Ga naar inhoud

Madam wil niks


TakkieUtopiaKerst

Aanbevolen berichten

Sinds gister is Flappie bij mijn ouders , madam zit wat in een hoek en lijkt niks te willen. De SS staat on aangeroerd het hooi alleen licht aangeraakt , het gras lokkertje in de hooibal on aangetast en wat hapjes uit haar wortel. Is het gewoon bangheid of is ze kieskeurig? Ik probeer alle lokkertjes maar ze lijkt niks te willen , of ze is eenzaam omdat ze altijd samen zat... Iemand? morgenavond ben ik weer weg , en wil er niet te veel over inzitten....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze hier niet willen eten, dan geef ik altijd alles wat ze maar lekker vinden. Je kunt peterselie tussen je vingers wrijven zodat de geur vrij komt, selderij, dille, citroenmelisse, wortel, wortelloof, witlof, komkommer. En als ze echt niet willen eten, dan krijgen ze gemengd voer. Iets is immers beter als niets.

Drinkt ze wel? Anders zou je een wortel kunnen raspen en net niet helemaal onder water zetten.

Verder is het in deze tijd van het jaar erg belangrijk om haar vacht goed bij te houden. Alle haren die ze zelf op likken, moet er via de darmen weer uit.. Als ze al weinig hooi eet en weinig beweegd, hoef ik je niet te vertellen wat er mogelijk volgt ;)

Misschien kun je ook nog extra lekker hooi geven? Vitakraft alpenweide hooi (AH XL), Vitami (AH), Puik WEIDE hooi (tuincentra), kenner kruiden hooi, vitakraft kruidenhooi...

Maar ja.. de kans zit er in.. 1x extra lekker hooi.. altijd extra lekker hooi..

Hoe zijn haar keutels?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er veel haren in de keutels zitten, is het wel belangrijk om dit in de gaten te houden. Haren kunnen dus een verstopping veroorzaken.

Kan ze niet los in de tuin of in een grote ren zodat ze de benen kan strekken?

Je zou nog wat papaya kunnen geven..

aangepast door Nicky_the
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo erg is gemengd voer nou ook weer niet hoor , konijn van mijn vriendin is 12 geworden op levenslang gemengd voer van puik

Gemengd voer bevat niet veel vezels, maar wel veel eiwitten en vaak ook veel calcium. Dat is geen gezonde basis voor konijnen. Daarom word het vaak afgeraden. Maar in geval van ziekte is dit vaak nog het enigste wat ze willen eten. Daarom geef ik dit altijd als laatste, dus als ze echt niet meer willen eten.

Mijn ram krijgt er (als hij dus gezond is) ook diarree van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo erg is gemengd voer nou ook weer niet hoor , konijn van mijn vriendin is 12 geworden op levenslang gemengd voer van puik

Ik heb zondag een lezing gehad van een dierenarts gespecialiseerd in konijnen en hij vergeleek gemengd voer met MacDonald's, het probleem is niet alleen het teveel aan eiwitten en calcium, maar het is ook een suikerbom en door al die suiker groeien de verkeerde bacteriën die schade kunnen berokkenen aan de spijsvertering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .