Ga naar inhoud

Toch maar de dokter bellen?


Lia

Aanbevolen berichten

Pluisje loopt hier los op bed en hoorde hem 3x hoesten dan moest het vorige keer dus ook hoesten zijn. Ik vind het zo moeilijk om te weten hoe hoesten en niesen klinken. Volgens mij hoorde ik hun van de week 1x niezen dan moet dit dus hoesten zijn. Hij sprong van bed naar de gang en hoesde weer. Het gelukkig niet contineu maar zo nu en dan wel eens.

Moet ik hiermee naar de da gaan? zo ja waar moet ik rekenning mee houden?

wat mag een da wel en niet geven aan mijn konijn? omdat er word gezegt dat een ab niet echt goed is voor konijnen, en wat voor merken mogen ze dan liever niet geven als je een alternatief heb?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien tijd om je bed te verschonen ??? :whistle:

Nee grapje..

Als het goed is weet je dierenarts heus wel wat je konijn wel en niet mag hoor ! (beetje raar als jij de DA gaat vertellen wat je konijn moet hebben)

En als hij eens een keertje hoest of niest is niet zo erg...als hij het heel vaak doet, 20 keer per dag of :blink: zoals Polle zo'n 60 keer, dan zou je er wel mee langs kunnen gaan..

En als hij een vieze neus heeft dus ook........

Maar geloof niet dat je nu á la minute in paniek moet raken hoor....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou omdat ik bang ben dat er iets met zijn longen aan de hand is.

Maar ja ik kan mij ook weer druk maken om niets :s

Ik vraag het over de da omdat sommige da dus erg snel een ab kunnen geven terwijl ze gerust iets anders kunne proberen

Link naar reactie
Delen op andere sites

ben het met zaza eens dat als je naar een koijnkundige DA gaat die echt wel weet wat ie doet. een AB zal vast niet zomaar voorgeschreven worden. en is idd een beetje raar als jij de DA gaat vertellen mijn konijn heeft dit dit en en dat en ik had graag dat je m dat en dat geeft. maar is dit niet een beetje op de feiten vooruit lopen. natuurlijk moet je je nijn goed in de gaten houden maar lijkt mij net als wat zaza zegt dat je niet na drie keer hoesten naar DA hoeft te rennen! maar dat neemt natuurlijk niet weg dat je m goed in de gaten houdt, maar als ik jou berichtjes lees zul je dat vast en zzeker met heel veel liefde goed doen!

succes en ik hoop dat t meevalt en je niet eens naar de DA hoeft!

succes

groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik bedoel dat mijn da wel zo is, te snel ab geven. dat vind ik jamer. daar wil ik het ermee bedoelen.

Ik vind verder niet dat hij zich ziek toont, gisteren en vandaag heerlijk gerent in de tuin. Maar legt nu wel vaker bdk dus dat houd ik ook ff in de gaten.Hij eet zo wie zo minder hooi dan anouk en eet wel zijn biks goed en groenvoer maar krijgt ff geen andijvie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je je dierenarts niet vertrouwt, moet je er een andere zoeken. Want als je niet tevreden bent denk ik niet dat het goed is om er langer langs te gaan. Zoek een da die in konijnen gespecialeseerd is. En ok, intibiotica is niet zo goed voor konijnen, maar als het nodig is, is het nodig. Mijn Vent heeft in heel zijn leven (8 maanden) al een stuk of vier ab kuren gehad. En dan zeg je 'dit is niet goed'. Maar hij is gezonder en gelukkiger dan ooit.

Als je niet zeker bent, zou ik echt gewoon naar een da gaan die gespecialiseerd is in konijnen en er dan gewoon op vertrouwen dat hij je konijntje zal geven wat het beste is voor hem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je konijn moet zoiso wel altijd meer hooi eten dan biks of groenten hoor.. Dus misschien moet je toch minder biks en groenten geven zodat hij zeker hooi moet eten als hij honher heeft. Want misschien komt het ook daardoor dat zijn ontlasting wat minder stabiel wordt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft al minder biks, straks is er niks meer van over.

Kijk bij mijn da zitten er verschillende, en gelukkig zijn ze niet allemaal zo dus ik eis zelf welke da ik wil zien.

Nou ja eisen, ik vraag er gewoon naar. Bij sommige wil ik echt niet dat die aan mijn dier komt, helemaal als die geen vertand heeft van dat diertje. Sommige weten bv niet wat ze met muizen moeten doen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

dat kan je idd gewoon vragen bij je praktijk...

ik vraag altijd wie er is op de dag dat ik kom ze lopen erniet altijd allemaal.

als je twijfelt kan je hetbeste gewoon even gaan of in ieder geval even bellen want hier kunnen we je nijntje ook niet zien..

en idd iets minder biks geven of kijken of er iets anders is wat je dan moet verminderen behalve het hooi..

liefs joan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .