Ga naar inhoud

hoe vers geven jullie je groenten?


Vlinderkonijn

Aanbevolen berichten

Hier krijgen ze alles regelrecht van de groentetuin.

Dus ongespoten (het meeste) en echt vers!

En dan ligt het soms nog een week, hooguit, in een koude schuur.

En het ligt eraan wat er op de groentetuin staat, soms eten ze zich suf aan andijvie, dan weer aan paprika of tomaat.

Ligt eraan wat goed is op dat moment...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik haal 1 keer per week groenvoer samen met mijn boodschappen! ze krijgen hier dagelijks witlof, andijvie, wortel, rucola, veldsla! Als ik naar de makro ga krijgen ze ook nog een aantal kruiden, peterselie, selderij, munt en dille! voorheen kregen ze dit ook dagelijks maar dat werd me te gek, niet dat ik het niet kan betalen maar het liep een beetje de spuigaten uit dus nu gewoon jumbofood haha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij ons is het vooral 'gekocht voor konijneman' groensel, maar dat kan inderdaad soms wel enkele dagen oud zijn dan.

Een lichtjes minder krokante wortel gaat er nog prima in, een slappe komkommer niet. Ik trek de grens op wat ik zelf ook niet meer zou opeten eigenlijk.

Wij eten weinig groenten die voor Ralph gezond zijn, en om het onszelf makkelijk te maken, vaak groenten uit de diepvriezer, voorgekuist en gesneden. Maar voor meneer kopen we witloof, worteljes, brocoli etc. die we allemaal wassen en kuisen vooraleer het in de frigo te stoppen. Verwend? Neen hoor!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verwend? Neen hoor!

Zoals ik altijd zeg: "Wij verwennen hier geen konijntjes!" :);)

Wij kopen ook extra groenten voor ons nijn. Meestal witloof, wortel met loof, komkommer, waterkers, tuinkers, peterselie,... De rest krijgt hij van tafel mee: Blaadjes van de bloemkool en beetje kool zelf als we bloemkool eten, spinazie als wij spinazie eten, sla als we sla eten, tomaat als we tomaat eten, ...

Komkommer en Wortel neem ik ook mee als tussendoortje naar mijn werk. Dus eigenlijk "delen we" dat ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een hele aardige groenteman, waar ik een keer per week groente voor de konijnen kan kopen voor een heel zacht prijsje. Deze groenten zijn vaak niet meer supervers, maar vers genoeg voor mijn konijnen om lekker van te smullen. Rotte groenten en bruine stukjes haal ik er natuurlijk uit (lussen ze trouwens ook niet). Tip: ik plant radijsjes altijd gewoon opnieuw in de tuin; het loof gaat dan weer groeien en dat vinden mijn konijntjes het lekkerst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik koop 1 keer per week standaard 1 krop andijvie en 3 stronken witlof. Daarbij doe ik afwisselend wortel, sla, tomaat of fruit. Dat moeten ze met de cavia's delen en daar kunnen ze ruim een week mee doen.

Tegenwoordig krijg ik de andijvie en sla vers uit de tuin bij opa en zelf heb ik de wortels, waterkers en witlof in de tuin staan. Ook rode bieten maar dat lusten ze weer niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Vlinderkonijn: ik plant ze met knolletje en al. Goed water geven. Soms helpt het ook om de knolletjes eerst een dag/ paar dagen in het water te zetten om de groei te stimuleren. Je ziet meteen of zo'n knolletje pakt: de blaadjes gaan weer fris staan en er groeien al snel nieuwe bij. Het loof groeit uit tot lange stengels met grote blaadjes en kleine paarse bloemetjes. Uit het zaad komen weer nieuwe radijsjes. Mijn konijnen vinden de blaadjes heerlijk en de stengels leuk om mee te spelen! Je kunt natuurlijk ook gewoon radijsjeszaad kopen (duurt iets langer, maar gaat ook vrij vlot).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .