Ga naar inhoud

Klaver flinke diarree: Coccidiose


Lonja

Aanbevolen berichten

  • Reacties 135
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ja daar maak ik me ook niet echt zorgen over. Ik denk dat ze gewoon hetzelfde gaan doen als bij de eerste koppeling. Het blijven dezelfde konijnen met hetzelfde karakter bij elkaar, dus dan hou je waarschijnlijk ook dezelfde uitkomst.

Anders zou je ook bij konijnen die een mislukte koppeling hebben kunnen zeggen: Och joh, hou ze twee weekjes gescheiden en doe ze dan nog eens bij elkaar, dan gaat het waarschijnlijk wel goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh wat word ik hier blij van. Jij natuurlijk nog blijer.

Een konijn kan inderdaad van heel ziek ineens weer heel levendig zijn. Maar dat vind ik ook wel met andere dieren hoor.

Als ze nu goed eet komt ze best wel snel weer bij hoor.

30 tot 50 gram per dag was dat bij Samson. Ik hoop dat het zo goed blijft gaan en hij snel weer terug kan naar zijn vriendje.

Knuffels Belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet hoeveel ze is afgevallen, ik kon haar nooit goed wegen vanwege dat wilde wat ze heeft, die bleef geen seconde stil zitten.

Nu is ze wat rustiger maar gaat het om grammen, die kan ik niet zien op de personenweegschaal en ik heb een keukenweegschaal met zo'n bakje op de weegschaal, daar blijft ze ook nooit bovenop zitten dat weet ik nu al. Maar ze eet iedere dag 50-75 gram extra biks (dubbele portie) dus dat moet er wel aankomen gok ik zo. Ik kijk dan maar op het oog, als ik haar kan rollen is het goed :P

Nee maar ik zie gewoon dat ze veels te mager is, dus je ziet en voelt het vanzelf ook wel als ze aankomt.

Fijn om te horen dat dat zo snel kan gaan.

Vandaag is ze weer wat levendiger en alerter! Ze maakt sprongetjes recht omhoog, nog heel kleine sprongetjes voor haar doen, en ze reageert niet alleen meer met haar oren op geluiden maar echt weer met haar hele lijf, schiet gelijk rechtop als ze iets hoort ook al is het een vertrouwd geluid, zo hoort dat bij haar. Ze is de hele dag uit haar kooi nu, kunnen die spieren ook weer aansterken en kan ze conditie opbouwen. Ik moet langzamerhand maar weer wat speelmogelijkheden gaan geven ook.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Och dat hoeft niet hoor, vind het zo lief van jullie dat ik van die meelevende reacties en steun kreeg hier!

Het is nu gewoon een kwestie van herstellen, ik ben niet bang meer voor een terugval nu ze zo goed eet, steeds levendiger wordt en steeds normalere keutels krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh geweldig Lonja. Je kunt je zo ongerust maken over die diertjes. Dat je er van wakker ligt. En als het dan goed gaat......

Ik zet altijd een reismandje op de weegschaal dat weeg ik en dan mijn konijn erin en dan het verschil ervan aftrekken. Doe het gewoon nu even en dan de volgende week nog eens dan kun je zien of hij is bijgekomen. Je kunt natuurlijk ook zelf en dan het konijn oppakken doen. Ik ben ik ieder geval heel blij dat het nu zo goed gaat. Hij was zo ziek. Knuffels belleke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Reismandje is wel een goed idee, ik ga eens puzzelen, want er ligt zo´n los bakje op de weegschaal wat er heel snel afkiepert, dus als ze dan beweegt in dat reismandje dan dondert ze er met mand en bakje en al af, maar als ik er handdoeken in prop zodat ze niet op en neer kan in het reismandje kan dat misschien wel.

Maar zo op het gevoel is er al wel wat gewicht aangekomen en ernergie heeft ze ook echt weer. ´t Is zo´n schatje, ze kan maar niet genoeg geaaid worden, ze kruipt dan echt zo ongeveer in je en maar duwen met haar kop onder je hand, ik word ook helemaal afgelebberd. Wat een liefde!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .