Ga naar inhoud

Help! Konijn heeft open breuk aan voorpootje/gewricht


Yvi868

Aanbevolen berichten

Ik heb de instelling van mijn fotoalbum aangepast naar openbaar dus als het goed is moet de album wel zichtbaar zijn met 2 foto's van Witje nu met verband en babysokje en een oude foto van Witje en Bruintje..

(Daarom heb ik missch ook wel het onderschrift BB newbie :he:)

attachment.php?attachmentid=57462&d=1329572791

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn dat je laat weten hoe het is gegaan. Nu ik je verhaal zo lees, ik heb zo'n situatie een paar maanden terug ook gehad. Toen was er uit de kont een stuk vel weggehapt op 2 plaatsen. Dit heeft de dierenarts wel weer aan elkaar kunnen krijgen (op een pootje heb je niet genoeg vel hiervoor, maar op de kont wel gelukkig) En het is mooi genezen.

Ik hoop dat het voor Witje ook weer helemaal goedkomt.

En wat Aniek al schreef, je kan evt met een opvang overleggen dat je Bruintje "ruilt" voor een lief mannetje. Dan heeft Bruintje ook een mooie kans op een fijne toekomst.

Heel veel succes in ieder geval!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lees het verhaal nu pas, wat een rare da die je niet meteen wilt helpen. daar is de 24-uursdienst van dierenartsen toch voor? maar ok.

Gelukkig dat er nu wel actie is ondernomen. Ik hoop zo dat het goed gaat komen met dat pootje.

Witje lijkt ontzettend veel op mijn floortje :love:

In ieder geval beterschap , hopende dat het pootje er niet af hoeft!

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi BBers,

Witje is nog steeds opgewekt en errug nieuwsgierig. Ze heeft haar verband en sokje geaccepteerd lijkt het en ze zit zelf het sokje schoon te likken (als haar pootje dan..)

Nu zit ik met een andere kwestie: Bruintje en Witje zitten nu in verschillende kooien in 1 kamer, ze staan uit het zicht van elkaar maar kunnen elkaar natuurlijk wel ruiken dus ze ruiken elkaar aanwezigheid maar zien elkaar dus niet. Is dit wel eigenlijk goed??

Ik merk dat ze allebei een beetje van slag zijn omdat ze altijd samen waren en nu dus alleen. Konijn Bruintje staat voor het hekje te 'wachten' en zit te ijsberen in de kooi en Witje kijkt een beetje onbeholpen en steekt haar snoetje door het hekwerk in de richting van Bruintje's kooi om te snuffelen. Ze weten natuurlijk niet dat ze uit elkaar zijn gehaald na het incident, ze missen elkaars aanwezigheid nu.

Momenteel ben ik nog niet zo rigoreus om Bruintje direct weg te doen dus missch wil ik het wel later proberen ze samen te laten spelen maar niet samen in een kooi (als Witje geheel hersteld is btw) Is dat een goed idee?

En als ik hun tweeen nog ooit samen wil laten spelen, dan is het toch juist beter om ze bij elkaar in het zicht te zetten zodat ze elkaar 'blijven' zien en snuffelen (bijv kooien tegen elkaar)?? anders kunnen ze elkaar 'vergeten' en beschouwen ze elkaar als nw konijn (las ik ergens). Is dat echt zo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet eerlijk gezegd niet of later samen spelen wel echt samen spelen wordt. Ik ben eerder bang dat het dan iedere keer op een rangorde strijd uit zal komen. Dit is mijn idee hoor, misschien dat anderen hier een ander idee over hebben. Maar het lijkt me voor de konijnen niet echt heel erg leuk.

Soms is het "elkaar vergeten" beter dan steeds in elkaars zicht hebben staan. Dit omdat ze dan elkaar weer vreemd vinden en opnieuw de rangorde gaan bepalen. Op dit moment is Bruintje de dominantste. Mijn zus heeft ook eens gehad, de koppeling wilde niet echt slagen, de 2 konijnen hadden nog best vaak een conflict. Uiteindelijk hebben ze 2 weken uit elkaar gezeten en toen weer opnieuw gekoppeld. En het is nu een heel lief koppeltje. Dit was wel een exram en voedster.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jee wat een verhaal, hopen dat het snel beter gaat met het pootje van witje. dat samen spelen zou ik ook niet doen, je kan het best konijnen bij elkaar of helemaal niet bij elkaar laten leven. niet steeds met elkaar en dan weer zonder elkaar. ze zullen dan steeds opnieuw de rangorde gaan bepalen en zal bruintje steeds opnieuw laten zien dat zij de baas is. na wat je nu al hebt meegemaakt met je konijntjes zou ik daar zeker niet voor kiezen, zeker niet in het belang van witje!

het is natuurlijk wel lastig om een konijntje weg te doen wat je al een tijdje hebt. maar als je daarbij aan het belang van je konijntjes denkt en weet dat ze beide gelukkiger worden met een gecastreerd rammetje is dat misschien wel iets om over na te denken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 weken later...

hoi allen,

ik wilde ff wachten met een nwe post nadat ik bij mn eigen da was geweest, zij is een kk da en heeft Witje eerder op haar spreekuur gehad. Op haar advies is het verband geheel eraf gehaald, volgens haar is het beter om zo open te laten. De afgelopen drie weken was Witje nl. onder behandeling geweest bij het dierenziekenhuis en daar is het pootje vanaf dag 1 al inpakt in verband om het zo te laten genezen. Toen het verband eraf was gehaald zagen we dat nwe weefsel wel was aangegroei op de open wond maar was 'dood weefsel', waarschijnlijk door de luchtdichte inpakking van de wond :(:(

De kk da vertelde dat ze een aantal gevallen had meegemaakt (hond, kat, geen konijn helaas) en allen waren uiteindelijk genezen zonder (al te veel) behandeling en/of medicatie, wel na een lange periode... Ze verwacht dat de wond wel kan genezen maar kost tijd (dat was voorzien dat het genezingsproces lang zou zijn...) Witje krijgt nu alleen pijnstilling, antibiotica is niet meer nodig want er is geen infectiegevaar. Witje is aardig aan het wennen dat ze geen extra gewicht meer mee hoeft te dragen (polsterwatten, verband, babysok) want ze was de laatste dagen het verband echt zat en bleef er maar constant aan trekken door ongemak want het verband zat tot haar oksel gewikkeld. Direct na terugkomst vd da begon ze al het dode weefsel eraf te trekken en ging aan de wond likken, missch door ongemak of dat ze de wond zo schoon mogelijk wilde krijgen. Volgens de da is dat helemaal niet erg dat Witje aan haar open wond likt want als het pijn doet dan blijft ze er wel van af of doet het zachter (wel logisch). Door het likken was het aanzicht van de wond wel bloederiger en de eerste 24u was ze zo gefocust op haar wond en het likken dat het wel een beetje obsessief leek. Nja ik snap het wel.. als je 3wkn lang je pootje niet had kunnen verzorgen/likken dan wil je dat zo graag doen nu het wel kan...

Wondzalf aanbrengen is overgiens niet nodig want dat likt ze er toch af, zegt de da. De luchtdichte bepakking v 3wkn lang leek haar juist funest geweest te zijn voor het sluiten van de wond en de aangroei v korst en nw weefsel. Toen het verband eraf ging zag ik zelf ook dat de cutinova hydropleister juist het nwe weefsel mee trok dus dat kon nooit goed zijn..

Nu is afgesproken dat we wekelijks de voortgang weer bekijken bij de kk da, btje monitoren en opletten hoe ze haar pootje gebruikt. Het lichaam van Witje bepaalt of er aangroei v weefsel en huid zal zijn (te veel: wildgroei of juist te weinig: wond sluit niet), als het lichaam besluit alles af te stoten of dat het op een of andere manier ontstoken raakt dan kan alsnog overgegaan worden op amputatie, maar de kk da ziet dat niet zo snel gebeuren. Nu is het verband al 3 dagen af en de open wond was schoongelikt door Witje zelf en er groeit nu een weerbarstig korstje overheen. Ze lijkt het fijn te vinden dat ze haar pootje spaarzaam kan gebruiken bij het schoonmaakritueel en ze leunt er een beetje op bij het huppen maar meestal trekt ze het iets op om er geen druk op uit te oefenen. Ze speelt al weken op handdoeken en vandaag gebruikte ze het gewonde pootje zelfs ook lichtjes met het graven in die handdoeken :)

Ze is ook inmiddels erg verwend met een groot scala aan chill-spots in haar kooi want ze heeft naast veel speelgoed, haar slaap-speeldoos met handdoeken, ook een ligbedje, Snugglesafe warmtekussen (aanrader!) en een fleecedeken als bodembedekking. Haar tijd buiten de kooi (spelen op de bank) wisselt ze af met rusten in de kooi.. dus het ziet er nu redelijk uit en hoop dat het zo doorgaat! deze wk staat er weer een afspr bij de kk da en dan zal ze het korstje en omliggende gedeeltes bekijken en hopen dat er geen ontsteking/zwelling zal plaatsvinden.. fingers crossed!

iedereen bedankt voor de lieve berichtjes! Nwe foto's van Witje volgen snel (zonder modieus sokje helaas) x

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .