Ga naar inhoud

na hoelang werkt een enting?


NaOomkuuHh

Aanbevolen berichten

Hoi:bounce:

dinsdag ga ik naar de DA met alle konijnen :) Puk en bindi worden geent voor VHS en myx. Fo alleen voor myx. (is al voor VHS geent) en Slof zijn tanden worden nagekeken (is in de opvang al geent)

Als de enting werkt wil ik puk en bindi aan Slof en Fo koppelen :party: Maar als de koppeling is gelukt komen ze in een hok waar nog geen 3 maanden geleden konijnen met VHS in hebben gezeten (is 3x ontsmet, maar toch!), dus de enting moet echt werken! op internet ergens stond dat de enting pas na een week werkt, klopt dit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is volledig afhankelijk van je konijnen zelf. Het ene konijn doet er langer over als het andere konijn. De ziekteverwekkers worden namelijk verzwakt (maar dus wel levend) in het lijfje van je konijn gespoten. Het is de bedoeling dat je konijn daar dan tegen 'vecht' en zo antistoffen opbouwt om bij een eventuele uitbraak makkelijker tegen de ziekte te kunnen 'vechten'.

Daarom kunnen entingen dodelijk zijn als een konijn geent word terwijl hij/zij al ziek is. Ze kunnen dan niet goed tegen die verzwakte ziekteverwerkers op en worden dus serieus ziek.

Het hangt van heel veel omstandigheden af of de enting effectief is (want dat is ook niet 100% gegarandeerd) en hoe lang het duurt voordat het konijn beschermt is. Ook is het konijn afhankelijk hoe lang het konijn 'beschermd' blijft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .