Ga naar inhoud

Luna, Tygo, Jur en Fenna naar de dierenarts


Niek

Aanbevolen berichten

  • Reacties 980
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Mooi verblijf zeg! Ben echt jaloers! Ziet er erg netjes uit en Zo te zien kunnen ze zelf naar het graaf deel gaan en weer terug maar kun je het ook afsluiten, praktische oplossing! Erg mooi Niek!

Dankje! Klopt, ze kunnen zelf naar het graaf deel gaan. Het overdekte gedeelte was eerst het hele verblijf. Daarna wilde ik toch graag nog wat extra ruimte, maar er was een laag muurtje gemetseld, dus moest ik iets verzinnen zodat ze er overheen kunnen. Dit was simpel opgelost. Een deurtje in de onderste houtenbalk en een loopplankje. Het leek me wel handig om de delen ook van elkaar te kunnen afsluiten. Dat blijkt nu wel weer, want ik kan ze nu gemakkelijk "opsluiten" in het overdekte gedeelte zodat ze zich s'nachts niet kunnen uitgraven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap het met de beide benen weer op de grond:)

Liefst zou ik ook nog wel 20 konijnen hebben haha:$

Maar heb een super groep van 8 en 2 leuke koppels en daar wil ik echt niet meer in stoken.

We moeten idd tevreden zijn met de lieve schatten die we hebben. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat hier weer helemaal goed. Luna en Fenna zijn weer dikke vriendinnen. luna lijkt nu zelfs extra lief, volgens mij heeft ze spijt :P

Zo verder lijkt het heel goed te gaan met het neusje van Tygo. Luna heeft wel nog een beetje een vies neusje, maar het lijkt allemaal minder erg. Haar ademhaling klinkt goed. De vorige keer, voor de laatste AB, hoorde ik haar soms en dat is nu gelukkig niet. Uiteraard kan ik niet horen of haar longen echt helemaal schoon zijn, maar als ze veel slijm zou hebben zou ik het toch wel merken neem ik aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat ze weer vriendinnen zijn.. Volgens mj is het prima zolang je de ademhaling niet hoort. Bij dribbel is het nooit verder gegaan dan haar neusje, vandaar dar de DA heeft aangegeven dat het waarschijnlijk geen snot is maar allergie. Ik denk dat je het verschik wel merkt tussen echt in de longen en veel slijm of alleen oppervlakkig wat niesen en viezigheid, vooral aan de ademhaling..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Haar oogje ziet er nog steeds goed uit. Met de snot is het wisselend. Ik observeer haar zo veel als ik kan en soms hoor ik haar niezen. Dit doet ze dan meerdere keren achter elkaar en dan komt er ook een beetje snot uit haar neusje. Andere momenten hoor ik helemaal niets en ziet haar neusje er vrij schoon uit ... het is iig niet zoals het moet zijn, maar ze is ontzettend fit. Ze heeft op het moment weer wat last van haar hormonen. Dit keer reageert ze het af op Jur. Ze wil op hem rijden en Jur had er vandaag genoeg van en begint achter haar te jagen en op haar te rijden. Iets wat ik van Jur totaal niet gewend ben, maar Luna blijft maar aan de gang en het wil heel wat zeggen als Jur er genoeg van heeft, want die kan heel wat hebben.

Luna heeft dit jaar meer last van haar hormonen dan andere jaren ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

die hormonen willen wat he bij de dames dit voorjaar

arme jur dat luna niet naar hem luistert

ik vind het dit jaar ook erger met de dames ik zag fluf ook boven op pipo zitten

dappie op freddie die verstopt zich in de tunnel

en evelien had me een nest gebouwd zag ik vanavond met heel veel haar

dus ligt niet aan luna maar aan het weer denk ik haha

maar wel lastig

als luna zo levendig is zal ze wel geen last hebben van haar snotterneus

ik denk dat het gewoon een blijvend probleem is bij luna

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zal idd chronisch zijn bij Luna. Zolang het bij af en toe niezen en een beetje snot blijft is het goed. Wordt het erger dan ga ik weer naar de DA ... misschien nog een ander kuurtje. Ik lees vaker iets over duplo injecties? Ik weet niet meer precies de naam, maar het is een hele sterkte AB. Misschien dat dat nog eens een optie is voor Luna. Voor nu laat ik het even, want volgens de DA is het niet goed om te veel en te vaak AB te geven aan een konijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, de hormonen bij de dames ... de heren hebben het er maar zwaar mee :mdr: Gelukkig heeft Fenna nergens last van ... het is zo'n schatje! Ik merk dat ze heel erg naar Jur toe trekt de laatste tijd. Erg schattig om te zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja klopt heb ik hier ook veel over gelezen over die duplo injecties

schijnt goed te werken

maar ik zou het ook aankijken zolang ze fit oogt en niet erger word

soms heb ik wel eens meelij met de mannen hoor maar ja

leuk he als ze zo zitten te tuttelen met zijn tweeen

ik vind het altijd leuk als ze elkaar tegelijkertijd zitten te wassen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de tip Kirsten!

Met Luna lijkt het nu vrij goed te gaan (even afkloppen ...). Ze is weer dikke vriendinnen met Fenna, ook haar strijd met Jur heeft ze opgeven en ze komt goed door de verharing heen en ze heeft vrijwel geen last van een vies neusje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net stond ze weer op haar achterpootjes te bedelen (echt heel schattig dan begint ze ook te krabben aan mijn benen zo ongeduldig is ze), dus weer eens goed in haar neusje kunnen kijken en ziet er toch echt schoon uit! Ook haar pootjes zijn schoon. Ik lees vaker dat konijnen met snot ook nieze voorpootjes hebben van het poetsen van hun snuitje, maar daar heeft Luna tot nu toe geen last van gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .