Ga naar inhoud

Wat is er toch aan de hand? Konijn naar binnen halen ter observatie?


Flibberke

Aanbevolen berichten

BamBam baart me al enige tijd zorgen.

Zie mijn andere 2 topics ivm hem ...

http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/41305-mager-moeilijker-verharen.html

http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/41420-natte-plek-1-zijde-hoofd.html

Die 'natte' plek aan zijn hoofd is ondertussen, volgens mij althans, mooi genezen. Er groeit terug haar op, nergens zijn er wondjes of korstjes en nat is de plek nooit meer geweest.

Mager is hij niet, hij is mooi op gewicht eigenlijk, 1,9kg

Ook zijn vacht ziet er ondertussen stukken beter uit, niet meer met plukken ofzo, een mooie volle gezonde vacht.

En toch ... nu is hij weer zo lusteloos. Hij zit er maar wat te suffen.

Ging net het hok proper maken en dan blijft hij vierkant in de weg zitten en hij huppelt nog niet weg tenzij ik hem echt wegduw. Hij zit er zo wat slaperig bij. Niet erg actief.

Ik maak hun 'kattebakje' proper en daar doe ik geperste grasbrokken in (paardlief wou dit niet opeten en dus is dit konijnen-toilet-materiaal geworden) Ze eten hier af en toe ook een beetje van en BamBam zag ik er een beetje van eten daarnet, dus ik dacht OEF maar even later leg ik een pak vers hooi maar hij eet er niet van, hij gaat er gewoon opzitten en wat suffen.

De DA vindt maar niet wat er aan de hand zou kunnen zijn, met die natte plek wist hij het ook niet.

Wat moet ik hier toch allemaal mee? Wat zou er toch kunnen schelen? Als ik niet beter wist zou ik bijna zeggen dat BamBam wel depressief lijkt.

Kan ik hem naar binnen halen om te observeren? Hij zou dan op de slaapkamer zitten, verwarming staat daar niet op maar is wel warmer dan buiten. Kan hij dan nog terug naar buiten als het beter moest gaan over enkele dagen? Moet ik zijn vriendinnetje Flibberke dan ook naar binnen halen of laat ik die beter alleen buiten zitten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb de nijnen net wat wortelschijfjes gebracht en BamBam begint er wel meteen van te eten. Dat is toch goed hé!! Hij ziet er erg slaperig uit, misschien is het net dutjes-tijd natuurlijk maar toch ... ik heb het idee dat hij misschien wel eens wat vitaminen of mineralen mist ofzo, mede door het moeilijkere verharen en dan die rare plek aan zijn hoofd. Wat denken jullie? Kan dit? Bestaat er een vitaminen/mineralen suppelmentje voor konijnen wat ik eens in een kuurtje kan geven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ze in ieder geval wel samen laten, want als hij alleen komt te zitten wordt hij misschien nog stiller en depressiever.

Hoe klikt het tussen je konijntjes? Hebben ze veel aan elkaar? Of laten ze elkaar een beetje links liggen? Dan is ie misschien gewoon eenzaam. dat zijn mensen ook wel eens ondanks at ze niet alleen zijn..

Over binnenhalen en of en wanneer ze dan weer buiten kunnen, dat weet ik niet. Ik heb nooit buitenkonijnen gehad.

Vitaminesupplementen voor konijnen bestaan volgens mij wel. De DW heeft volgens mij wel dat soort dingen, maar laat je an eerst even voorlichten door je DA wat je wel en wat niet moet nemen. Maar wat geef je voor voer en groenten? Want in principe zouden konijnen toch genoeg vitamines via het voer binnen moeten krijgen.. maar daar kan je DA misschien ook meer over zeggen.

Of depressie bij konijnen voorkomt, dat weet ik niet. Misschien heeft hij ook wel wat anders onder de leden. Is hij helemaal nagekeken of wormen en parasieten? Misschien kun je een kuurtje panacur doen voor de zekerheid? Ontwormen kan nooit kwaad bij buitennijnen.

En als je het echt niet meer weet kun je je verhaal ook eens naar Wilhelminapark mailen. Of je DA vragen om contact op te nemen met hen of met een andere konijnenspecialist.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Flibberke en BamBam zijn dikke vriendjes, altijd knuffelen, elkaar wassen, samen slapen, ... dus eenzaam is hij niet denk ik.

Ze krijgen bij mij korreltjes van HobbyPlus van Versele-Laga, altijd hooi, en regelmatig een beetje wortel, selder, peterselie, wortelloof, witlof, of nog iets anders van groenten ligt eraan wat er in huis is, maar niet dagelijks. Dagelijks wel een beetje wortel omdat we dat altijd in huis hebben maar de andere dingen is alleen als we dit in huis hebben om zelf te eten. Wekelijks haal ik wel een selder en dan wat peterselie ofzo erbij speciaal voor de nijnen maar dat is met een paar dagen al op.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dan zal het geen eenzaamheid zijn zo te horen

Als we het over een mogelijk vitaminentekort hebben dan gaat het dus vooral over de samenstelling van de brokken. Die merken zeggen me niks. Weet je zeker dat de samenstelling de juiste is voor konijnen? Je kan daar hier meer over lezen:

http://www.bunnybunch.nl/konijnen/voeding-van-een-konijn.html (zie onder de afbeelding van BDK's wat de samenstelling van biks moet zijn.) en krijgen ze wel genoeg hooi?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is het voer wat ik geef.

http://www.nourritani.nl/shop/Hobby-Plus-Cuni-Fit-Plus.html

Is dit goed denken jullie? Ik geef het al bijna 2 jaar.

Vroeger kregen ze science selective maar dat is niet zo makkelijk te krijgen hier en ze gingen toen ook steeds minder hooi eten ook al gaf ik er weinig van. Ook die blindedarmkeutels aten ze toen niet op.

Sinds dat ik voer wat ze nu krijgen eten ze goed hooi en ook zijn altijd alle blindedarmkeutels weg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met dat ik de gegevens van de zak op het internet aan het vergelijken was zag ik het ook! Dit kan inderdaad niet zo goed zijn voor 2 simpele huisnijntjes. Dit voer gaat er dan ook meteen uit hoor!

Ik ga Hope Farms Rabbit bestellen, dat zou helemaal biologisch en zonder bewaarmiddelen of andere antibiotica's moeten zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .