Ga naar inhoud

rare urine maar wel zogende


hangoorgilrly

Aanbevolen berichten

Help,

Weet iemand wat dit zou kunnen zijn. Mijn fr.hang. heeft nest van6 wkn nu maar sinds gisteravond rare urine met een soort afschijding erin (witte plakaten). Ze loopt ook moeilijk en kan niet lekker gaan liggen. Ze eet nu wel weer wat maar niet wat ik gewend ben van haar. Heb haar inmiddels ook van de kleintjes en paps gescheiden deze aten toch al met de pot mee dus hoop niet dat het kwaad kan.

Ik ga zowieso maandagochten nr DA maar hoop dat iemand mij hier iets meer over kan vertellen. Kan namelijk niets vinden over dit urine verhaal.

afbeelding014se3.th.jpgHelp vind het zo sneu voor de kinders dat ze nu niet bij mams kunnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de bliksem naar de da gaan. Je bent het toch van plan voor vandaag maar ik moet me bij cindy aansluiten dat het beter was geweest dat je zondag al ging. Langen wachten maakt het enkel erger en idd spoeddienst is iets duurder maar het kan het leven van je diertje redden dus dat je dat er niet voor over hebt doet mij ook wat vragen stellen.

Ik hoop in elk geval dat het goed komt met je beestje en laat ons horen wat het juist was. Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik ben idd naar de da geweest, maar hij heeft zo niets kunnen vinden.

Heb ook keutels bij hem achtergelaten en later nog verse urine langs gebracht, hij zou mij bellen met de uitslag. Inmiddels heb ik zelf alweer gebeld, maar er was nog geen uitslag.

Zodra ik het weet zal ik dit ook hier mededelen.

Wat ik erg jammer vind is dat als iemand een vraag steld, je er gelijk op wordt afgerekend dat je niet direct naar de da gaat. Je weet namelijk nooit wat iemand zijn thuis situati is!!!!! Dat zou dus betekenen dat je dan maar geen dieren moet houden als je niet direct nr een da kunt gaan.

Wel weet ik dus dat ik hier maar geen vragen meer zal stellen.

Ik had een kennis aan de tel. gister en ik heb niet gevraagd of zij iemand wilde vragen zij deed dit uit haarzelf.

Maar voor degene wie het willen weten, zal ten slotte nog even vertellen hoe het zit.

Ben alleenstaande huismoeder van jongen vn 6 en meisje van anderhalf, heb 1 hond,1 kat, paps&mams fr.hangoor inmiddels met 8 mooie jongen, 2 baardkonijntjes. Al mijn dieren hebben het supergoed, menig dier zou zo willen leven. Alleen er is niet altijd geld voor een da, net zoals er soms geen geld is om leuke dingen te doen.

Aju!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hm okay ik snap best dat je er geen geld voor hebt om naar de da te gaan maar is het mishcien niet een iee om een potje waar je elke keer wat kleingeld in doet dat je toch iets achter de hand hebt

ik vindt het jammer als je niet meer langs zou komen

liefs sharmayne

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je financiële situatie laat het niet toe zoveel dieren te hebben als ik het zo hoor. Maar je hebt ze nu al dus dat potje met da spoedgeld lijkt me wel een goed idee. Ik zou het ook zeker niet laten om hier vragen te stellen hoor. Want als je dan niet naar da kan dan kan je hier toch terecht voor wat raad, misschien bij andere problemen.

We bedoelen het ook niet kwaad maar om eerlijk te zijn, het is een normale reactie van dierenliefhebbers hoor, dat zul je vast op andere fora ook merken. Als er een da aan te pas hoort te komen horen wij gewoon te vaak dat het niet kan en ook erg vaak om de redenen dat jij op geeft.

Ik zeg niet dat jij slecht voor dieren bent en ik geloof best dat menig dier graag bij je zal wonen maar ik denk wel dat er teveel zijn dan. Je weet toch dat als je een dier neemt het altijd kan voorkomen dat je met spoed naar de da moet. Dat is net zo als met een kind krijgen. Je moet allerhande kosten voorzien die niet te voorzien vallen.

Die vergelijking met geen geld voor leuke dingen vind ik dan ook helemaal niet gepast. Het gaat hier om een levend wezen zijn gezondheid. Je zou je kind toch ook als de bliksem naar de dokter laten gaan.

Stel je zelf even voor dat het dier waarover het hier gaat een kind is. Zou jij dan niet de eerste zijn die van zijn oren komt maken dat het naar de dokter moet.

Zo onlogisch zijn we hier niet hoor en 't is niet omdat we wat fel reageren dat je hier afgestraft wordt en niet welkom bent zeker niet!

Ik zou het echt erg vinden moest je nu hier wegblijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan helaas ook nog geen uitsluitsel geven over wat pebbels nu heeft.

Heb dus 2 x de da gebeld, mr die heeft het druk al met al weet dus nog steeds niet wat ze heeft.

Wordt gezegd dat ik mr even moet afwachten Ja idd..........boos was ik ook mr bereik er niets mee.

Ja tuurliijk kan Pebbels meenemen in de trein naar almere daar zit wel een konijnenkenner da.

En idd het zijn er nu een beetje veel maar 4 van de kleintjes gaan nr vrienden en hou er zelf dus 4 over dit nest heb ik genomen om mijn groep uit te breiden, voor degene die het wilde weten.

Maar er zijn nog andere forums hoor waar ik ook met vragen terecht kan.

Ik ben ook een dierenliefhebster maar zal mensen niet gelijk zo benaderen, zoals ik al eerder zei je weet de situatie niet.

gr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik heb eindelijk de uitslag gekregen vandaag na weer zelf gebeld te hebben. Prognose was niet best (waarschijnlijk) baarmoederontsteking dit zijn de woorden van de da. Ik vroeg dus mr hoe dan? 6 wkn na bevalling hij vertelde dit kan voorkomen ook wel eens bij honden. Ik heb dus medicijnen meegekregen wat ik 2x daags in haar bek moet spuiten, en vrijdag terug komen voor controle en ivm koorts opmeten.

Gr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei dat is idd niet zo best...

Ik heb onlangs hetzelfde meegemaakt, maar dat was wel met een erg verzwakt konijntje dat net een dieet achter de rug had en 2 jaar verkeerde voeding had gekregen, dus houdt dat goed in je achterhoofd...

Ik geef je de info door die ik heb gekregen van een bekwame da (van verschillende zelfs want ik heb rondgebeld omdat mijn voedster tijdens narcose overleden is en ik zeker wilde zijn vooraleer ik mijn nieuwe ram daar liet castreren) Het is zo dat in geval van baarmoederontsteking die slechts in 90% van de gevallen succesvol met antibiotica kan behandeld worden. In de andere gevallen zal de antibiotica te symptomen onderdrukken maar het probleem niet oplossen. Zo'n baarmoederontsteking komt niet plots, ze heeft dit probleem misschien nog niet lang omdat je iets vreemds in je urine zag en er dus op tijd bij bent? Ik zag het pas toen ze niet meer at en meestal zie je dat idd pas als het konijn niet meer wil eten en dan is ontsteking al erg ver^gevorderd.

Als de antibiotica op termijn niet helpt,heb je geen andere keuze dan de baarmoeder er te laten uithalen. Je moet rekenen minstens 100 euro voor die operatie. Ik hoop voor jou dus dat de antibiotica aanslaat, maar dat weet je pas over een aantal weken.

Welke medicatie heb je gekregen? En hoe kan da precies aan urine zien dat het baarmoederontsteking is? Ik neem aan dat urinetest negatief was en dat hij daarom denkt aan baarmoeder?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Caroline,

Hij had haar eerst onderzocht en later controle gedaan met keutel en urine, toen ik de volgende dag dus belde voor uitslag kon ik langs komen voor medicijn. Toen vertelde hij dus prognose niet best (baarmoederontsteking).

Ik zei nog hoe kan dat dan, hij zegt komt wel vaker voor bij honden ook pas na 6/7 weken, ik heb een flesje met papperig medicijn gekregen zitten volgens hem 2 soorten antibiotica in???? iets met dm en do. Ik heb vandaag nog teruggebeld om te vragen wat voor medicijn het precies is, maar krijg hier niet echt duidelijkheid over. Heb contact gehad met andere da en die moet ik morgen dit doorgeven.

Ook belde ik mijn da of ik een kuurtje kan krijgen voor wormen want ik zag vandaag ook bij mijn ram wormen en deze zit samen met de 8 jonkies, maar ook nu werd weer gezegd eerst keutel langsbrengen ivm het juiste wormenkuurtje??? Erg vaag allemaal.

Er zullen nu wel weer een heleboel reacties komen omdat ze mij geen goede dieren bezitster vinden, maar dat is dan pech hebben.

Groetjes Carolien van Nanc

en ben blij dat je me tenminste niet afrekend hierop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hm, vreemd dat je geen volledige info krijgt. De da die je nu extra gecontactreed hebt, dat is een konijnenspecialist?

Bij Nena was het zo dat de da voelde dat er een ontsteking zat (dat voel je trouwens omdat die plek in het lichaam warmer is) maar vermits Nena een dwerg was en baarmoeder en blaas dicht bij elkaar liggen, kon hij niet met zekerheid zeggen welke van de 2. Hij heeft ter plaatste geprobeerd haar te laten plassen en dat lukte niet, dus heeft hij ook geen staal kunnen nemen. Dit zou geweest zijn om te testen op blaasontsteking. Ik weet niet of baarmoederontsteking door urine kan getest worden, denk dat test eerder bedoeld was om iets uit te sluiten. Ik heb toen baytril gekregen, moest ik ook 2 keer per dag geven. Onmiddellijk na het da bezoek begon ze trouwens weer te eten enzo. Vermits ik Nena toch wilde laten castreren ivm schijnzwangerschappen, heeft da dan beslist rechtstreeks inwendig te kijken van zodra ze stabiel is. Maar ze heeft dat dus niet overleefd. Tijdens operatie bleek wel dat de hele baarmoeder ontstoken was.

Ik weet weinig over wormen, alleen mijn eerste konijn is 8 jaar geleden preventief ontwormd door de da en dat was zeker maar 1 middeltje. Ik vind de reactie van jou da dus ook vreemd...natuurlijk brengt zo'n onderzoek weer geld in het laadje... Ik heb hier nog nooit gehoord van verschillende middelen, misschien andere mensen wel?

Er is net een topic geopend over wormen bij konijnen door Cindy, daar staat de naam van een medicijn in, ik zou zeggen,haal dat al maar vast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik ben dus cindy.dat wormen toppic heb ik exspress gestart om mensen voor te lichten.En hoe het er uit ziet. En welke medicijnen er gebruikt kunnen worden.Het is heel belangerijk alle dieren te behandelen ook de jongen.Gelukkig vallen die kosten mee.Maar balen voor je voedster ze is al ziek en heeft waarschijnlijk wormen.

Geen handige combinatie.Meschien heb je wat aan het wormen toppic. http://www.bunnybunch.nl/community/algemene-vragen/5962-wormen-konijnen.html

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja idd ze deden erg vaag over het medicijn.

En ja degene die ik alsnog heb gebeld is konijnspecialist in Almere, vertelde me wel dat hun ook wel medicijnen stampen tot een papje en dat meegeven, dus dat was niet raar.

Het verhaal wormen, ik ben vanmorgen direct gegaan met de keutels en kreeg pilletjes mee heb zelfs nog over. Vermintel C hij keek eerst even wat voor worm het was en vroeg hoeveel baby's er waren en ik hoefde ze niet te betalen. Maar ja ik moet morgen weer natuuriljk met Mams.

gr:bunny:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik ben vanmorgen weer nr da geweest voor controle met Pebbels, maar ze heeft nog steeds koorts ook wel wat minder maar toch. Ik moet doorgaan met de medicijnen en hij belt mij in de loop van volgende week.

De wormen kuur die ik kreeg van de da heeft niet echt geholpen hoor bij vaders, zaten vandaag nog lekker van die krioeltjes tussen bleeeeeeeeee, dus ik ga morgen even panacuur halen bij de dierenwinkel.

gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

even een update!!

Het gaat nog steeds niet goed met Pebbels de medicijnen zijn alweer bijna op, het rare is ze eet nog wel steeds gewoon maar kan der zelf niet wassen van onder. Ik heb haar samen met een vriendin gewassen ivm urinebrand, maar zag zonet dat boven haar staart het kapot is (irritatie).

Kent iemand misschien het middel Vetramil??? Dit zou ik dan op de wond (je) kunnen smeren.

Heb haar ook een lekkere massage gegeven en dit vond ze heerlijk daarna nam ze lekker haar stronkje witlof en stuk komkommer.

Vond alleen na het wassen een hele lange sliert slijm tijdens het afdrogen en daarna los in de ren ook nog eens. Ben dus gaan googelen en denk nu toch af en toe aan gas... Vandaar dat ik zonet ook maar 0,6 mg Equate heb gegeven aan der.

Gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

de voorlaastste die hier gestorven is had dat ook dat doorzichtig slijm

maar die keutelde helemaal niet meer ,alleen als ik haar op tilde om haar kontje schoon te maken dan kwam dat er ook uit

maar als het gas is moet je toch zeker terug naar de diere arts he

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .