Ga naar inhoud

Help konijn dikke ogen


zembla

Aanbevolen berichten

  • Reacties 202
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Heinz heeft helaas sinds gisteren avond ook longontsteking. :(

Hij ademt heel zwaar. Tevens is dit lastig met het voeren en met de medicijnen inspuiten. Ik vind hem nu echt heel sneu. :(

Hij is vannacht op de.bank blijven slapen, wij liggen met matrassen naast de bank. Dit omdat hij op de bank een heerlijk plekje heeft onder een fleecedekentje. Gisteren avond heeft hij daar lekker een paar uur gelapen. Om half twee ging mijn wekker om hem te voeren. Maar Hein zat niet meer op zijn plekje. Hij is vannacht bank over de bank gelopen want oversl lagen keuteltjes. En toen trof ik hem halverwege de bank slapend aan.

Iemand nog tps voor de longontsteking? En iemand enig idee hoelang die longontsteking kan duren?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan een konijn ook last hebben van slijmvorming zonder keelontsteking? Want heinz heeft wel veel last van slijmvorming. Ga zo naar de dierenarts bellen voor broomhexine voor de slijmvorming. Hoe weet je of een konijn zijn neus dicht zit? Ik zie nog geen snot oid

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Zembla,

Wat erg voor je nijntje! Ik heb geen idee maar volgens mij is slijm etc ook een symtoom van myx, correct me if im wrong. Ik zou de dierenarts bellen en met je konijn misschien even gaan stomen in de badkamer. Ik las net een topic dat het een konijn goed doet, verwarming aan en warme kraan open. Daarnaast even bellen met de DA inderdaad. Misschien nu vast even lekker gaan stomen (met mate).

Groetjes Eveline

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit staat op de site van wilhelminapark bij myx . Ik zou dus inderdaad naar de dierenarts gaan om even naar de longen te laten luisteren.

Pussende ogen, snot, benauwdheid, longontsteking ....

De ogen die verdikt zijn kunnen en pusachtige uitvloeiing krijgen. Er is ook vaak snot en door de verdikking van het neusslijmvlies ontstaat een hoorbare ademhaling en benauwdheid.

Er kan een longontsteking ontstaan waaraan het konijn zal overlijden als het niet behandeld wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft al antibiotica sinds zaterdag voor de voorkoming van longontsteking. Ik weet niet of het verstandig is om met nijn ernaar toe te gaan maar als de dierenarts dat echt wilt dan doe ik dat.

Ik hoor duidelijk dat er slijm zit, dit klinkt net als bij mensen dus dat is snel opgemerkt.

Over 10 minuten zijn ze eindelijk open!

aangepast door zembla
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok Zembla, ik hoop maar dat Nijntje dan goed reageert op de AB, misschien is daarin nog aanpassing te doen? Voor slijm zou ik inderdaad een slijmoplossend middel vragen bij de dierenarts en lekker gaan stomen, dat lucht op.

Heel veel sterkte ik hoop echt dat hij erdoorheen komt, duim voor jullie.

Groetjes Eveline

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar hoe weet ik of hij er goed op resgeert? Het zware ademenen dat is sinds gisterenavond en va acht hoorde ik de slijm ook beter.

Ik heb hem nu net bij de hete kraangehouden, het is nu wel wat minder. Bedankt daar was ik zelf niet opgekomen. E ht lief dat jullie allemaal meedenken.

Zou stomen met dat spul wat je voor mensen doet als ze verkouden zijn ook helpen? Dan zou ik dat nog naast de slijmoplosser kunnen doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Zembla,

Ik zou het wel bij natuurlijke producten houden. Sommige dingen voor mensen om te stomen kunnen de ogen irriteren ook bij mensen (Vics, dampo etc). Probeer wat eucaliptus en dan 2 kleine druppeltjes. Zet hem lekker op de badkamervloer en stomen maar.

Ja het reageren op de AB is lastig.. daarom is het ook lastig vast te stellen of het slijm is of reeds een longontsteking. Wanneer hij al sinds zaterdag AB slikt, is het misschien toch verstandig om op een andere over te stappen of de dosering aan te passen, maar dat weet alleen de arts. De combinatie stomen en slijmoplosser en AB denk dat je niet veel anders kan doen. Zeker als er nog geen echt snot bij het neusjes zit (dat zou je met wat water kunnen uitspuiten) doe je voor nu genoeg meid, meer kan je niet doen.

Groetjes en veel sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou natuurlijk krijg ik weer wat anders mee dan dat ik gevraagd heb. Krijg ik hoestdrank voor kinderen die slijm zouden oplossen.. ja hallo mijn konijn is geen kind hoor. Ik ben klaar met deze dierenarts ik zoek er wel een die wel een leven wilt redden. Nu snap ik waaeom ze hem gelijk een spuitje wou geven, dan is/ze er vanaf.

Nou ik probeer dit en als ik straks geen verbetering hoor dan ga ik andere dierenartsen bellen er moet er toch wel een te vinden zijn die me wel wilt helpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Zembla,

Wat vervelend! Kan me wel voorstellen dat nijnen geen volwassenen mens dosering mogen hebben, maar je wilt wel een dierenarts waar je serieus wordt genomen. Ik zou ook voor een second opinion eens rondbellen, heb je al eens op de lijst gekeken? Weet niet waar je woont maar er is er altijd vast wel eentje in de buurt.

Groetjes Eveline

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou Hein dat nu niet aandoen... zeker nu hij het benauwd heeft zal stress hem geen goed doen. Ik denk dat mijn laatste dierenartsbezoek Rambo de das heeft omgedaan omdat hij inderdaad de kou in moest, lang in dat vervoersbakje moest en dan ook nog eens super veel stress had!

Rondbellen kan je zeker doen, heb ik ook gedaan maar verwacht er niet te veel van hoor... Er is jammer genoeg weinig te vinden over degelijk omgaan met een myxpatiënt en nog minder mensen die er veel van afweten...

Als je nog vragen hebt kan je wel altijd eens mailen naar zwarte panter, hier op het BB forum! Zij weet heel veel van myxomatose! Ze heeft me heel erg geholpen met mijn konijnen en ik probeer jou die wijsheid door te geven maar weet niet zo veel als haar natuurlijk :)

Komop Hein!! Doorgaan!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb al 1 gebeld maar ze willen hem echt zien. Ik heb gezegd dat het dan ophoudt. Dat gaat hij niet overleven. Iemand anders gat nog proberen voor me naar haar dierenarts te bellen waar ze al lang klant is. Wellicht dat hun wat kunnen doen.

Het is zo een *** gevoel als je machteloos staat..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kan een DA tot bij je thuis komen? Want de kans zit er ook nog in dat hij geen longontsteking heeft maar dat het snot in zijn keel/ bovenste luchtwegen zit! Dit had Fluffy ook op het laatste!

Neemt hij nog steeds niks om te eten of drinken aan? Beweegt hij nog?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Zembla,

Wat vervelend voor jou en nijn. Probeer het te doen met de medicatie die je hebt. Probeer hem veel te laten drinken, stomen en toch maar dan die kinderslijmoplosser te geven. Als je het idee hebt dat hij niet voldoende drinkt kan je hem ook wat orisel junior geven (voor baby's met diaree). Je doet het prima, meer kan je niet doen zembla. Hij zit binnen, krijgt zijn voer en zijn medicatie, veel liefde.

Als het helaas niet voldoende is dan ligt dat niet aan jouw zorg!

Sterkte

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kun je dierenkliniek hoofdstraat in Driebergen ook nog eens bellen of zij nog een idee hebben. Zij weten ook heel veel van konijnen en myx. Ik weet niet of ze hem perse willen zien of dat het telefonisch kan. Maar het is misschien het proberen waard?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een beetje uit de richting voor het ophalen van de medicijnen.

Maar ik heb goed nieuws! De Konijnenopvang heeft het meegekregen, ze moet zo gaan werken dus kan het niet ophalen maar ze stuurt het per post toe. Dan heb ik het iniedergeval morgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .