Ga naar inhoud

Saar heeft een kaakabces


Polomeisje

Aanbevolen berichten

Zo, vanmorgen kwam het laatste korstje los, met de eindjes van de hechtingen.

Overgebleven is een mooi roze "naveltje" met nog iets donkerroze in het midden. Ik merk wel dat er van het abces nog maar heel weinig over is. Begin van de week maar naar de DA voor controle, kijken of ik kan stoppen met de AB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 60
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Weer even een update:

Woensdag ben ik al gestopt met spoelen, want er was volgens mij niet zoveel meer te spoelen. Het zat dicht en dinsdag is het laatste korstje eraf gegaan. Het was ook niet echt meer dik, al zit er nog een klein restje wat je kan voelen.

Gisteren bij de DA geweest. Ze kon het abces in eerste instantie niet eens meer vinden! Ik heb aangewezen waar het zat. Dat geeft wel aan hoe goed het genezen is inmiddels.

Ik mocht van de DA stoppen met Duplo, maar zou nog 2 weken de Flagyl moeten geven.

Daarna werd ze gewogen, omdat ik het idee had dat ze afgevallen was. Inderdaad: 3,9 kg. Vorige keer was dat nog 4,2 kg en haar normale gewicht is ongeveer 4,5 kg.

Toen nog even in haar bek gekeken, omdat ik gezien had dat ze nog steeds met eten goochelt. Soms gaat het goed, maar soms komen de blaadjes andijvie er alleen gesabbeld weer uit. Dat was ook de reden waarom ik de eerste keer naar de DA was geweest.

Aan de linkerkant, haar tanden en tong was niks te zien. Alleen rechts achterin, waar het abces ook zat, zat heel veel slijm. Daar zit nog een kiesrest die er niet uit te halen was.

Het zou kunnen dat ze van de AB minder is gaan eten, het kan ook door haar gebit komen. De Flagyl geef ik daarom nog max. 1 week, of totdat ik het op heb.

Komende week moet ze dan wat aankomen. Volgende week weer op controle en hopen dat dat gelukt is dan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag me af of ik ooit helemaal klaar met haar zal zijn...

Hoe snel mag een konijn eigenlijk weer onder narcose na de laatste keer? Zijn daar een soort richtlijnen voor misschien?

De laatste keer was 23 januari. Er moet uitendelijk toch iets aaan die kiezen gedaan worden, al weet ik niet wat...

Ze valt echt aan op die geweekte brokjes. Ik geef haar nu SS met extra vezels, 23%. Hoop dat het helpt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanmorgen viel ze er echt uitgehongerd op aan.

Ik heb er zelfs meer moeten weken, omdat ze alles zo snel op had. Vanmiddag heeft mijn vriend haar nog meer voorgezet, die had ze ook heel snel op.

Het lijkt wel of ze bijvoorbeeld geen hooi meer kan eten of zo, dus dat een beetje groen en brokjes dan het enige is wat ze eet.

Vorig jaar is ze ook regelmatig "in de gasbak" gezet om haar voortanden bij te laten slijpen. Daar hadden ze dan een minuut de tijd voor, voordat ze weer bij kwam. Voortanden zijn inmiddels weer goed aan het afslijten.

Weet je toevallig of dat hetzelfde is als die gasnarcose die jij had? Ik zal eens vragen of ze dat ook doen en of dat anders een optie is. Ik ben bang dat het namelijk wel langer dan een minuutje gaat duren. Er zit iets heel erg fout bij haar rechterkiezen. Vorige week zagen ze daar vooral veel slijm en wat etensresten...

De gebitskundige dierenarts is binnenkort een weekje op vakantie, dus het zal even goed gepland moeten worden. Vandaag om 6 uur weer een afspraak om te kijken of ze niet meer is afgevallen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, goed nieuws: Saar is een beetje aangekomen en weegt nu 4,1 kg.

Voorlopig wil de DA er niks aan doen, omdat ze dan echt weer volledig onder narcose moet. Ze heeft vorige maand geprobeerd de kiesrest eruit te krijgen, maar die zat te vast. Verder weet ze ook niet wat ze eraan kan doen, behalve aan de andere kant wat kiezen korter te slijpen. Die leken vorige week wat lang te zijn.

Ik heb dat van die gasnarcose even nagevraagd, maar dat kan alleen bij iets simpels, omdat ze dan heel snel weer bijkomt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .