Ga naar inhoud

Witte vlek in konijnenoog???


BrokenRaven

Aanbevolen berichten

Grote kans dat dit een beschadeging op zijn oog is.

Is niet heel erg, je zou even een zalfje bij de DA kunnen halen.

Maar meestal gaat dit vanzelf over.

Als hij erg zit te knijpen met zijn oog, zal ik wel even langsgaan, dan krijg je een zalfje mee, die ook pijnstillend is.

En ook als het erger wordt natuurlijk even langsgaan.

Je zou even kunnen kijken hoe het er morgenmiddag uit ziet, meestal zie je het verschil per dag...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kna een oogbeschadiging zijn, kan staar zijn of een 'wolk in het oog'. Die laatste twee kunnen een symptoom van EC zijn, dus zorg dat hier even naar gekeken wordt (veel 'gewone' DA's denken hier niet eens aan). Een beschadiging kan met een fluor-test worden vastgesteld en moet ook zsm behandeld worden voor hij een ontsteking wordt die heel snel uit de hand kan lopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik baal enorm :erf:! Mijn eigen dierenarts was niet aanwezig, dus ik kreeg een veearts! Ze had dit nog nooit gezien, dat vindt ik niet vreemd als ze konijnen nooit behandeld... Ze wist het dus niet, maar ze zou even zoeken of ze er achter kon komen en anders eventueel contact opnemen met Utrecht... Nu maar hopen dat ik straks iets meer weet anders ga ik wel naar een konijnkundige dierenarts opzoek!

Het zag er volgens haar trouwens gewoon uit alsof zijn oog aan het verkleuren was, maar dat moet toch een reden hebben!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het klinkt echt als een beschadiging. Wat een slechte arts zeg, dat ze iemand met een konijn laat komen terwijl ze geen idee heeft hoe ze die moet behandelen... is je eigen DA wel KK? Zoek anders een KKDA in jouw buurt op in de draad bovenaan dit forum. Als het een beschadiging is die niet snel wordt behandeld, kan het gaan onsteken en kan je konijn het oog verliezen of erger.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Frustrerend :grrrrrr: ! Ik had nog steeds niks gehoord, dus besloten om zelf maar te bellen en wat blijkt mevr de veearts is helemaal niet aanwezig vandaag! Naar mijn eigen dierenarts gevraagd, maar hij was er ook morgen pas weer, dus ze hebben me gezegd dat ze hem morgen terug laten bellen...

Ik had eigenlijk geen zin om nog langer te wachten, dus besloten om de lijst met konijnkundige dierenartsen er bij te nemen! Het eerste adres was de arts er donderdag pas weer en het volgende adres vertelde mij dat ze niemand hadden die er specifiek in gespecialiseerd was, maar dat ze wel iemand hadden die erg breed in alle diersoorten is opgeleid, als ik wil kon ik daar vandaag nog terecht, maar ik mocht er ook nog over nadenken en aangezien de persoon er niet echt in gespecialiseerd is ben ik eigenlijk bang dat hij straks ook zal zeggen het niet te weten. Dus wat moet ik nu doen???

De vlek blijft zoals hij is, het wordt niet kleiner of groter en het is niet rood of wat dan ook, helemaal niks. Hij lijkt er ook helemaal geen last van te hebben, hij drinkt en eet gewoon en is ook gewoon levendig zoals altijd! Maar toch wil ik graag weten hoe hij dit op heeft kunnen lopen, wat het is en of ik er nog wat aan kan doen...

Wat zouden jullie doen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien moet je nog eens terugbellen en vragen of de assistente even aan de arts wil vragen wat hij gaat doen als je met een konijn met een vlekje in het oog langskomt. En als ze dan een fluor-test zeggen (of weet ik hie dat heet.. ze druppelen iets fluoriserends in het oog en kijken dan met een speciale lamp en bril of ze beschadigingen van het hoornvlies kunnen ziet omdat de druppels daar in blijven 'hangen') dan zit je al beter dan bij de vee-arts. Je kan ook vragen of de assistente even wil vragen of de DA al vaker konijnen met EC heeft gezien die 'wolkjes' in het oog hebben en daardoor het verschil weet met bijvoorbeeld een vlekje door staar of een beschadiging.

Een KKDA zal precies weten waar je het over hebt. Een gemiddelde DA weet vaak niet eens wat EC is (en een vee-arts weet dus blijkbaar zelfs niet eens wat een fluor-test is.. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een soort van een wazige vlek in het oog kan ook het begin van blindheid zijn. Ik heb het gezien bij het konijntje met oogbeschadiging door ratten (baasje had het in de kooi van de ratten gezet) en mijn bedovergroottante had ook zo wazige vlekken op haar ogen toen ze al op leeftijd was (is 103 geworden)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .