn nek. Sta nu half uur eerder op zodat ik er de tijd voor kan nemen.

De enige reden dat ik de hoop nog noet opgegeven heb is omdat hij het zelf wel allemaal lijkt te willen. Dat geeft mij ook hoop! :)) alleen waar ik me wel zorgen over maak is dat hij zich steeds probeert te wassen maar dit lukt hem niet. En nu hij diarree heeft.... Is het verstandig om hem dan ook een beetje te wassen? En zoja, hoe vaak? :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja je moet hem zeker schoon houden. Misschien met een washandje of doekje wat je een beetje vochtig maakt even schoonmaken. Zelf doe ik het altijd door een beetje lauw in een bakje billen schoon spoelen. Wel goed afdrogen. Maak wat hooithee gekookt water over hooi en een tijdje laten trekken. Kun je de biks niet laten weken en hem dat met een lepeltje geven?

Ik masseerde het nekje van Samson juist altijd wel voorzichtig maar je voelde gewoon dat het hem ontspande misschien kun je dat ook eens proberen. Hij zit hoop ik wel binnen anders moet je uitkijken met vliegen.

Ik hoop dat het gaat lukken liefs en knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb mijn lieverd een maand geleden moeten laten inslapen, ze had ook Ecuniculi. Ze was pas 10 maanden, we waren er op tijd bij, maar de medicijnen sloegen niet aan, ik heb zelfs contact met Utrecht gehad, en die vertelde mij dat alles wat ik gebruikte, ook de hoeveelheden, klopte. Helaas werd het alleen maar erger, en heb ik een verschrikkelijke beslissing moeten nemen. Ik mis er elke dag, meer en meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn Gijs van 7 heeft ook EC gehad, begon in maart, zijn kopje stond echt maar heel iets schuin maar omdat ik het herkende van hier meteen ingegrepen. Gijs had naast EC ook haakjes dus dubbel pret :( duurde een dikke week voor ik dacht ja hij is door het ergste heen, zijn koppie ging na 5 dagen rechter!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Helaas heb ik 2 weken mijn lieve konijn in moeten laten slapen wegens E-cuniculi. Mis hem verschrikkelijk, helaas was Poekie nog maar 2 jaar oud en hield hem in huis. Dus het gemis is enorm! Ik heb na 2 weken al de beslissing genomen om hem in te laten slapen, de dierenarts zag er ondanks de medicatie geen heil meer in. En hij had ook gelijk want Poekie zijn hoofd bleef scheef, hij viel om en hij kon nauwelijks zijn kooi in en uit komen. Lag veel op zijn kleed en had echt pijn, ondanks wat een ander zegt, ze kunnen echt wel pijn hebben van E-cuniculi! Toen Poekie was ingeslapen liep er bloed uit zijn neusje en dat houdt in dat het echt slecht met zijn koppie gesteld was. Heb dus de juiste beslissing genomen, ook al doet het pijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een nare berichten allemaal jongens. Ik zit nu al met tranen in mn ogen. De gedachte dat ik Pan zal kwijtraken maakt me helemaal van streek. Echt iedereen die Pan gezien heeft is gek op hem. Tis zo een bijzonder beest. Ik zou echt niet zonder hem kunnen. Maar het lijkt wel of het alleen maar erger wordt.:(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Konijnen kunnen ook herstellen hoor. Ik heb ik januari Gipsy in laten slapen. De DA waar we 2 dagen naar toe zijn gegaan wist niet wat het was, dus werd ze ook niet behandeld. De DA die we nu hebben heeft wel de juiste medicijnen gegeven, maar dat mocht niet meer baten. In maart heeft Paco ec gekregen en omdat ik er zo veel over had gelezen, waren we er nu wel op tijd bij. Paco was in een week tijd hersteld. Daarna is hij gecastreerd en we zijn nu bezig met een lastige koppeling, maar mijn ventje doet het super!

Dus geef de hoop niet op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook hier doodzieke konijnen waarbij de dierenarts zei zullen we hem niet laten inslapen die nu weer vrolijk door de ren rennen.

Bij mijn eerste EC konijnen wisten de dierenarts niet wat het was. Ik had toen op internet een hele stapel kopietjes gemaakt voor haar van artikelen uit Amerika over EC maar zij kende het niet.

Achteraf heb ik nu nog steeds spijt dat ik niet gewoon om de juiste medicatie heb gevraagd toen en niet mijn lieve Muis heb laten inslapen. Zolang het diertje alert is dingen nog wil en zelf moed heeft heb ik dan hoop. Je weet het zelf denk ik wel als het niet goed gaat.

Ik hoop dat het nu beter met je konijntje gaat. Luister naar je hart.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb even gekeken maar ik denk dat je beter de gewone kunt nemen. De andere is met toegevoegde vitamine C en meer voor cavia's en Degoe's zo te lezen. Ik zelf heb altijd de gewone groene zakjes gehad. Kun je ze niet gewoon ophalen bij de dierenarts?

Ondersteunt darmactiviteit en afweersysteem

Herstellende dieren moeten vaak aangezet worden tot eten. Supreme Science Recovery stimuleert de eetlust omdat het goed verteerbare en eetlustbevorderende ingrediënten bevat. Dit helpt om de darmactiviteit te bevorderen, de groei van goede darmbacteriën te stimuleren en het afweersysteem te ondersteunen. Het bevat ook grote hoeveelheden eiwitten, vezels en vitaminen die van vitaal belang zijn tijdens deze kritieke periode van herstel.

Ingrediënten

Luzerne (30%), voederhaver, tarwe, soja, tarweachtermeel, doperwten, chicoreiextracten rijk aan fructooligosacchariden (2,5%), cellulose, mineralen, vitaminen, suikerbietenpulp, anijs en fenegriek.

Dit is die plus Supreme Science Recovery Plus is gemaakt van een selectie ingrediënten van hoge kwaliteit, die worden vermengd tot een zeer voedzaam en eenvoudig toe te dienen dieet. Het is ideaal voor gebruik tijdens perioden van stress, bij gebrek aan eetlust of bij een gevoelige spijsvertering. Supreme Science Recovery Plus bevat veel eiwitten, vezels, vitaminen, probiotica en kruiden en helpt zodoende om het nutritionele welzijn van uw huisdier te herstellen. Vermengd met water helpt het bij de rehydratie en stimuleert het de natuurlijke eetlust.

Supreme Science Recovery Plus bevat ook vitamine C. Het is dus geschikt voor cavia's en degoes zonder dat er extra voedingssupplementen nodig zijn.

Hoe gaat het nu met je konijntje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

heej, hier ook ervaring met ec. Ben ervoor bij verschillende dierenartsen geweest, eentje wilde haar in laten slapen maar dit wilde ik niet omdat ze idd zelf nog at. Uiteindelijk eentje gevonden die erg veel verstand ervan had. Het heet hier erg lang geduurd voordat ze verbetering liet zien, de eerste antibiotica sloeg niet aan, het werd alleen maar erger. Deze kreeg ze in haar bekkie en ging hiervan ook aan de diaree. Vervolgens kreeg ze andere antibiotica, veranderde weinig, niet beter en niet slechter. Vervolgens weer overgestapt en deze sloeg aan!! Ik wil hiermee zeggen dat het soms even zoeken is naar de juiste kuur, verschilt per konijn,

Nu is zee van de medicijnen af, ze is niet meer helemaal de oude en haarkoppie staat nog wat scheef maar verder gaat het nu echt super!

Zolang je konijntje er nog voor wil gaan zou ik de moed nog niet opgeven, Heel veel sterkte en ik hoop dat je konijntje er helemaal bovenop komt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pan heeft al de gewone SS voer. Alleen vandaag viel het me op dat hij er niet meer op af kwam. Morgen ga ik zowieso even naar een andere dierenarts met Pan waar ik wat meer tevreden over ben. Vragen naar dat medicijn en kijken of hij wel genoeg vocht heeft en volle buik heeft (of iets dergelijks)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .