Ga naar inhoud

Zijn je konijnen geënt?


Sophie1990

Zijn je konijnen geënt?  

51 leden hebben gestemd

  1. 1. Zijn je konijnen geënt?

    • Ja
      36
    • Nee
      15


Aanbevolen berichten

Nijnen in mijn huis worden twee keer per jaar gevaccineerd als er 'konijnendagen' bij de DA zijn. Tijdens konijnendagen krijgen de beestjes direct een 'APK' en worden gegevens bijgewerkt en vergeleken. Ondanks dat het misschien niet voorkomt dat de nijnen de ziekte myx krijgen, geeft het ze een voorsprong mochten ze het wel krijgen. Ik woon hier vlak bij maneges en boerenbedrijven en heb veel last van steekvliegen en muggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ent ook niet.

Gewoon puur omdat ik er eerder nooit aan heb gedacht.

En nu ik het weet, doe ik het ook niet meer, ze is nooit ziek geweest en zit binnen, dus sowieso minder kans op ziekte. Dat ze nooit ziek is geweest is natuurlijk geen garantie.

Daarnaast is ze zes, ik ga er nu niet meer aan beginnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ik heb begrepen van mijn DA is dat er tegenwoordig een inentingsmiddel wordt gebruikt waarbij het niet om een daadwerkelijk niet actief virus gaat, maar om een "nagebootste" versie. Hierdoor kunnen de konijnen er niet meer ziek van worden.

Dat is compleet nieuw voor mij.. Weet je zeker dat het geen verkoop praatje was?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom zou een DA een verkooppraatje houden als je er toch al bent om je konijnen te laten enten...? Dat heeft dan geen enkele zin meer, aangezien je toch al besloten hebt om ze te laten enten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Drie keer per jaar voor Myx, aangezien dat toch maar zo'n 4 maanden echt goed werkt (dus in vroege voorjaar, voor de zomer en in het najaar) en één keer per jaar voor V. in het voorjaar.

Ook hier wordt de synthetische variant gebruikt waarvan ze, aldus ook mijn dierenartsen, niet ziek kunnen worden. Ralph heeft er overigens nooit last van gehad, van de enting, buiten een boze reactie op de dierenarts ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ent zelf omdat het anders waanzinnig duur is.

Ik betaal 10€ voor een verpakking, daar doe ik 4 konijnen mee en de rest, weg helaas.

Voor VHD betaal ik ook 20€ en daar kan ik twee keer van enten.

Niet iedere DA geeft het spul zomaar mee, maar als ze je kennen kan je het gewoon gaan halen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wordt 2 keer per jaar opgeroepen voor de entdagen. Hier voor kunnen alle konijneneigenaren zich opgeven. Op de entdagen komen alle konijnen voor de enting en dan verdelen we de kosten. Het is dus wel steeds verschillend hoeveel ik kwijt bent, afhankelijk van de hoeveelheid konijntjes die aangemeld zijn. De vorige keer was ik ong €18,- kwijt voor 2 konijnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier ook voor beide de entingen 2x per jaar en nu heb ik een da met entdagen daar ben ik voor beide konijnen 28 euro kwijt en ze worden ook nog eens goed nagekeken.

Enkele straten verder is er nu myx en ik bekijk ze nu elke keer heel angstvallig maar door de entingen ben ik toch net dat klein tikkeltje meer gerust

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een enting overgeslagen... omdat de dierenarts pas in de tweede helft van oktober entdagen had. Naar wat ik gelezen had, was dat zo'n beetje het einde van het myx-seizoen. (Normaal gezien dan, want dit jaar is die myx wel heel erg bezig)

Bovendien zijn het binnenkonijnen en hebben ze in het voorjaar hun enting wel gehad. Komend voorjaar krijgen ze 'm in principe weer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik laat mijn konijnen niet enten.

Dit heb ik besloten omdat het zoals al gezegd geen garantie geeft en in al die jaren heel veel geld kost.

De konijnenopvang binkies in Galder (waarvan wij sponsor zijn) doet enten heel goedkoop. Dus voor de mensen die toch graag hun konijn willen laten enten, kijk goed rond!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb mijn konijnen dit jaar voor het eerst geënt. De dierenarts bij mij in de straat ging met pensioen en werd vervangen door een dependance van een kk-dierenartskliniek uit de buurt. Dit leek me een goede kans om die dierenarts te leren kennen en mijn dieren na te laten kijken. Ik vond het wel duur 50 euro voor twee dieren. In het najaar hoefde niet van hem omdat ik mijn dieren binnen heb.

Nu heb ik drie konijnen en ik vind het wel wat prijzig, maar ik denk dat ik ze in het voorjaar wel weer laat enten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

deed het niet omdat ik een binnenkonijn heb, maar sinds ik zoveel gevallen lees hier die myx hebben gehad heb ik besloten om het wel te laten doen, ook omdat ze afgelopen zomer heel veel los in de tuin heeft gelopen en we dicht bij het duingebied wonen, vind het trouwens ook wel prettig als ze even snel word nagekeken door de dierenarts 2 x per jaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .