Ga naar inhoud

Fluffie ernstig ziek


Fluffie&Bunny

Aanbevolen berichten

Ik kom net bij de DA vandaan en Fluffie heeft last van gas en haar darmen liggen stil. Ik heb haar net dwangvoer gegeven en ze heeft 2 injecties gehad met pijnstilling, antibiotica en een darmstimulerend middel. Morgen om 10.30 uur moet ik weer op controle komen. Ze zei dat het kritisch is en ze is gematigd optimistisch omdat ik er redelijk snel bij ben geweest. Ik hoop zo dat het goed komt. Ze moet nu warm blijven, dus ze zit met Bunny boven in het hok met veel stro en ze kunnen niet naar beneden.

Iemand nog tips of heb ik alles gedaan wat ik op dit moment kan doen?

Groetjes,

Jolanda

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 85
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

ik heb bij max toen ook veel gemasseerd. ik heb hem gewoon op zn pootjes laten staan nadat hij me keihard in mijn schouder heeft gebeten toen ik hem op zn rug wilde leggen.

ik heb hem op tafel/het aanrecht gezet en zachtjes zn buikje richting zijn achterste gemasseerd. elke paar uur heb ik gemasseerd en een klein beetje gevoerd met een spuitje. het is belangrijk dat de darmpjes gaan werken zodat het gas naar buiten kan.

heel veel succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ah wat erg =(

1 vn mijn nijntjes had paar week geleden ook gas.

hij heeft het helaas niet gehaald.

het kan heel snel gaan met konijntjes als ze gas hebben zou hem sowieso goed in de gaten houden.

wat ik heb gedaan is hem op een warme kruik neergezet want ze worden zeer snel onderkoelt als ze dit hebben.

buikmassage deed ik ook, maar dat scheen niet goed te zijn voor nijntjes zeiden ze later.

meer kan je eigenlijk niet doen, wel kan je af en toe wat water in een spuitje in zijn mondje spuiten want hij kan zo uitdrogen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is de temperatuur ook gemeten van je konijn?

Zo niet zou ik dit morgen wel laten doen. Als deze te laag is werken de darmen ook minder namelijk.

Je moet hem nu dus ook al goed warm houden want ziek zijn kost veel energie en warmte. Je kunt een fles gevuld met warm water bij hem leggen.

Hoeveel dwangvoeding geef je nu?

Werkt dat darmstimulerend middel via injectie dan 24 uur?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben net terug vd DA. Ze was er beter aan toe dan gisteren. Het gas is zo goed als weg, haar maag was niet meer zo gezwollen en haar temperatuur was 38.4. Ze wil alleen nog niet eten en heeft net een prik gehad om haar eetlust op te wekken inc. pijnstilling. Ik moet wel blijven dwangvoeren en hopen dat ze uit zichzelf gaat eten. Mocht het morgen niet beter gaan moet ik terug naar de DA en dan gaat ze het weekend naar het Dierenopvangcentrum in Limbricht. Oda kan haar dan in de gaten houden en meteen ingrijpen mocht dat nodig zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb metocloraldrops die hoef ik vanavond pas te geven, omdat de prik zo'n 6 a 8 uur werkt. Ze heeft minimale haakjes die staan omhoog, dus ze steken niet in de wang of tong, dus dat verklaart niet waarom ze nog niet uit zichzelf eet. Ik zie precies welke keutels van Fluffie of Bunny zijn, dus apart hoef ik haar niet te zetten. Het kan zijn dat ze in eerste instantie wat diarree heeft, dus daar moet ik niet van schrikken volgens de DA.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .