Ga naar inhoud

Kale plekken bij de mond


Hderoo

Aanbevolen berichten

Hoi knijnenliefhebbers,

Ik heb een hoogbejaard konijn van 11 jaar oud. Het is een half angora half "gewoonras", en hij is een albino. (wit, met grijze oortjes, pootjes en neusje en rode oogjes).

Hij is op dit moment al tijdje beghoorlijk in de rui en ik kam hem elke dag. Ik kwam er net achter dat hij rond om zijn mond kale plekken heeft. De haren die er nog zitten zijn vies bruin van kleur en samengedaaid. Ik mag er absoluut niet aanzitten, dan probeert hij in alle macht weg te komen. Ik wilde het schoonmaken omdat die haren en vies uit zien. Het is vochtig rond om zn mond.

- Op de kale plekken heeft hij geen korsjes en is roze van kleur.

- Hij eet en drinkt goed.

Dit baard mij erg zorgen... kennen jullie dit?

En dan eigenlijk nog iets... de laatste tijd maakt hij zich zelf niet meer zo goed schoon. Normaal was zijn kont altijd gewoon wit en nu heeft hij er urinevlekken op zitten.

Daarnaast keutelt hij veel als hij losloopt, terwijl hij eerst altijd netjes zn hok in ging om zijn behoefte te doen.

Ik hoop dat we wat ervaringen kunnen delen. Ik ben zo dol op dit beestje...

Groetjes,

Hedda.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht ook meteen aan een gebitsprobleem. Zo te horen kwijlt hij waardoor de haren rond zijn bekje samenklitten. en als een bepaalde plek te lang nat blijft dan vallen daar de haren ook uit. En als hij bijvoorbeeld haken heeft die in de tong prikken, kan hij misschien ook zijn tong niet zo goed meer uitsteken om zich te wassen.

Je weet zeker dat hij nog net zoveel eet als eerst? het beste is om te wegen hoeveel je hem geeft en te kijken of hij het allemaal op heeft na een bepaalde periode. Als hij normaal in een kwartier zijn bakje leeg eet en er nu een par uur over doet, dan kan dit al op eetproblemen duiden. Kijk eens goed hoe hij eet. Lijkt hij meer moeite te hebben? Zie je hem kwijlen of maar met een kant eten?

Is hij afgevallen? Het is met een konijn van 11 wel belangrijk dat je hem regelmatig weegt om zijn gewicht in de gaten te houden.

Ik zou een DA zoeken die eens in zijn bekje kan kijken met alleen een gasnarcose. Die is veel minder belastend dan een gewone narcose. Mijn vorige konijn is op die manier met 11 nog geopereerd aan een kaakabces bij DK Hoofdstraat in Driebergen (daar werken konijnenspecialisten)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .